Poboljšanja usluge sms marketinga

Poslednjih par meseci uložili smo veliki trud da unapredimo našu sms marketing uslugu. Postavili smo pred sebe poprilično ambiciozne ciljeve: da unapredimo korisnički interfejs, da vratimo podršku za pošiljaoca poruke u tekstualnom obliku (Sender ID), da podržimo uplate iz celog sveta putem Paypal-a, kao i da omogućimo slanje sms poruka u sve zemlje regiona i sveta. Prvi deo posla je gotov i želim da vam predstavim šta je urađeno do sada.

Podržan je tekstualni pošiljaoc poruke (SenderID)

senderID-sms-bulkPonovo podržavamo tekstualni SenderID u Srbiji. To znači da možete definisati od koga je stigla poruka i da koristite ime svoje firme ili brand-a koji reklamirate, recimo “CaffeJoe” ili “Nike”.  Zbog velikih administrativnih problema i neposlovnog ponašanja određenih provajdera ovu osobinu sistema smo pre godinu dana morali da ukinemo, ali smo ipak uspeli da napravimo sistem tako da je sada sve automatizovano i jednostavno za naše korisnike.
Tekstualni SenderID morate zatražiti da vam aktiviramo kroz našu aplikaciju. Ova usluga košta 220 eur + pdv na godišnjem nivou, zato što VIP mreža naplaćuje ovu uslugu. Kada zatražite aktivaciju SenderID poslaćemo vam predračun i krenuti u postupak aktivacije SenderID. Obično je potrebno 3-7 dana za mobilne provajdere da aktiviraju traženi SenderID.

Podrška za transakcione sms poruke

transakcioni-smsPri aktiviranju SenderID-a, bez obzira da li je numerički ili tekstualni, možete odabrati da li želite da koristite servis za slanje marketing poruka ili za slanje transakcionih poruka. Marketing poruke – to je kada istu poruku šaljete na više korisnika i poruka mora sadržati uputstvo za odjavu sa liste.
Transakcione poruke šaljete kroz API svojim korisnicima, te poruke se odnose samo na tog korisnika i ne moraju sadržati uputstvo za odjavu u samoj poruci. Transakcione poruke se koriste tako što svoju bazu, sajt, program, aplikaciju povežete putem API-ja i javljate svojim korisnicima nešto vezano za usluge koje koristi kod vas. Recimo banke koriste transakcione poruke da bi javljale stanje na računu, web sajtovi koriste transakcione poruke za proveru identiteta ili javljanje da imaju poruku na čekanju. Mi u adriahost-u koristimo transakcione poruke da vam javimo da će vam domen isteći ili da imate račun koji nije plaćen.

Promena načina računanja kredita

sms-bulk-creditsPlan nam je da uskoro uvedemo mogućnost da šaljete poruke kroz naš servis bilo gde u svetu. Međutim, tu se javio problem jer se cene poruka razlikuju, razni provajderi koriste različite valute i cene se ponekad menjaju automatski u nekim zemljama. Zbog toga smo morali da uvedemo da više ne kupujete određeni broj poruka za slanje, već da uplatom dopunjujete stanje na svom nalogu. Stanje na nalogu se izražava u USD. Uvedena je i mogućnost plaćanja računa putem kreditne kartice iz celog sveta. Uskoro će biti omogućeno slanje poruka na zemlje u regionu: Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku, Makedoniju i Sloveniju.

Poboljšan izgled korisničkog dela

Unapređen je izgled korisničkog dela i uskoro će biti dostupan i na engleskom jeziku. Poboljšali smo navigaciju, omogućili nove funkcije. Sada se na lakši način može videti stanje kredita i zatražiti predračun za dopunu kredita.

UX-new

Novi poboljšani izgled

Ukoliko ste zainteresovani kontaktirajte nas i otvorićemo vam testni nalog sa 50 poruka da možete da probate naš SMS marketing servis.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,

One Response

  1. Miloš Plazačić April 10, 2015 at 7:22 pm #

    Bravo, momci, svaka čast! Svetski 😉

Submit Comment