5 ствари које троше ваше време на послу

опенинг-тиме-имаге-150x150Поред времена које “са намером” губимо на послу – проверавање Facebook-а, или играње игрица као што то чине деца – постоји мноштво других ствари које могу да нас успоре у канцеларији. Продуктивност „умног радника“ (читајте: оног који није пољопривредник) зависи од комуникације и способности да брзо лоцира информације.

Компанија за комуникације Fonality спровела је истраживање како би сазнала који су то свакодневни задаци који троше највише времена у дану. Лоцирање и састављање свих тих протраћених сати би могло би да уштеди компанијама прилично новца.

Задатак који односи највише времена? Покушавање ступања у контакт са клијентима или колегама. Дуплиране или нежељене информације се такође котирају високо.

Студија такође показује да решења као што су „уједињене комуникације“ (УК) могу знатно да смање овај трошак времена, али је тешко проценити колико тачно.

„Рачунање потенцијалне уштеде за имплементацију УК је у најмању руку неегзактна. Компаније имају различите потребе, а  имплементације УК се не састоје од потпуно истих сетова компоненти“, пише у извештају.

Ипак, није потребан ракетни инжењер да би установио како је cloud computing један од начина да се смањи утрошено време. Који су то фактори који троше ваше драгоцено време на послу? Да ли они могу да буду превазиђени коришћењем боље технологије?

губљење-времена-на-послу.јпг

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Submit Comment