Iskustvo moo.com ili vizitke iz USA

Evo iskustva sa poručivanjem vizit karti iz Amerike. Trebale su nam vizit karte za celu firmu, ali nisam imao vremena ni volje da provedem sledećih 7 dana u pravljenju i cickanju pripreme za štampu, pa rekoh da potražim na netu ako ima neko rešenje. I nađoh www.moo.com

shut-the-fuck-up-403_largeOdmah da kažem da sam oduševljen iskustvom i lakoćom kojom sam rešio problem. Drugar me je upitao da li je moguće da je jeftinije poručiti iz USA nego uraditi u Beogradu. Ja lično se nisam vodio cenom, već je presudna bila lakoća rešavanja problema. Nisam imao pripremu za štampu i dizajn vizit karte, niti vremena i volje da se time bavim. Međutim na sajtu postoje stotine šablona koje možete poprilično izmeniti prema svojem nahođenju i malo se iskazati kao dizajner. 🙂 Nije isto kao kada angažujete dizajnera, ali sam siguran da rešava potrebe 99% kupaca.

Odmah da napomenem da ne možete naručiti preko UK verzije sajta, jako su neljubazni i ne šalju u Srbiju. Ali preko USA sajta nije bilo nikakvih problema i sve je bilo sjajno.

Prvo izaberete koju vrstu vizitke želite: dvostrano kolor, sa zaobljenim ivicama ili bez, delux papir… Zatim preko online editora unesete svoje podatke, izaberete boje, fontove i slično. Možete naravno uploadovati svoju pripremu.

moo templates

Možete zameniti pozadinu svake vizitke, jednostavno uploadujete svoje fotke, crop, resize i malo pomerite i to je to. Fenomenalna stvar je što u mnogim šablonima možete uploadovati različite fotke i dobiti vizitke sa različitim pozadinama. E sada, ovako nešto za te pare nema u Srbiji. Dakle, siguran sam da su obične vizitke jeftinije, ali ako na to dodate trošak pripreme onda ni to baš nije izvesno.

moo editor

Vreme isporuke – 2-3 nedelje. U zavisnosti od vrste štampe, 3-10 dana dok se vizitke odštampaju o čemu imate indikator unutar naloga na sajtu i lepo vidite u kojoj fazi su vaši radovi. Zatim manje od 7 dana u našem slučaju USPS Express varijante poštarine. Ako ostavite email adresu, dobijete besplatnu poštarinu, što je u našem slučaju 19.95$. Nama je paket je stigao za dve nedelje, vizitke su isporučene u zanimljivom pakovanju sa lepim kutijicama za držanje vizitki.

stigao-moo

Nalog možete otvoriti prostim klikom na FB connect dugme. Kada jednom poručite vizitke, imate dugme da brzo dokupite još, a ceo projekat je snimljen tako da lako možete izmeniti neki podatak na toj vizit karti.

Poklon

Uz celu porudžbinu dobili smo 50 kom Facebook vizitki besplatno. Ovo je interesantno – kliknete na FB konekt, odaberete FB page za koji želite vizitke i oni imaju već spreman šablon za vas. Povuku sliku sa FB page profila i sve je gotovo.

Introducing Luxe, by MOO from moo.com on Vimeo.

Cena:

Poručili smo vizit karte obostrana full kolor štampa sa zaobljenim ivicama. 2×200 komada, na jako kvalitetnom 312 gsm papiru – cena je 127$, što je oko 100 eur. Sve vizitke imaju različite pozadine (6 pozadina) što ih čini poprilično jedinstvenim. Sobzirom da sam ostavio email adresu, dobio sam free shipping (20$) USPS premium. Na ovo su naše domaće carinsko-poštanske snage dodale još 3.500 dinara (pdv 2395 din i carina 1088 din). Dakle sve ukupno oko 130 eur.

vizitke

Nisam siguran da li je jeftinije, mislim da jeste kada se uzme u obzir kvalitet papira, obostrani full kolor sa 6 različitih pozadina i zaobljenim ivicama. Kada se uzme u obzir priprema za štampu koja bi meni oduzela silno vreme u radu sa dizajnerom, ja sam prezadovoljan.

Naravno znam da smo mogli da uzmemo „obostranu offset štampu za 30eur“, ali moj stav je da mi vizitke ne trebaju ukoliko nisu posebne i ne skreću pažnju. Jednostavno ne umem da napravim nešto „eto, čisto da imamo…“. Za 30eur, ne dobijate zaobljene ivice, nema različitih pozadina i ne mogu sam da sredim izgled od a do š. Imajte u vidu da su obične vizitke kod moo 19.99$ što je opet uporedljivo.

moo

Eto, svakako naša preporuka za moo.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , , , ,

5 Responses

 1. Ivana 12 маја, 2013 at 9:46 am #

  Imam i ja te Facebook vizitke u kutijici i stvarno su kvalitetne i lepe. Da odgovorim na tvoje (nepostavljeno) pitanje, pošto sam grafički dizajner i radim često vizitke.
  Za 60 evra bi od mene dobio 1000 vizitkarti zaobljenih ivica, na kvalitetnom papiru, zaobljene ivice i dizajn po želji. Nemam ove kutijice i ne bi mogao da se pohvališ sa USA karticama, ali bi ti ostalo 60€ u džepu da kupiš sebi nešto lepo. 😀

  • Milos Stanic 12 маја, 2013 at 1:38 pm #

   Eto preporuke ljudi. Ali ipak sa mooo smo dobili i 5-6 različiti drugih strana u full coloru. To je već fenseraj. 🙂

 2. tenen 12 маја, 2013 at 10:18 am #

  korisno

 3. vlada 1 јула, 2013 at 3:25 am #

  pa i nebih se bas slozio sa tobom, jer svakom od nas na prvom mestu je cena za ono sto nam moze zavrsiti posao. vizitke su dobra ali i izgustirana stvar. malo ljudi u americi i koristi a isto tako i u srbiji. postoji mnogo boljih stvari da ostavite svoju podsetnicu a pritom da ne zavrsi u nekoj fioci ili korpi za otpatke. poput male futrole za licnu kartu ili u americi vozacku dozvolu i id. ovo to pisem iz licnog iskustva. drugo da su toliko povoljni moo i vista print kao i slicne njima ja nebih svaki put stampao sav propagandni materijal u srbiji i nosio u usa. desavalo mi se da mi avionska karta bude razlika u ceni stampe tamo i ovde. znaci mislim da ovaj post nema nekog velikog efekta. ovo mi vise deluje da je pisano samo da bi se izbacio neki blog. puno pozdrava i uspeha u radu

Submit Comment