cPanel i Softaculous

cPanel je najpopularniji panel za kontrolu websajta. Kroz cPanel jednostavno možete da otvarate nove email adrese, podešavate autorespondere, da pratite statistiku poseta, slobodan prostor na disku, “parkirate” nove domene, postavite redirekciju, napravite svoju 404 stranu, kontrolišete FTP, kontrolišete baze podataka MySQL, izvšite backup sajta, manipulišete domenima, postavite brojač, knjigu utisaka (guestbook), napravite forum, postavite shopping-cart za prodaju preko Interneta, postavite cron (aplikaciju koja se izvršava automatski periodično), podesite hotlink protekciju, pogledate email preko web-a (webmail), zabranite pristup sa određene IP adrese….

cPanel je uključen u sve pakete AdriaHosta. Da biste pristupili cPanel-u vašeg sajta jednostavno ukucajte www.vasdomen.com/cpanel, a zatim upišete vaš username i password.


Softaculous

Softaculous je skup od preko 350 PHP skripti koji je integrisan u cPanel. U slučaju da želite da koristite neku od ovih skripti instalacija se izvršava “jednim klikom”. Ovo može biti jako korisno u pojedinim slučajevima. Sa leve strane se nalazi kompletan spisak skripti iz Softaculousa, a sa desne naš izbor najkorisnijih skripti. Softaculous je omogućen na svim AdriaHost hosting paketima.

WordPress je alat za razvoj i objavljivanje ličnih prezentacija i blogova sa fokusom na estetiku koji podržava alate za unakrsne blogove, kao i podršku za postove zaštićene šifrom, uvoz sadržaja, sjajne tipografske mogućnosti, veći broj autora, bukmarklete.


Joomla! je jedan od najmoćnijih besplatnih sistema za upravljanje sadržajem (CMS) otvorenog koda na planeti. Koristi se širom sveta, za sve od jednostavnih sajtova do kompleksnih web aplikacija za korporacije. Joomla! se jednostavno instalira, lako podešava i veoma je pouzdana.


PHP Nuke je jedan od najpopularnijih portala okrenutih ka zajednicama na Internetu. Nudi veliki izbor modula i jezika.


PHPbb je široko rasprostranjen slobodni forum, poznat po pozdanom radu, jednostavnom korisničkom interfejsu i administratorskom panelu, pročišćenog izgleda, dobro se prilagođava-skalira različitim veličinama i rezolucijama monitora, moguće ga je prilagoditi različitim potrebama.


Zen Cart predstavlja umetnost e-kupovine; besplatan i lak sistem elektronske kupovine otvorenog koda. Razvijen od strane vlasnika sajtova za e-šoping, programera i dizajnera sa jednim ciljem – da e-commerce bude jednostavan i razumljiv.


Moodle je sistem za upravljanje kursevima na internetu. Dostupan na 34 jezika. Predavač ima punu kontrolu nad svim aspektima kursa. Sadrži fleksibilan izbor aktivnosti (forume, dnevnike, testove, kvizove, resurse, izbornike, istraživanja, chat, radne grupe), logovanje i praćenje aktivnosti korisnika.