Pripreme za odbranu servera

od strane | Adriahost razglednica, Interesantno

U toku su ozbiljne pripreme za mogući napad na naše servere. Zbog toga smo danas organizovali vanredne vojne pripreme za muški deo ekipe u Adriahost-u.

IMG_9346 IMG_9366 IMG_9377

Šalim se. 🙂 Posle napornog dana Draganu koji je inače padobranac pade na pamet da, umesto na kafu, odemo do streljane i malo se rekreiramo. Naravno odmah smo prihvatili, pa evo malo informacija šta, kako i gde, ukoliko i vi želite da zamenite kafu sa naoružanjem.

IMG_9352 IMG_9350   Otišli smo do partizanovog stadiona, tamo ima neka streljana. Treba se učlaniti ili kao u našem slučaju otići sa nekim ko ima člansku kartu. Koliko znam članstvo je besplatno. Članovi kupuju municiju nešto jeftinije. Možete pucati iz raznog oružja, ali su to uglavnom kratke cevi i par automatskih pušaka. Instruktor nam je održao super-kratki kurs o tome kako stojimo, kako rukujemo, gde da uperimo i slično. Sve ukupno 120 sekundi i onda smo se bacili na trošenje municije. 🙂 Danas smo pucali iz “devetke” automatskog pištolja i GSG-5 22mm koji jako podseća na popularni Heckler.

gsg5_mp5_look_alike

GSG-5 (22mm)

Mos-TB-detail-L

Cena metka je 25-50 dinara u zavisnosti od kalibra. Mi smo se zabavljali jedno 45 minuta i potrošili 60tak metaka. Nas trojica, svako po 20. Dobićete štitnike za sluh, pre početka se vikne “puca se” i svi stave slušalice jer je jako bučno. Pucate u papirnu metu koju možete pomerati bliže i dalje uz pomoć par dugmića.

IMG_9370 IMG_9358

Moji lični utisci. “Dvadeset dvojka” je super, ne trza puno i nije glasna. “Devetka” (pištolj) je neverovatno glasna i prilično trza. Eh, sad to je subjektivan osećaj. Što se tiče preciznosti, bili smo odlični. Lepo se vidi da sa par poseta streljani čovek može poprilično brzo da ovlada tehnikom.  Eto jedne ideje šta da radite kada se smorite od programiranja i sedenja za kompom. Odete i malo pucate. Garantovano oslobađa od stresa. 🙂

UPDATE – bili smo još jednom i Zbrojevka je sada moj omiljen pištolj. Manje trza i dobro je balansirana u ruci. Probao sam i instinktivno gađanje (bez nišanjenja) jer je realnije. Zadovoljan sam, sa samo par poseta streljani, čovek se pristojno uvežba.

Evi i kako bi to trebalo da izgleda kada to radi prava profi ekipa.

P.S. I što kaže Gagi “Nismo mi pucali, jer se na svadbama puca, nego smo gađali…” Eto i to da znate…  🙂

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

3 Komentari

 1. Sceko

  pa sad nek napadnu ako smiju 🙂

  Odgovori
 2. Jova

  Vidim headshot, lepo.

  Odgovori
 3. Dusko Marjanovic

  Pametan potez 🙂

  Nadamo se će sada i potencijalni “agresori” na Adriu (i na naše sajtove na njoj) odustati ili se usmeriti negde drugo (naravno, van Srbije)!

  Odgovori

Povratna veza/Povratni ping

 1. Odlični domaći IT blogovi koje pratim i preporučujem - […] zaradu putem interneta i blogovanja, opise funkcionalnosti raznih WordPress dodataka a ima i militantnih priča (samo da ne čuje…

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu