10 фантастичних Photoshop туторијала

by | Photoshop упутства, Израда сајта

Photoshop је главно упориште за дизајн већ више од 20 година али и даље представља одличан алат за професионалне уметнике, као и за људе који раде на социјалним медијима. Међутим са толико алата, опција и концепата које треба савладати, нови корисници могу бити обесхрабрени испразним хелп фајлом.

Али наш драги читаоче, немој страховати, јер је свеобухватна мудрост Youtube-а теби увек на располагању. Постоји мноштво Photoshop туториала на овој видео мрежи. Неки од њих су у најмању руку одлични, док остали и нису вредни вашег замарања кликом на опцију “play”. Како бисмо вам помогли да дођете до ове прве групе одвојили смо за вас оне туторијале који 100% спадају у њу. Без обзира да ли сте потпуни почетник у овом софтверу или сте ветеран увек се може нешто ново научити.

Photoshop за почетнике

Уколико сте тражили начин да се ухватите у коштац и савладате основне функције Photoshop -а, погледајте „101“ ресурс, видео који све то приказује лепо и полако и не захтева никакво предзнање или претходно искуство.

1. Workspace – радни простор

Ако никада пре нисте „узели у руке“ виртуелну четкицу, пређите на следећи видео који пружа преглед Photoshop Workspace-а тј. радног простора. Даће вам добру представу о томе где најкориснији алати и менији живе у Photoshop-у.

2. Алати и layer-и (прев. слојеви)

Следећи туторијал састављен је од два видео туторијала и објашњава најосновније алате који ће вам бити неопходни у вашој авантури са графичким елементима.
Уколи треба да изаберемо један концепт који морате да научите у једној Photoshop лекцији то су онда layer-и. Лејери су кључ свега у Photoshop-у, али прескакање и одлажење превише напред може збунити новог корисника. Уместо тумарања по алатима, у следећим видео снимцима погледајте како се можете брзо снаћи у Photoshop-у:

За кориснике средњег нивоа

Ако сте добили представу о софтверу и почели сте да се сналазите у за вас новом окружењу, онда највероватније желите да пребаците у другу брзину и сазнате које су моћније и креативније опције које овај алат нуди. Ови туторијали ће вас сигурно покренути у том смеру.

3. Blending модови

Блендинг модови (енгл. Blending modes) су повезани са лејерима и кључни су при давању одређених тонова бојама на фотографији као и за многе друге манипулације графичких елемената. Следећи видео ће вас провести кроз многе варијанте блендинга које Photoshop има. Све то стаје у следећих 8 минута:

4. Креирање флeт (енгл. flat) дизајн иконица у Photoshop-у

За кориснике који су се већ упознали са основном површином Photoshop-а и распореда алата неће бити тешко да испрате пет туторијала за израду иконица користећи популарни флат дизајн. Упутства смо припремили и прилагодили их свим нивоима корисника. Свих пет упутстава можете прочитати овде: Photoshop туторијали за дизајнирање флет иконица.

Израда-Флат-иконица-у-Пхотосхопу-слика-реф

5. Текстуални ефекти

Будимо реални, црно бели текст са Ариал фонтом који сте исписали у Windows-овом Paint-у сигурно није више одговарајући лого за ваш блог. Време је да га подигнете на виши ниво уз помоћ креативне текстуре. Погледајте следећа два Photoshop видео туторијала који су одлични да овладате и добијете нове идеје за текстуалне ефекте:

6. Креирање професионалних Photoshop акција

Када кренете да користите овај софтвер много чешће схватићете да неке процесе изнова понављате (resize, filter, blending итд.). Опција „Actions“ вам омогућава да снимите неке кораке које понављате често и активирате их једним кликом када су вам потребни.

За напредне кориснике

Ако сте провели неко време сурфујући по Интернету вероватно сте постали свесни шта све могу да ураде магови Photoshop-а. Да бисте остварили нешто заиста невероватно неопходно је да имате и уметнички таленат (што још увек није део софтвера), али неке напредне Photoshop опције могу доста далеко да дођу, таман довољно да импресионирате своје онлине другаре. Чак иако нисте на нивоу напредних алата праћењем ових лекција са примерима пружиће вам доста информација како професионалци стварају своју магију.

7. Мењање боје косе и боје очију на фотографијама

Ако желите нови изглед, али не бисте да потрошите који динар у фризерском салону онда погледајте овај туторијал како да промените боју косе и добијете потпуно нови портрет.

На следећем видео снимку можете видети одличан туторијал за промену боје очију:

8. Уметност у шољици кафе

А сада нешто заиста кул. Овај Photoshop видео туторијал може да фотографију ваше кафе учини још лепшом ако уложите времена и додате мало софтвера.

9. Светлосни зраци

Ако обожавате пејзаже, онда можете додати и нешто драме у своју ново створену фотографију користећи пар Photoshop трикова. У овом видеу, лако можете створити зраке светлости на било којој слици.

10. Ефекат магле

Ако желите да додате мало мистерије у своју нову фотографију, погледајте следећи туторијал који показује како поставити ефекат магле.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи