18 плагинова за Вордпрес које морате да имате

by | Израда сајта

Вордпрес плугинови 18

Направили смо списак од 18 Вордпрес плугинова који вам могу требати да би ваш сајт боље радио и лепше се представио на интернету. Свих 18 плугинова смо сакупили током нашег вишегодишњег искуства у раду са Вордпрес сајтовима.

Пошто је ваш блог централна фигура ваших напора на социјалним медијима, ови плагинови ће дефинитивно да вам дају одличан старт. Дакле, ако ваш блог треба да се мало погура, размислите о додавању неких од ових фантастичних додатака и гледајте како посета и број пријављених драстично скаче.

1. Akismet

акисметАко је ваш блог дворац онда је Akismet тврђава која га окружује. Akismet је најбољи анти-спам плагин за Вордпрес. Он зна шта је добро, лоше и под знаком питања у трептају ока. Подешавање је лако и држи спамере подаље од вас.

2. WP Super Cache

wordpress super cacheОвај плагин користи статичку HTML верзију вашег блога како би смањио време које је потребно за учитавање страница. Ово значи да корисници могу да погледају ваш блог много брже и умањује оптерећење процесора него што је то случај код чистог Вордпреса. Када корисници примете да се странице учитавају брже остаће дуже на сајту и више ће га истражити.

3. WordPress Related Posts

related posts pluginПонудите читаоцима свог блога постове које сте написали, а који су сличне тематике оном који тренутно читају. Кроз тагове који су везани за постове они могу бити међусобно повезани. Повезивање постова је одличан начин да корисника водите са једног поста на други и на тај начин га задржите дуже на сајту.

4. Disqus Comments

disqus pluginИзговорено дискас (енгл. discuss), овај моћан алат за модерацију коментара је неопходан сваком блогу. Discuss омогућује SEO коментаре, аутоматски бекап Вордпреса и импорт постојећих коментара. Фантастичан плагин који вас обавештава о новом коментару који је постављен тако да можете да пожелите добродошлицу људима и да им се захвалите на читању.

5. Google Analytics by MonsterInsights

гугл аналитика

Уместо да идете стално на Google Analytics инсталирајте овај користан плагин и можете имати те податке у својој контролној табли. Можете да изаберете неки од widget-а који ће приказивати analytics податке у админ делу вашег блога.

6. Google XML Sitemap

xml sitemap plugin за ВордпресЈош један јако моћан плагин који помаже највећим претраживачима (Google, Yahoo!, Bing и Ask.com) да индексирају ваш блог. Морате бити индексирани како би вас људи пронашли, а уз sitemap тај процес је много лакши.

7. 404 to 301

404 на 301 редирекција

Уз помоћ овог додатка можете аутоматски редиректовати, бележити активност и бити обавештавани при свакој 404 грешци на било којој страници користећи 301 редирекцију. На овај начин можете смањити број грешака у WebMaster Tools-у, односно Google Search Console-у.

8. Really Simple SSL

really simple sslReally Simple SSL плугин за Вордпрес аутоматски детектује конфигурацију вашег сајта и прилогођава га раду на https протоколу. Пре него што активирате овај плугин потребно је само да имате SSL сертификат за ваш сајт, а након активације све редирекције на https ће бити постављене аутоматски.

9. EWWW Image Optimizer

ewww image optimizerEWWW Image Optimizer може да убрза учитавање ваших страница на сајту тако што ће оптимизовати слике. Овај плугин ради оптимизацију слика када је постављате на сајт, али има и опцију за оптимизацију већ постојећих слика које су на сајту. И не само то, ради и оптимизацију слика које су уплоадоване и креиране од стране других плугинова који су присутни на сајту.

10. Jetpack

jetpack плугинJetpack додатак за Вордпрес је скуп прикључака-модула који су раније били доступни само за wordpress.com кориснике. Инсталацијом овог додатка у свој веб-сајт уграђујете многе корисне (прикључке) могућности којима утичете на изглед, функционалност, мобилност, садржај и перформансе. Све оно што бисте могли да добијете инсталацијом додатака различитих аутора, уз помоћ Jetpack-а добијате у једном пакету.

11. NextGen Gallery

nextgen галеријаПлагин од фирме Photocrati који вам омогућује да правите галерије са сликама, slideshow, видео, плејлисту са музиком и још пуно тога. Поседује у себи аутоматски resize слика, видео пуштање и мобилна решења за све мултимедијалне ствари. Овај плугин ће ваш блог претворити у аудио/видео ремек-дело.

12. Brokenlink Checker

brokenlink checher плугинКористите овај плагин како бисте пронашли линкове који не раде или који фале у постовима, странама, blogroll-у и custom field-има. Такође претражује слике које фале и шаље вам упозорење уколико их нађе. Како ваш блог све више расте и међусобно повезујете стране једну са другом како интерно тако и екстерно овај плагин може бити од огромне помоћи.

13. All in One SEO Pack

all in one seo pack плугинВеома популаран All in One SEO Pack плагин је веома добар за оптимизацију вашег сајта. Скините овај плагин и оптимизујте свој сајт уз све одличне опције које пружа плус пар додатних ствари како што је креирање SEO-релевантих метаподатака, избегавање дуплог садржаја и оптимизовање наслова страна и постова ради боље видљивости од стране претраживача.

14. SEO Friendly slike

seoНемојте превидети моћ слика на свом блогу. Оне могу направити “boom” вашем ранкингу на претраживачима ако издвојите време да свакој додате ALT и TITLE атрибуте. Коришћењем keyword-а у овим пољима ће ваш блог гурнути горе када корисник затражи одређену фразу или слику. Овај плaгин чини организовање слика простим ко пасуљ!

15. Revision Control

postrevisionsПри свакој промени коју направите, edit-у или update-у на вашем блогу Вордпрес прави бекап. Ови ревизиони бекапи (енгл. revision backup) могу да се нагомилају убрзо и да од малог поста направе огроман фајл. Revision Control плaгин вам дозвољава да ограничите број ревизија на неколико најскоријих.

16. Sucuri Scanner

sucuri плугинSucuri Scanner проактивно скенира ваш Вордпрес за сигурносне пропусте, измењене фајлове као и вршење превентивних заштита вашег Вордпрес сајта. Можете заштити ваш Вордпрес од brute force напада, нередовних ажурирања и низа сигурносних пропуста.

17. Events Calendar

eventsОдличан плагин за најаве догађаја, представљених у лепом календару и са могућношћу самосталних измена према вашим потребама. Плагин садржи и пар корисних виџета за што лепши приказ догађаја.

18. Yoast SEO

yoastYoast SEO пружа могућност напреднијег оптимизовања вашег сајта за Google ранкинг. Редовно се ажурира и прати све промене у Google алгоритму, тако да ће ваш сајт у сваком тренутку бити цакум-пакум на претраживачима. Комплетно упутство за подешавање овог изванредног додатка можете прочитати у нашем тексту: Упутство: WordPress SEO by Yoast

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи