Adriahost povećava hosting pakete!

od strane | Obaveštenje

Rešili smo da povećamo naše hosting pakete 2 – 10 puta u odnosu na staru ponudu. IT tržište u svetu napreduje velikom brzinom, procesori su brži, hard diskovi imaju više kapaciteta a datacentri su sve veći. To nama omogućava da po istoj i nižoj ceni napravimo bolju ponudu.
Smanjili smo broj paketa sa četiri na tri – basic, biznis i biznis plus. Ukinut je basic plus paket. Tri paketa su dovoljna. Paketi su drastično povećani, a najvažnije promene su prikazane u tabeli:

Naravno svi paketi imaju cPanel, fantastiko (besplatne web aplikacije koje se instaliraju na 1-klik), webmail, garantovani 99.9% uptime i najbolju podršku u zemlji. Ukoliko niste zadovoljni u 30 dana, novac vam vraćamo. I naravno, ako platite hosting 2 godine unapred, dobijate 3. godinu besplatno!

Stari korisnici?

Ne brinite. Svima su povećani paketi, besplatno naravno. Naši korisnici koji su bili na basic plus paketu koji je sada ukinut, su besplatno unapređeni u biznis paket stim što će i ubuduće plaćati staru cenu basic plus paketa (49e) iako sada koriste skuplji paket.

UPDATE – proces je završen, svi naši korisnici koje je zahvatila ova promena imaju povećane pakete.

Nove cene

Nažalost u Srbiji nije moguće efikasno koristiti naplatu kreditnim karticama, pa su naše cene i plaćanje formirane na godišnjem nivou. Cene paketa su od 25 do 139€ godišnje. Niže cene (basic paket 25€ godišnje) su za početnike, studente i male sajtove, dok su paketi više cene (Biznis 69€ i biznis plus paket 139€) za poslovne korisnike, zahtevnije sajtove i web shop-ove.
Ako neko misli da je cena paketa visoka, napraviću malu ilustraciju.

Ako želite da počnete sa web-om, da pokrenete sajt ili da vežbate pravljenje sajta (web design, development…) vama je dovoljan početni Basic paket. Cena paketa je 25€, a kada to podelite na 12 meseci, ispada da je cena po mesecu 2€ ili 220 dinara. Mislim da je to više nego povoljno.
Ako pomislite da je to lako zarađenih 2€ mesečno, onda imajte u vidu da je odgovor na support tiket skuplji od 3€ jer ljudi u tehničkoj podršci imaju plate, pa se plaća porez, pa računari, software, struja… To praktično znači da kada nam klijent pošalje 1 tiket, mi tog meseca nemamo zaradu. Zbog toga nam je u interesu da ima što manje tiketa i da naša hosting ponuda bude što stabilnija. Ovo niste znali, zar ne?

Zašto Biznis plus paket?

Ukoliko već imate razvijen posao, bilo da je to prodavnica, pekara ili nešto drugo offline ili websajt, webshop, dizajnersku agenciju ili drugi online biznis onda je pravi paket za vas Biznis plus od 139€ godišnje. Kada 139€ podelite na 12 meseci, mesečna cena usluge je 11.5€ ili oko 1250 dinara. Drugim rečima za cenu jednog ručka na mesečnom nivou vi imate web sajt koji vam može biti novo prodajno meseto ili vaš izlog u svet. Za ovaj novac dobijate tri jako bitne stavke.

Prednosti

Pre svega dobijate besplatnu registraciju domena i neograničen prostor i protok. Mi pratimo vaše poslovanje – planiramo i nadgledamo servere da ne bude previše sajtova na njima i da uvek imate dovoljno resursa za rast. Za razliku od malih hosting firmi, mi imamo posebne servere za poslovne korisnike, tako da se na njima neće naći adult sajtovi, forumi ili veliki portali koji su često meta hakera ili sajtovi koji zbog velike posete usporavaju servere. Za adult sajtove, forume i zahtevne korisnike imamo posebne servere, ali to već nije tema ovog članka. Besplatna je samo registracija .com i .net domena. RS domeni se i dalje plaćaju.
Druga bitna stavka u biznis paketu je da možete imati neograničen broj sajtova na Biznis hosting paketu. To znači da možete da proširite svoje poslovanje i napravite novi sajt za svaki brand, pokrenete privatni blog ili slično. Obratite pažnju, to ne znači, da dizajn agencija može da pakuje svoje klijente na biznis paketu jer je dozvoljen samo jedan vlasnik na hosting paketu.
Treća bitna stavka je da Biznis i Biznis plus paketi omogućavaju dodatnu IP adresu, SSL certifikat. Zašto vam ovo može zatrebati? Pa IP adresa je potrebna kod mnogih programa ili recimo kod pravljenja email listi. Sigurno ne želite da se desi da vaše email poruke završe kao spam zato što je neko drugi sa servera kompromitovao legitimitet zajedničke IP adrese. Takođe, ne želite da pošaljete mail i da IP adresa servera bude zavedena na “black list” zbog vas. Sa druge strane za web shop-ove je jako bitan SSL, a on takođe zahteva IP adresu.
Nadam se da ćete biti zadovoljni novim unapređenjima. Ako postoji neka nedoumica ili kritika, obavezno nas kontaktirajte, a ako ste zadovoljni – jednostavno nas preporučite.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu