Opštine i gradovi u Srbiji – registracija RS domena

Registar nacionalnog Internet domena Srbije uputio je javni poziv opštinama i gradovima u Srbiji da iskoriste priliku i registruju svoje .RS internet domene. U pozivu se naglašava da će postupak preuzimanja rezervisanih domena od 10. januara biti komplikovaniji, a može se desiti da neke opštine i gradovi ostanu najlogičniji internet adresa jer će po isteku perioda rezervacije svi građani imati jednako pravo na registraciju tih domena.

rnidsKada su uspostavljena pravila registracije novog internet domena Srbije, određen je period, koje ističe 10. januara, u kojem opštine i gradovi mogu registrovati domene koji najlogičnije upućuju na određeni organ lokalne uprave (npr. ada.rs, opstinaada.rs i opstina-ada.rs). Cilj ove odluge bio je da kasnije tako registrovani domeni omoguće građanima da na najlakši način dođu do veb prezentacija organa lokalne uprave.

Sve opštine i gradovi svoje rezervisane (i druge) domene mogu registrovati preko jednog od 36 ovlašćenih registara čiji se spisak nalazi na sajtu RNIDS-a. Više od 100 opština ovu mogućnost još nije iskoristilo.

Registracija .rs domena adriahost.rs

Izvor: PC Press
 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: ,

No comments yet.

Submit Comment