18 алата за проверу брзине и перформанси сајта

by | Израда сајта

Google при одређивању ранкинга узима у обзир и брзину којом се сајт учитава. Иако ово не утиче превише на Google ранкинг, брзина сајта је дефинитино нешто на шта треба обратити пажњу. Разлог је прилично једноставан – већина посетилаца су углавном у журби и нико није баш спреман да чека много да се сајт учита него једноставно оде даље.

merenje brzine sajta

Другим речима, ако вам је сајт спор, потенцијални сте кандидат за губитак велике количине посетилаца. Посетиоци чине посету на сајту, а посета утиче на репутацију сајта што даље утиче на ранкинг сајта. Ово може да произведе домино ефекат ако се занемари брзина учитавања сајта.

Врло је важно да установите од чега се састоји ваш сајт пре него што ускочите у код покушавајући да га убрзате јер то није могуће учинити уколико не знате шта је то што ваш сајт успорава. У наставку овог текста биће приказана колекција корисних веб сервиса и алата који ће вам помоћи да анализирате свој сајт и да му “поставите дијагнозу”, што ће вам помоћи да разумете свој сајт боље.

Веб сервиси за мерење брзине сајта

Pingdom

Тестирајте време које је потребно да се учитају објекти на вашем сајту (хтмл, слике, javascript, css, iframe-ови и остало). Такође можете проверити колико се брзо учитава сваки елемент на страни и након тога да унапредите елементе који се споро учитавају. У резултатима тестирања видећете извештај о времену које потребно да се сајт учита, време за сваки од елемената, величину елемената и укупни број елемената.

yslow i google page speed

GTmetrix

Комбинује два најпопуларнија Firefox додатка за проверу перформанси – Yslow и Google Page Speed. GTmetrix вам даје предлоге шта бисте могли да побољшате на свом сајту. Иако се Yslow и Google Page Speed препоручују за Firefox, такође се резултати и тестови могу применити и на остале бровсере.

load impact merenje brzine sajta

Load impact

Load impact је веома важан алат за сајтове који имају посету од неколико десетина хиљада људи дневно. Бесплатан налог вам дозвољава да проверите посету на сајт са 25 истовремених корисника, уколико желите да пробате са више корисника онда ћете морати да купите премиум налог.

site perf za merenje brzine sajta

Site-Perf

Site-Perf симулира природно понашање бровсера при скидању ваших страна са сликама, CSS, JS и другим фајловима – као што то ради обичан посетилац. У извештају можете видети време које је потребно да се страница учита, који се фајлови први учитавају и којом брзином. То може бити врло корисно за проналажење елемената које би требало унапредити.

keycnd test sajta

KeyCDN

Спроведите тест у реалном времену над појединачном веб страном како би проверили перформансе.

octagate sajt

OctaGate

Дозвољава вам да пратите колико је кориснику потребно да скине једну или више страна на вашем веб сајту.

webpage test merenje

WebPageTest

Још један сајт за мерење брзине вашег сајта. Приказује учивање поједничних захтева као што се може видети ако се ради инспекција кроз Google Chrome.

webtoolhub za merenje brzine sajta

WebToolHub

Даје вам могућност да проверите како се ваша страна учитава на различитим конекцијама. Са Webtoolhub сервисом добићете информације о величини стране, времену за учитавање стране као и информације о CSS, Javascript и сликама које се користе на тој страни.

seo site checkup

SEO Site Checkup

Ово је чак један од најбољих алата, јер поред брзине сајта даје и многе друге информације које ће вам помоћи да поправите грешке које се јављају на вашем сајту.

searchmetrics

Searchmetrics

Приказује трајање задатог сајта. Ова вредност може бити искоришћена да прикаже колико је сајту потребно да се учита и да ли је потребно да се оптимизује или је боље променити ISP.

uptrends merenje brzine sajta

Uptrends

Добијте информацију о перформансама било ког веб сајта без потребе да инсталирате скрипту за тестирање. Такође, можете задавати различите величине екрана и симулацију у раличитим бровсерима.

dotcom monitor website speed

Dotcom-Monitor Website Speed Test

Овај алат за мерење брзине сајта омогућава истовремено тестирање са 25 локација широм света. Тестирање се дешава у правим бровсерима.

google mobile speed testing

Google Mobile Speed Testing Tool

Mobile Website Speed Testing Tool омогућава тестирање вашег сајта из тачке гледишта мобилног телефона. Одличан алат уколико желите да видите где настаје проблем када неко гледа ваш сајт са телефона.

sucuri load time tester

Sucuri Load Time Tester

Sucuri у својој понуди има и алат за тестирање брзине сајта. Sucuri је познат и по свом одличном скенеру где можете бесплатно скенирати сајту потрази за малвером, а овај тест за брзину сајта долази још као бонус.

varvy page speed test

Varvy Page Speed Optimization

Varvy Page Speed Optimization је сајт где можете мерити брзину вашег сајта. Извештај се приказује у пет различитих секција и то: CSS Delivery, JavaScript Usage, Page Speed Issues, и Services used.

merenje brzine sajta

Апликације за мерење перформанси сајта

Google page speed

Page Speed је open-source add-on за Firefox/Firebug. Вебмастери и веб девелопери могу да користе Page Speed да провере перформансе својих веб страна и да добију предлоге како да их побољшају.

page speed

YSlow

YSlow анализира веб стране и предлаже начине којима могу да се побољшају перфрмансе истих засновано на правилима везаним за веб стране са високим перформансама.

yslow

MultiMechanize

Multi-Mechanize је open source framework за веб перформансе и тестирање учитавања. Дозвољава вам да истовремено покренете python скрипте генеришући тако учитавање насупрот веб сајта или веб сервиса.

multi mechanize

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи