Iskustvo moo.com ili vizitke iz USA

od strane | Adriahost razglednica

Evo iskustva sa poručivanjem vizit karti iz Amerike. Trebale su nam vizit karte za celu firmu, ali nisam imao vremena ni volje da provedem sledećih 7 dana u pravljenju i cickanju pripreme za štampu, pa rekoh da potražim na netu ako ima neko rešenje. I nađoh www.moo.com

shut-the-fuck-up-403_largeOdmah da kažem da sam oduševljen iskustvom i lakoćom kojom sam rešio problem. Drugar me je upitao da li je moguće da je jeftinije poručiti iz USA nego uraditi u Beogradu. Ja lično se nisam vodio cenom, već je presudna bila lakoća rešavanja problema. Nisam imao pripremu za štampu i dizajn vizit karte, niti vremena i volje da se time bavim. Međutim na sajtu postoje stotine šablona koje možete poprilično izmeniti prema svojem nahođenju i malo se iskazati kao dizajner. 🙂 Nije isto kao kada angažujete dizajnera, ali sam siguran da rešava potrebe 99% kupaca.

Odmah da napomenem da ne možete naručiti preko UK verzije sajta, jako su neljubazni i ne šalju u Srbiju. Ali preko USA sajta nije bilo nikakvih problema i sve je bilo sjajno.

Prvo izaberete koju vrstu vizitke želite: dvostrano kolor, sa zaobljenim ivicama ili bez, delux papir… Zatim preko online editora unesete svoje podatke, izaberete boje, fontove i slično. Možete naravno uploadovati svoju pripremu.

moo templates

Možete zameniti pozadinu svake vizitke, jednostavno uploadujete svoje fotke, crop, resize i malo pomerite i to je to. Fenomenalna stvar je što u mnogim šablonima možete uploadovati različite fotke i dobiti vizitke sa različitim pozadinama. E sada, ovako nešto za te pare nema u Srbiji. Dakle, siguran sam da su obične vizitke jeftinije, ali ako na to dodate trošak pripreme onda ni to baš nije izvesno.

moo editor

Vreme isporuke – 2-3 nedelje. U zavisnosti od vrste štampe, 3-10 dana dok se vizitke odštampaju o čemu imate indikator unutar naloga na sajtu i lepo vidite u kojoj fazi su vaši radovi. Zatim manje od 7 dana u našem slučaju USPS Express varijante poštarine. Ako ostavite email adresu, dobijete besplatnu poštarinu, što je u našem slučaju 19.95$. Nama je paket je stigao za dve nedelje, vizitke su isporučene u zanimljivom pakovanju sa lepim kutijicama za držanje vizitki.

stigao-moo

Nalog možete otvoriti prostim klikom na FB connect dugme. Kada jednom poručite vizitke, imate dugme da brzo dokupite još, a ceo projekat je snimljen tako da lako možete izmeniti neki podatak na toj vizit karti.

Poklon

Uz celu porudžbinu dobili smo 50 kom Facebook vizitki besplatno. Ovo je interesantno – kliknete na FB konekt, odaberete FB page za koji želite vizitke i oni imaju već spreman šablon za vas. Povuku sliku sa FB page profila i sve je gotovo.

Introducing Luxe, by MOO from moo.com on Vimeo.

Cena:

Poručili smo vizit karte obostrana full kolor štampa sa zaobljenim ivicama. 2×200 komada, na jako kvalitetnom 312 gsm papiru – cena je 127$, što je oko 100 eur. Sve vizitke imaju različite pozadine (6 pozadina) što ih čini poprilično jedinstvenim. Sobzirom da sam ostavio email adresu, dobio sam free shipping (20$) USPS premium. Na ovo su naše domaće carinsko-poštanske snage dodale još 3.500 dinara (pdv 2395 din i carina 1088 din). Dakle sve ukupno oko 130 eur.

vizitke

Nisam siguran da li je jeftinije, mislim da jeste kada se uzme u obzir kvalitet papira, obostrani full kolor sa 6 različitih pozadina i zaobljenim ivicama. Kada se uzme u obzir priprema za štampu koja bi meni oduzela silno vreme u radu sa dizajnerom, ja sam prezadovoljan.

Naravno znam da smo mogli da uzmemo “obostranu offset štampu za 30eur”, ali moj stav je da mi vizitke ne trebaju ukoliko nisu posebne i ne skreću pažnju. Jednostavno ne umem da napravim nešto “eto, čisto da imamo…”. Za 30eur, ne dobijate zaobljene ivice, nema različitih pozadina i ne mogu sam da sredim izgled od a do š. Imajte u vidu da su obične vizitke kod moo 19.99$ što je opet uporedljivo.

moo

Eto, svakako naša preporuka za moo.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

5 Komentari

 1. Ivana

  Imam i ja te Facebook vizitke u kutijici i stvarno su kvalitetne i lepe. Da odgovorim na tvoje (nepostavljeno) pitanje, pošto sam grafički dizajner i radim često vizitke.
  Za 60 evra bi od mene dobio 1000 vizitkarti zaobljenih ivica, na kvalitetnom papiru, zaobljene ivice i dizajn po želji. Nemam ove kutijice i ne bi mogao da se pohvališ sa USA karticama, ali bi ti ostalo 60€ u džepu da kupiš sebi nešto lepo. 😀

  Odgovori
  • Milos Stanic

   Eto preporuke ljudi. Ali ipak sa mooo smo dobili i 5-6 različiti drugih strana u full coloru. To je već fenseraj. 🙂

   Odgovori
 2. tenen

  korisno

  Odgovori
 3. vlada

  pa i nebih se bas slozio sa tobom, jer svakom od nas na prvom mestu je cena za ono sto nam moze zavrsiti posao. vizitke su dobra ali i izgustirana stvar. malo ljudi u americi i koristi a isto tako i u srbiji. postoji mnogo boljih stvari da ostavite svoju podsetnicu a pritom da ne zavrsi u nekoj fioci ili korpi za otpatke. poput male futrole za licnu kartu ili u americi vozacku dozvolu i id. ovo to pisem iz licnog iskustva. drugo da su toliko povoljni moo i vista print kao i slicne njima ja nebih svaki put stampao sav propagandni materijal u srbiji i nosio u usa. desavalo mi se da mi avionska karta bude razlika u ceni stampe tamo i ovde. znaci mislim da ovaj post nema nekog velikog efekta. ovo mi vise deluje da je pisano samo da bi se izbacio neki blog. puno pozdrava i uspeha u radu

  Odgovori
  • milos stanic

   Ma dobro, ovo je moje iskustvo na mali tiraž i u okvirima koje sam naveo…

   Odgovori

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu