cPanel – Parkiranje domena

Da biste parkirali domen uz već postojeći hosting i omogućili pristup vašem sajtu i preko drugog domena, dovoljno je da imate pristup cPanel-u i da uz nekoliko klikova mišem izvršite potrebna podešavanja. Na primer, ako imate hosting uz domen mojdomen.com i na njemu postavljen sajt, a želite da se sajt vidi i preko drugog domena koji ste registrovali (npr. mojdrugidomen.com), drugi domen ćete parkirati na glavni domen.
domain_parking_385x261
Na ovaj način možete svom hostingu tj. glavnom domenu dodati još 3, 5 ili neograničen broj parkiranih domena, u zavisnosti od hosting paketa za koji ste se odlučili.

Kako dodati parkirani domen?

Domen mora biti registrovan i usmeren ka serveru na kom se nalazi vaš hosting nalog. Da biste parkirali domen, ulogujte se na cPanel vašeg hostinga i kliknite na “Parked Domains” ili „Aliases“ na novijim verzijama cPanela. Upišite naziv domena bez www (npr. mojdomen.com) i kliknite na ‘Add Domain’ dugme.

Kako ukloniti parkirani domen?

Da biste uklonili parkirani domen, ulogujte se na cPanel vašeg hostinga i kliknite na “Parked Domains”. Kliknite na “Remove” pored imena domena koji želite da uklonite. Parkirani domen možete i preusmeriti na drugi domen ili URL upotrebom ‘Manage Redirection’ linka.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , , ,

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kako da pametno izaberete odičan domen - AdriaHost blog - 27 октобра, 2014

    […] – na primer ako kupujete .com, uzmite i .net, i/ili rs. Već smo pisali kako da izvršite parkiranje domena u cPanelu. Ovo je obavezno za velike brendove i firme, institucije i slično kako se ne bi desilo da neko […]

Submit Comment