5 Saveta za SEO optimizaciju

od strane | SEO i Marketing sajta

google-seoAko želite da se vaš sajt bolje kotira na Google-u ili na bilo kom drugom pretraživaču, veoma je bitno da poznajete nekoliko osnovnih SEO tehnika. Kada dobro optimizujete vaš sajt Google će vas vrlo lako pronaći a to je ključna stvar ako želite da promovišete vaš proizvod. Savetujemo vam da pogledate 5 saveta koje navodimo, nakon njihove primene će vaši klijenti sigurno lakše doći do vas.

Najbitnije je da zapamtite termin ’ključna reč’. Zamislite da su ključne reči magnetići na vašem proizvodu. Što više bitnih magnetića imate i ako su postavljeni na pravim mestima, dajete više snage Google-u da vas pronadje i postavi u rezlutate pretrage.

Moć linkova

Svaki savet koji ćemo navesti je konkretna stvar koju možete primeniti na svom sajtu, sem ovog. Prvi savet koji ćemo vam dati je da postavite što više linkova na drugim sajtovima, koji će linkovati ka vašem sajtu.  Takvi linkovi se zovu ’inbound links’ i Google ih obožava. Kada drugi sajtovi linkuju ka vama, Google to može da posmatra kao da je vaš sajt bitniji od njihovog. To takodje znači da sve što uradite na vašim stranama vezano za SEO će imati više efekta. Medjutim, nisu svi inbound linkovi isti. Počnite od osnovnih sajtova, preko foruma, pa nastavite dalje.

Dodatni savet: Zapamtite, ključne reči su bitne u linku. Link ka vašem sajtu koji je linkovan kao ključna reč imaće mnogo više uticaja od npr kliknite ovde ili www.vassajt.com

Naslovi stranica

Naslovi stranica se pojavljuju u naslovu Google rezultata. Dobro je da napravite naslove tako da objašnjavaju šta se nalazi na stranici, ali i da sadrže ključne reči. Google vam dozvoljava 70 karaktera za naslov strane, tako da je potrebno da dobro razmislite kako da ih potrošite. Dobar naslov bi izgledao ovako : AdriaHost – najbolji poslovni hosting u Srbiji! On koristi 47 karaktera i sadrži nekoliko ključnih reči koje se mogu iskoristiti kad neko traži hosting u Srbiji. Nije teško, zar ne? 🙂

Opisi stranica

Kada pretražujete nešto na Google-u, nepodebljani tekst ispod naslova se zove opis stranice. Google vam dozvoljava 155 karaktera  za opsi vaše stranice.  Koristite ista pravila koja ste koristili i u prethodnom pasusu, ali imajte na umu da je ovih 155 karaktera mini reklama za ono što želite da vaši posetioci pronadju. Da se nadovežemo na prethodi primer, dobar opis bi bio Najbolji hosting u Srbiji. Registracija domena, hosting paketi prilagodjeni za poslovne korisnike. Vrhunska podrška i 100% bezbednost podataka. Tu su 143 karaktera koje sadrže dobar opis sadržaja sajta, ali sadrže i dosta ključnih reči.

Sadržaj, sadržaj, sadržaj

Moć ključnih reči se donekle širi na ceo vaš sadržaj. Iako Google pretraga ne sadrži kompletnu kopiju vaše stranice, Google će je indeksirati kako bi uporedio da li se slaže sa naslovom strane i opisom. Bilo bi od koristi da Google indeksira 300 reči na vašoj strani, ili čak 500. Potrudite se da ključne reči budu 3-5% vaše stranice.U našem slučaju, bilo bi dobro da ključne reči Najbolji poslovni hosting budu pomenute 10 do 15 puta na stranici sa 500 reči. Nemojte da ’ugušite’ sa ključnim rečima, lepo ih rasporedite, da izgledaju prirodno.

Više strana – više efekta

Što više strana imate na sajtu, i što ih Google više indeksira, više ćete efekta od Google-a imati. Najbolji način za ovo je da imate blog, pored vašeg sajta. Blog je odličan način da napravite nedeljne, dvonedeljne ili mesečne članke koje će Google da pokupi i prikaže. Ne samo da veći broj strana daje Google-u više informacija da vas indeksira, nego ćete uvek imati sajt sa svežim sadržajem, što Google takodje voli.
 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu