Prelazak na PHP5

Kao što je već neko vreme planirano, AdriaHost će počev od 01. maja 2009. prebaciti sve servere na PHP5 sa PHP4 koji je trenutno na njima aktivan.

Prelazak na PHP5 je neminovan jer podrška i dalji razvoj za PHP4 prestaju u svetu, a ovaj postupak je takođe korak napred jer će omogućiti korišćenje novih PHP funkcija.php4-to-php5

Bezbednost servera na PHP5 će biti povećana gašenjem mogućnosti da se pomoću include() funkcije učita kod sa drugog sajta preko URL-a što će omogućiti stabilan rad servera uz smanjenu opasnost od hakerskih upada čak i na sajtovima čiji kod nije bezbedno napisan.

Normalno funkcionisanje include() tačnije učitavanje lokalnih fajlova naravno neće biti izmenjeno.

Više informacija o PHP5 include() funkciji koju ćemo ugasiti možete pročitati na linku: http://www.php.net/include/

Ukoliko ste prilikom pisanja Vašeg sajta koristili neke od bug-ova koje poseduje PHP4, a ispravljeni su u PHP5 imaćete rok od narednih mesec dana da unesete potrebne ispravke da bi sajt pravilno funkcionisao. Od izuzetne je važnosti da izvršite potrebne ispravke inače ne odgovaramo za funkcionalnost sajta, samim tim Vas blagovremeno obaveštavamo o našem budućem postupku.

Prelazak na PHP5 ćemo pokrenuti od  01. maja 2009. godine.

Molimo vas da za sva pitanja u vezi sa ovim i za eventualne probleme koji mogu nastati u ovom procesu otvorite ticket i uputite ga službi tehničke podrške.
 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: ,

No comments yet.

Submit Comment