Virtuelizacija za mala preduzeća

od strane | Hosting sajta

Tehnologiju virtuelizacije su u startu koristile samo velike kompanije. Velika IT preduzeća su imala resurse da investiraju u harver, softver, konsalting i obuku neophodnu da iskoriste sve mogućnosti virtuelizacije. ‘Early adopteri’ su platili ceh u smislu velikih troškova softvera za virtuelizaciju i blade-servera, kao i problema koji se javljaju kada pokušavate da primenite novu tehnologiju. Sa druge strane, ovi early adopteri su imali benefite koje je virtuelizacija omogućila. Primetili su smanjenje troškova hardvera, kao i smanjenje tekućih troškova struje, hladjenja i održavanja.

Kada su najveće kompanije raščistile put virtuelizacionim tehnologijama, velika većina sada može ostvariti slične benefite bez potrebe da prolazi kroz slične probleme. Anketa koju je Symantec sproveo ove godine pokazuje da je samo 10% malih preduzeća primenilo virtuelizaciju, 17% je u procesu implementiranja, a 19% još uvek testira tehnologiju. Ostalima je virtuelizacija u fazi planiranja i razmatranja.

Pogodnosti korišćenja virtuelizacije u malim preduzećima

Smanjenje troškova hardvera

Mala preduzeća obično imaju potrebnu za nekoliko različitih tipova servera, ali nijedan od tih servera ne koristi svoj maksimum. Sa virtuelizacijom mogu imati više virtuelnih servera sa manje fizičkih servera.

Smanjeni tekući troškovi

Povećanje cene struje danas kao i velika iskorišćenja mogu još više zagorčati život maloj kompaniji. Smanjenje broja fizičkih servera smanjiće i troškove struje, hladjenja, što predstavlja veliki deo troškova održavanja.

Bolje backup I disaster recovery opcije

Sa virtuelizacijom, mnogo je lakše napraviti ‘snapshot’ operativnog servera. Taj snapshot se onda može preuzeti i skinuti sa servera. U slučaju havarije, snapshot se veoma brzo podigne na novi server, npr u novom datacentu.

Priprema za cloud

Prebacivanje podataka sa fizičkih na virtuelne servere je prvi korak ka poslovanju u cloudu. U onom trenutku, kada ‘server’ postane ‘fajl’, mnogo je lakše podići taj ‘fajl’ do cloud provajdera i premestiti sve delove svog datacentra u cloud.

Jeftine test i development platforme

Velike kompanije su imale mnogo koristi od test i development platformi tokom godina, ali cene tih platformi su previsoke za mala preduzeća. Lakoća i mala cena postavljanja virtuelne mašine omogućuje i malim preduzećima da naprave development okruženje, što im omogućuje da lako menjaju i testiraju svoje aplikacije.

Mala preduzeća su sada suočena sa odlukom da li da se pripoje carstvu koje prihvata virtuelizaciju, da li da sačekaju da i ostatak predje na virtuelizaciju ili da ne prelaze uopšte. Oni koji odluče da odmah implementiraju virtuelizaciju u svoje poslovanje, imaće dosta koristi u odnosu na one koji to učine kasnije. Oni koji budu odugovlačili, mogu izgubiti dosta novca kroz njihove trenutne ‘standardne’ troškove.

Treba vam server? Pogledajte našu ponudu.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Oznake (tagovi):

0 коментара

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu