Више од 40 бесплатних алата за веб дизајнере

Дизајнери “широм интернета” могу да нађу веома добре колекције бесплатних елемената за дизајна – иконица, PSD-ова, дизајн образаца… Ствари се у дизајну мењају толико брзо да је јако тешко “држати корак”, а у остајању у доброј форми могу да вам помогну колекције бесплатних, актуелних  и веома разноликих елемената дизајна које ће вам се вероватно допасти и које ће вам бити згодан “алат” при раду.

Иконице за библиотеку и књиге

Сладак сет уоквирених иконица са “књишком” тематиком – књига, наочаре, софа, имаћете већ идеју. Ови сетови су већ састављени од векторских облика, могу да се мењају са Adobe Ilustrator-ом.

50 фрее либрарy ицонс

Google-ове Material design иконе (продужена колорна верзија)

Сећате се Google-ових иконица које су одраз њиховог дизајнерског језика? Овде их имате, и то у бојама, које су у складу са њиховим водичем, и са више од 600 оргиналних дизајна.

Материал десигнс ицонс

Модерне UI иконе

Овај сјајан сет икона је направљен врло прецизно и педантно из помоћ Microsoft Expression Design-а.  ови елементи имају једноставне и правилне форме, савршене за модеран UI стил . У сету се налази више од 1.200 икона, у различитим форматима.

Модерн ИУ ицонс

Сет округлих вектор икона

Колекција округлих икона, врло једноставног линијског дизајна, у свим векторским облицима, тако да можете да прилагодите облик и величину, и да их скинете у EPS формату.

Роунд ицон сет

Текстуалне иконе (Icon Font)

Ову одличну колекцију можете да добијете у два дизајна као AI и Sketch, и као фонт (SVG) верзију. Такозвани “outline” стил, са контурама је модеран и “лак за око”.

Ицон фонт

Сет суптилних црних иконица

Ове иконице су у вези са музиком и другим темама, веома су једноставне, цртане црном бојом на белој позадини. Можете скинути и модификовалит PSD фајл потпуно бесплатно.

Делицате блацк ицонс

 Сет икона у вези са SEO

Занимљиве иконице која појашњавају одређене SEO темине, које срећемо на сваком кораку када је интернет бизнис у питању: монетизација, SEO, оглашавање.

Сео релатед ицонс

 Руком цртани “скицирани” сет икона

Овај сет, ручно цртаних “скицираних” икона  је веома згодан за разне пројекта, и може се скинути у PNG, PSD или SVG формату.

ханд драwн доодле ицон сет

 Yoios: Ицонице за OSX Yosemite, инспирисане iOS 8

Узмите најбоље од оба Apple света, инсталирајући ове iOS 8 иконице на ваш Yosemite iMac.

ИОС8 инспиред ицонс

PSD са 120 векторских иконица

Огроман бесплатни пакет са великим бројем флет, векторских икона. Иконице су врцкавих боја и покривају велики број тема.

ПСД ицонс сет

 Ручно цртане иконице за друштвене мреже

Промовишите себе на друштвеним мрежама са овим сјајним сетом ручно цртаних иконица за највеће  сајтове и друштвене мреже.

ханд драwн социал ицонс фрее

Сет иконица са ретро возилима

Овај веома детаљан пакет садржи неке од највољенијих модела у историји превоза. Направљен је у векторском и PSD формату, и богат је детаљима.

Ретро вехицлес ицон сет

Фонтови

Barque Free Typeface фонт

Barque је најпогоднији за велике формате, попут наслове и постера. Може се користити за приватне али и комерцијалне пројекте.

барqуе фрее тyпефаце фонт

Sweet pineapple: ручно цртани сериф фонт

Ручно цртани фонтови чине ваше пројекте допадљивијим, и Sweet pineapple је баш један од таквих фонтова.

Сwеет пинеаппле фонт фрее

Sunday Free Font

Sunday фонт успева да дочара осећај опуштајучег дана са прелепим временом. Смирујући и лаган, овај фонт са свим словима можете користити за најопуштеније дизајне.

Сундаy фрее фонт

Bakersfield породица фонтова

Bakersfield је читава породица геометријских фонтова са феноменалном читљивошћу и у штампи и на вебу.

Бакерсфиелд-фонт-3

Gilded Hand: Ручно писан скрипт фонт

Овај фонт ће сасвим сигурно додати диван осећај ручног писања вашем дизајну. Може се користити бесплатно за личне и комерцијалне пројекте.

Гилдед ханд фрее фонт

Fairview индустриијски Санс-сериф фонт

Ова концизна индустријска типографија  долази у две различите варијације, и може се добити бесплатно за личну употребу.

фаирвиеw индустриал фрее фон

Lovelo бесплатни фонт

Веома шармантан фонт са разиграним облицима и шармантном конструкцијом од дупле линије када се пише великим словима. Три величине су доступне бесплатно.

ловело фрее фонт

De La Fuente

Aleks De La Fuente је направио овај словни облик који носи његово име. Намењен је величини текста испод 24 pt,  па имајте то на уму када га користите.

Де ла фуенте фрее фонт

Nero бесплатни фонт

Врло “ћошкаст” фонт дизајиран за велике формате. Веома привлачи пажњу, истичући доста агресивне облике и кривине.

Неро фрее фонт

 PSD фајлови и шаблони

Темплејти за брендирање у ретро стилу

Одлична колекција елемената за брендирање компаније у PSD формату, направљених у ретро стилу. У овом сету налазе се логои, оквири, модели и други елементи, који ће омогућити вашем пројекту веома препознатљив изглед.

винтаге бусинесс темплате фрее

Fonzo: PSD темплејт на једној страни

Минималистички шаблон са једноставним одељцима за лаку навигацију.  Састоји се од векторских облика и лако може се да мења у Photoshop-у.

оне-паге-псд-wеб-темплате

 Galaxy: PSD шаблон за newsletter

Уз помоћ Galaxy шаблона, можете потпуно преобразити ваш newsletter.  Он обилује истакнутим, јасним бојама, и има модеран изглед,  користи бесплатне Google фонтове.

галаxy фрее неwслеттер темплатет

Boxify шаблон за једну страну

Углавном створен за старт-упове и портфолија, овај бесплатан шаблон нуди врхунски изглед вашем интернет простору.

Боxифy_Феатуред оне паге десигн

Strata шаблон

Једноставан шаблон за портфолио стране који има интегрисане велике слике и parallax scroll, све да веома суптилним изгледом, који је фокусиран на садржај.

Страта темплате

Passion шаблон за е-мејл

Уз помоћ овог шаблона, ваш наредни newsletter дефинитивно ће оживети уз велике слике, иконе и мекане ивице елемената дизајна.

пассион респонсиве емаил темплате фреем

Модели

Модел за насловну страну часописа

Веома добра макета насловне стране представља је у неколико углова и даје реалистичан осећај изгледа часописа.

Моцкуп магазине фрее

Модел за постер

Веома кул модел на којем можете да прикажете ваше последње дизајне постера. Овај PSD фајл нуди различите варијанте осветљења и позадине.

постер моцкуп фрее

Неопходно за сто дизајнера

Направите јединствене слике за вашу портфолио веб страну уз овај сет основних елемената стола. Сваки део је засебан, тако да можете да направите сопствену композицију на столу.

Десигнер-Деск-Ессентиалс фрее

Модели за визит картицу

Ова слика показује како ће ваша будућа визи картица изгледати пре него што пустите финалну верзију. Имају веома занимљиве фукнционалности које картици дају реалистичан изглед.

бусинесс цард моцк уп

UI сетови

 Мини UI PSD сет

Побољшана верзија мини опреме, коју је направио Dribbble корисник Ahmed. Доступна је у PSD формату.

Мини УИ сет фрее

EventRay UI опрема

Комплетан сет елемената за кориснички интерфејс са занимљивим, тамним палетама боја, менијима, календарима, графиконима и слично.

фрее-псд-уи-кит-евентраy

Pausrr UI опрема за Sketch

Предиван сет  елемената корисничког интерфејса корисног за растућу заједницу Sketch дизајнера. Ту има свега – дугмића, layout-a веб сајтова, слика, све са истакнутим бојама и облицима.

УИ кит фор сцетцх

 UI сет за dashboard (кориснички панел)

Ова опрема омогућава да формирате ефективан админ или кориснички панел, јер садржи све елементе који могу да вам затребају, чак и иконицу Деда Мраза.

Дасхбоард ИУ сет

Остало

Plagin – палета боја за material design

Ово је веома користан алат који вам омогућава да вам је палета боја за Material design увек при руци. Само одаберите боју или њену вредност и добићете праве тонове.

материал десигн цолор палетте фрее

На интернету уз мало труда можете пронаћи велики број различитих бесплатних елемената за веб дизајн, а од вас и ваше креативности зависи колико ће бити уникатан и допадљив ваш рад. Читајте Адриахост блог за још бесплатних елемената за скидање и корисних текстова и савета за дизајнере.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Submit Comment