Korisni alati za lakši online život

Kao što ste već mogli da vidite iz prethodnih članaka, ukoliko pratite naš blog, verovatno ste primetili da često prezentujemo neke korisne alate za vas. Sa člankom koji upravo čitate biće slična sudbina, predstavićemo neke interesantne aplikacije, web sajtove i servise koji će zadovoljiti sve vaše potrebe bez obzira da li ste web developer, dizajner, project menadžer ili krajnji korisnik. Ono što je dobro kod svih resursa koji će biti navedeni je da su besplatni.

Sa njima možete pomoći svojim zaposlenima da budu produktivni, pronađete svoj izgubljeni laptop, zaštitite svoju sigurnost, prečistite emailove koji vam ne trebaju i još puno toga. S obzirom da se većina jednog radnog dana okreće oko interneta onda pronalazak bilo čega što bi vreme učinilo lakšim i produktivnijim je vredan pomena. Neke alate već evrovatno znate, a neke možda i ne. Nadamo se da ćete pronaći one koji će vama učiniti život lakšim.

World Broadband Ratings

Ovaj sajt je baziran na Google mapama koji prati sajtove i alate na koje su Google mape uticale. I ako nije direktno povezan sa Googlom ovde možete pronaći većinu podataka.

 

IconFinder

Ako neko svakodnevno lovi ikonice po Internetu onda su to dizajneri i developeri. Svako od njih zna koliko to može biti komplikovana potraga, ali sa IconFinde-om to može biti znatno olakšano. Radi se o pretraživaču ikonica sa ogromnim izborom koji može da zadovolji vaše potrebe.

Woopra

Za sve one kojima treba real time statistika o poseti sajtu, Woopra je odličan alat koji će zameniti vaš sadašnji servis koji koristite u ove svrhe. Možete vrlo lako proveriti šta se dešava u tom trenutku na vašem sajtu i šta vaši korisnici rade.

Monkey On Your Back

Da li imate problem da usmerite svoj tim ili da održite produktivnost? Onda dozvolite majmunčetu da pomogne. Sa servisom jednostavno nazvanom “Monkey on your back” možete kreirati liste sa stvarima koje treba uraditi i slati razne taskove kome god želite.

CSS3 Playground

CSS3 Playground je odličan online izvor gde možete da probate razne nove trikove u CSS-u i onda da pokupite krajnji kod za svoj proizvod.

 

Readability

S obzirom na vreme koje provodimo online Readabiilty je pravi alat koji bi mogao čitljivost da poboljša koliko god je to moguće. On jednostavno skine sav stil na sajtu kako bi kreirao bolju vizuelnu prezentaciju sadržaja.

SunlitGreen Photo Manager

Sada možete da organizujete, pretražite, označite i grupišete svoje fotografije brzinom kucanja. Ovaj alat je ključan za sve osobe koje imaju dosta slika koje treba organizovati i održavati.

 

Trendsmap.com

Trednsmap je alat koji vam omogućava da pratite trending teme u celom svetu u realnom vremenu. Možete ih pratiti po imenu, oblasti ili zemlji.

Domain Name Speed Benchmark

Kao što kažu na ovom sajtu, ne možete optimizovati svoj DNS dok ga ne procenite. Domain Name Speed Benchmark utvrđuje tačne performanse lokalnog i remote DNS nameserver-a.

Mozilla Firefox, Portable Edition

Većina nas u online zajednici volimo Firefox jer je odličan browser, ali se problem javlja kada morate da radite u nekom drugom sistemu koji nije vaš. Međutim sa ovim Portable Edition-om možete sa sobom poneti sve svoje bookmarke, šifre i dodatke.

Snipplr

Snipplr je odličan sajt za developere. Ovde mogu smeštati svoje delove koda, ali i pretražiti delove koda online.

 

Convert PDF to Word

Jedna od stvari koje klijenti mogu da zahtevaju od vas jeste da pošaljete nešto u Word formatu. Sa ovim sajtom možete lako pretvoriti svoj PDF u Word dokument.

HootSuite Social Media Dashboard

HootSuite može da sakupi sve društvene mreže koje koristite na jedno mesto kako bi mogli lakše da pratite sve novosti u jednom dashboard-u.

10 minute mail

Mail servis koji će vam pomoći da dobijete samo potrebne emailove tako što na deset minuta pokupi id-eve emailova. Možete uvek produžiti ovo vreme, ako je potrebno.

 

UNDELET 360

Da pretpostavimo da ste bili u žurbi i pri tome trajno obrisali fajl koji niste trebali. Sa ovim alatom možete povratiti slučajno obrisane fajlove iz svog računara, digitalne kamere ili usb drive-a.

 

SnoopFree Software

Ako ne želite da budete plen špijunskog softvera koji možda odaje sve vaše poverljive podatke onda bi trebalo da razmislite o instaliranju SnoopFree softvera u svoj sistem.

The Email Game

Inbox vam postaje preplavljen? Potrebna vam je pomoć da biste se motivisali da prečistite nagomilane emailove? Onda je aplikacija Email Game prava stvar. Sa ovom aplikacijom Email može biti ponovo zabavan.

 

SlimTimer

Praćenje vremena bez vremenske kartice, tako SlimTimer opisuje sebe. Sveobuhvatan alat za deljenje raspoloživog vremena je dobar opis za ovaj alat.

Wridea

Za sve koji rade u kreativnoj areni, wridea je obavezan alat, ali može da posluži i bilo kojem online profesionalcu. Ovo je servis kojim možete da organizujete svoje ideje uz kolekciju brainstorming alata koji su vam na raspolaganju.

 

Adeona

Niko od nas ne bi mogao da zamisli oproštaj od svog laptopa. Da li ste u mogučnosti da u svakom trenutku pratite svoj laptop, da li je ukraden izgubljen i sl.? Ako niste onda probajte Adeonu.

Comodo SecureEmail

Comodo SecureEmail je jednostavan način da pošaljete enkriptovan email tako da niko ne bude u mogućnosti da vaš email presretne i izmeni sadržaj. Ovim alatom vaše email poruke mogu biti sigurnije za samo par minuta.

 

Whats My IP Adress

Postoji gomila razloga zbog kojih bi želeli u toku surfovanja da promenimo IP adresu, ali kako da znamo da maskiranje IP adrese zaista radi? Takođe postoje trenuci kada nam je samo potrebno da znamo koja nam je IP adresa. Ukoliko ste u ovoj grupi onda samo idite na ovaj sajt i ispisaće vam se vaša IP adresa.

BugMeNot

Da li vas nervira što morate da se registrujete na neki sajt samo da biste pokupili neku kratku informaciju? Uvek možete koristiti šerovane login podatke za različite sajtove koje primoravaju korisnike da se registruju. Ovakav skup login podataka je BugMeNot.

 

Left Logic

Koderi će sigurno obožavati Left Logic i neće biti sami u tome. Ovaj servis za vas traži određene HTML entitete. Vrlo je lak za upotrebu i veoma brz.

Todo.ly

Kada govorimo o produktivnosti online onda je Todo.ly odličan alat koji vam može pomoći da napravite svoju todo listu.

CushyCMS

Bez obzira da li ste dizajner ili urednik sadržaja, CushyCMS vam se može naći kada želite da definišete oblast koja se može editovati i napraviti adekvatne promene a da ne morate pre toga postati majstor programerskih veština.

Tor

Besplatan softver koji vam pomaže da zadržite privatnost online, kao i poverljivost i analizu posete kroz ugrađene opcije. Ako tražite način da ostanete anonimni dok surfujete, ovaj alat vam može pomoći.

 

Tweepi

Tweepi je koristan alat za sve one kojima onlajn egzistencija zavisi od interakcija na Twitter nalogu. Uz besplatnu ili plaćenu verziju ovaj servis može znatno da popravi vaš Twitter položaj.

Launchlist Lite

Launchlist Lite je odličan za developere i dizajnere koji traže virtualni spisak stvari za uraditi kako bi se postarali da je sajt spreman za lansiranje.

x Paranomia 0.6.7

Kada završite sa gledanjem svih ovih kul sajtova i aplikacija i ne želite da to podelite sa kolegama ili nekim drugim članovima šering sistema ova Firefox ekstenzija će biti od koristi. Ona će očistiti history, kukije, passworde i sve ostale snimljene informacije kroz par klikova.

Izvor: noupe.com
 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,