Веверица на издисају – cPanel укида SquirrelMail

SquirrelMail Webmail клијент ускоро престаје са радом. cPanel планирано уклања овој е-мејл алат у верзији 76, али ће моћи да ради на постојећим инсталацијама. У верзији 78 биће уклоњен чак и са тих инсталација, па уколико користите “веверицу” потребно је да полако планирате прелазак на неки други е-мејл клијент.

SquirrelMail одлази

Зашто SquirrelMail одлази?

Последње ажурирање SquirrelMail клијента десило се 30. маја 2013. године. PHP верзије једна за другом пролазе и долазе напредније са исправљеним сигурносним пропустима. SquirrelMail не може да испрати овај темпо, па је cPanel морао да бира између тога да настави да испоручује овај софтвер са већ познатим пропустима, да реши пропусте на овом opensource пројекту или да га избаци из свог пакета.

cPanel је одабрао најбрже решење, а у одбрану тога иде и то што корисници дефинитивно очекују много бољи доживљај и управљање мејловима од онога што SquirrelMail нуди.

Замена за SquirrelMail

Када сте први пут дошли на свој вебмејл, бирали сте између Horde, RoundCube и SquirrelMail Webmail клијента. То значи да и сада одмах можете одабрати неки други. Уколико сте на путу да нађете добру алтернативу за SquirrelMail, предлажемо да се полако упознате са RoundCube е-мејл клијентом. Потребно је само да кликнете на име свог налога у горњем десном углу и из падајућег менија одаберете RoundCube:

RoundCube уместо SquirrelMail

Уколико желите да трајно сачувате RoundCube као подразумевани вебмејл клијент, потребно је и да кликнете на звездицу са десне стране назива овог клијента.

Постоје и предлози да се као нови вебмејл клијент имплементира AfterLogic WebMail Lite PHP. Овај клијент изгледа одлично, али предлог није наишао на велики одјек. Овде можете видети како изгледа: AfterLogic WebMail Lite.

Причу можете пратити и на cPanel-овом званичном блогу: The Death of SquirrelMail

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , , ,

No comments yet.

Submit Comment