18 алата за проверу брзине и перформанси сајта

Google при одређивању ранкинга одређеном сајту узима у обзир и брзину којом се сајт учитава. Иако ово неће баш много да утиче, то је нешто на ште би морали вебмастери да обрате пажњу. Разлог је прилично једноставан – већина посетилаца су углавном у журби и нико није баш спреман да чека целу вечност да се сајт коначно учита или да прекине са учитавањем.

превиеw

Другим речима, ако вам је сајт спор потенцијални сте кандидат за губитак велике количине посетилаца. Посетиоци чине посету на сајту, а посета утиче на репутацију сајта што даље утиче на ранкинг сајта. Ово може да произведе домино ефекат ако се занемари брзина учитавања сајта.

Врло је важно да установите од чега се састоји ваш сајт пре него што ускочите у код покушавајући да га убрзате јер то није могуће учинити уколино не знате шта је то што ваш сајт успорава. У наставку овог поста биће приказана колекција корисних веб сервиса и алата који ће вам помоћи да анализирате свој сајт и да му “поставите дијагнозу”, дозвољавајући вам да разумете свој сајт боље.

Веб сервиси


Pingdom

Тестирајте време које је потребно да се учитају објекти на вашем сајту (html, слике, javascript, css, iframe-ови и остало). Такође можете проверити колико се брзо учитава сваки елемент на страни и након тога да унапредите елементе који се споро учитавају. У резултатима тестирања видећете извештај о времену које потребно да се сајт учита, времену за сваки од елемената, величину елемената и укупни број елемената.

пингдом

GTmetrix

Комбинује два најпопуларнија Firefox додатка за проверу перформанси – Yslow и Google Page Speed. Gtmetrix вам даје предлоге шта бисте могли да побољшате на свом сајту. Иако се Yslow и Google page speed препоручују за Firefox, такође се резултати и тестови могу применити и на остале прегледаче.

гтметриx

Light speed now

Проверите перформансе свог сајта и добићете извештај у свом inbox-у.

лигхтспеедноw

Load impact

Loadimpact је веома важан алат за сајтове који имају посету од неколико десетина хиљада људи дневно. Бесплатан налог вам дозвољава да проверите посету на сајт са 50 истовремених корисника, уколико желите да пробате са више корисника онда ћете морати да купите премијум налог.

лоадимпацт

Site-Perf

Site-Perf симулира природно понашање интернет прегледача при скидању ваших страна са сликама, CSS, JS и другим фајловима – као што то ради обичан посетилац. У извештају можете видети време које је потребно да се страница учита, који се фајлови први учитавају и којом брзином. То може бити врло корисно за проналажење елемената које би требало унапредити.

сите_перф

WebWait

Тестирајте свој веб-сајт или проверите своју интернет конекцију.

wебwаит

Gomez networks

Спроведите тест у реалном времену над појединачном веб страном како бисте проверили перформансе.

гомезнетwоркс

OctaGate

Дозвољава вам да пратите колико је кориснику потребно да скине једну или више страна на вашем веб-сајту.

оцтагете

Webslug

Омогућава вам да упоредите брзину свог сајта са конкурентним сајтовима.

wебслуг

WebToolHub

Даје вам могућност да проверите како се ваша страна учитава на различитим конекцијама. Са WebToolHub сервисом добићете информације о величини стране, времену за учитавање стране као и информације о CSS, Javascript и сликама које се користе на тој страни.

wебтоолхуб

IWebTool

IWebTool вам даје опцију да упоредите до 10 страна у исто време. Можете такође проверити учитавање почетне стране, категорија или постова једним кликом.

иwебтоол

Searchmetrics

Приказује трајање наведеног сајта. Ова вредност може бити искоришћена да прикаже колико је сајту потребно да се учита и да ли је потребно да се оптимизује или је боље променити ISP.

сеарцхметрицс

BrowserMob

Добијте информацију о перформансама било ког веб сајта без потребе да инсталирате скрипту за тестирање.

броwсермоб

Апликације


Pylot

Алат отвореног кода за тестирање перформанси и скалабилности веб сервиса. Покреће HTTP лоад тестирање, које је корисно за планирање капацитета, benchmarking, анализу и побољшање система.

пyлот

Google page speed

Page speed је open-source addon за Firefox/Firebug. Вебмастери и веб програмери могу да користе Page speed да провере перформансе својих веб страна и да добију предлоге како да их побољшају.

паге_спеед

YSlow

YSlow анализира веб стране и предлаже начине којима могу да се побољшају перформансе истих засновано на правилима везаних за веб стране са високим перформансама.

yслоw

PageTest

Internet Explorer плагин који приказује захтеве остварене од стране бровсера ка серверу. Такође даје предлоге за побољшање перформанси.

пагетест

MultiMechanize

MultiMechanize је фрејмворк отвореног кода за веб перформансе и тестирање учитавања. Дозвољава вам да истовремено покренете python скрипте генеришући тако учитавање насупрот веб сајта или веб сервиса.

мулти_мецханизе

Tags: , , , ,

Нема коментара.

Пошаљи коментар