Бесплатна регистрација .срб домена!

Уколико зелимо да идемо у корак са развојем интернета, сви, као појединци, мораћемо да формирамо и одржавамо своје личне интернет идентитете – оно што је за многе компаније, организације и установе већ одавно постао услов доброг пословања. Разноврсност домена је огромна, а чињеница да је толика количина појмова, измисљених и стварних, заузета, почиње да забрињава. Због тога нам увођење .СРБ домена отвара велику количину нових опција и могућности заузимања интернет простора. С обзиром да је ћирилично писмо фонолошко (једном слову одговара један глас), .срб домени представљаљу праву олакшицу за изговор и избегавање евентуалних грешака и неспоразума.

Ко може да региструје .срб домен?

У периоду од 6 месеци од почетка рада .срб домена, право на регистрацију имају постојећи власници .rs домена. Могуће је регистровати само оне .срб домене који су у директној вези са вашим .rs доменима.

Како да региструјете .срб домен?

За сваки постојеци .rs домен можете изабрати само један .срб домен од понуђених за регистрацију. Уколико желите да региструјете неки други .срб домен који није понуђен, препоручујемо да региструјете такав исти латинични .rs домен и моћи ћете да га региструјете одмах у .срб домену. Пример: Уколико имате домена wordpress.rs, моћи ћете да региструјете бесплатно један од следећих домена:

  • љћшордпресс.срб
  • љћшордпресш.срб
  • љћшордпрешс.срб
  • љћшордпрешш.срб

а уколико желите да закупите вордпрес.срб мораћете прво да региструјете vordpres.rs. Проверу еквивалентних .срб домена можете обавити на овом линку.

Имам .rs домен код АдриаХоста, како да региструјем .срб домен?

Потребно је да проверите ћирилични еквивалент вашег .rs домена на овом линку. Одаберите жељени еквивалент и пошаљите нам захтев путем тикета. Адриахост ће бесплатно регистровати .срб домен за вас.

Имам .rs домен код другог регистрара, да ли могу код АдриаХоста да региструјем .срб?

Не. Домен .срб можете да региструјете само код овлашћеног регистра .rs домена. Уколико желите да региструјете .срб домен преко АдриаХоста, потребно је свој домен трансферујете на АдриаХост.

Како да подесим свој .срб домен у свом цПанелу?

Прво је потребно да пребаците свој ћирилични домен у punycode, што можете урадити на овом линку. Када добијете име домена у punycode облику, можете га додати у свој cPanel преко опције Aliases или Addon Domains.

Да ли могу да користим е-мејл на свом .срб домену?

Тренутно није могуће користити е-мејл сервис на ћириличном домену.

Како да подесите ћирилицу на свом рачунару?

Који адресни простор постоји у оквиру .срб домена?

.rs домен
.срб домен
образложење
.co.rs
.пр.срб
привреда, предузеће, предузетник
.org.rs
.орг.срб
организација
.edu.rs
.обр.срб
образовање
.in.rs
.од.срб
предлог од
.gov.rs
.упр.срб
органи управе
.ac.rs
.ак.срб
академска мрежа
ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , ,