Revitalizujte svoj biznis uz pomoć SMS bulk-a!

sms-bulkIskoristite SMS bulk ovog proleća da biste razbili zimsko sivilo. Korišćenjem sms marketing servisa, možete stupiti u kontakt sa vašim mušterijama i učiniti da vaša prodaja prosto procveta.

Na prelazu smo između zime i proleća a za većinu građana će to značiti više osmeha i mnogo bolje raspoloženje. Ove godine bi, međutim, moglo biti drugačije. Kao rezultat duge i ekstremne zime, prosečan korisnik će se itekako radovati dolasku proleća, što bi značilo i bolje raspoloženje a samim tim i da je vreme da posao živne zahvaljujući SMS bulku tako što ćete najaviti prolećna dešavanja.

Zašto SMS bulk?

Postoji veliki broj očiglednih prednosti korišćenja SMS marketinga da biste stupili u kontakt sa sadašnjim i budućim mušterijama:

  • Svi nose mobilne telefone. Uvek. Mobilni telefoni su uključeni. Uvek. To znači da možete da doprete do mušterija gde god da su – bilo da su na ručku ili još bolje, u kupovini.
  • SMS poruke su gotovo uvek pročitane odmah po prijemu. Ukoliko ovo poredite sa e-mailom, koji u svakom slučaju mora da dočeka jutro da bi bio pročitan, u gorem slučaju, ukoliko se šalje u petak, bude pročitan tek u ponedeljak ili završi u junk-u.
  • Mobilni telefon je personalizovan medij. Čak, na neki način, to je ekstenzija osobe.  Ustvari, to je možda jedini uređaj koji je podešen do poslednjeg detalja od strane korisnika, što znači da je prisutna itekakva povezanost između mobilnog i osobe koja ga koristi i samim tim se mobilnom telefonu posvećuje daleko veća pažnja nego ostalim uređajima u svakodnevnom životu.

Ako uzmemo sve pomenuto u obzir, postaje očigledno da je SMS bulk idealan način da komunicirate sa ciljanim korisnicima za razliku od uobičajenih metoda kao što su štampani materijal, email pa čak i web (ovo naravno ne znači da SMS ne može da se koristi u kombinaciji sa pomenutima).

Šta biste mogli ovog proleća pomoću SMS-a?

Jedna od glavnih prednosti SMS bulka jeste ta da je isporuka gotovo momentalna, što znači da će onaj kome ste poslali ponudu moći istog trenutka i da je vidi. Ali šta da ponudite? Evo par ideja šta biste mogli da radite ovog proleća:

  1. Pružite dodatne korisne informacije: ’Vreme u okolini picerije Paja: vedro, sunčano i toplo , temperatura 25°C. Savršen dan za picu –  svratite u našu piceriju.’
  2. Ponudite popust: ’Prekinite zimsku monotoniju! Pre puta svratite u piceriju Paja – 25% popusta na sve usluge svake srede samo kod Paje!’
  3. Besplatne usluge: ’Za svaku kupljenu picu dobićete još jednu besplatno svakog dana između 16-18h. Samo u piceriji Paja!’
  4. Takmičenja: ’Pošalji sms i osvoji!’ takmičenja gotovo imaju efekta kao podsticaji pomoću kojih nalazite kontakte za vašu SMS bulk listu kontakata.

Možete li se setiti još nečega? Iako je sve gore pomenuto dokazan recept za uspeh i veliki odziv za mnoge poslove u različitim delatnostima, postoji nebrojeno načina na koje možete promovisati vaš posao ovog proleća ali sve se svodi na vašu kreativnost.

Kako doći do kontakata?

Pored velikog broja stvari koje se mogu uraditi pomoću SMS bulka, način na koje ćete doći do vaših kontakata opet zavisi isključivo od vaše kreativnosti. Evo par ideja za prijavljivanje sadašnjih i potencijalnih korisnika na vašu kontakt listu:

  • Online: Obezbedite vašim korisnicima mogućnost da se prijave na vašu kontakt listu preko sajta kako bi mogli preko mobilnog telefona da dobijaju informacije u vezi akcija i popusta.
  • Štampani materijali: Flajeri? Možda biznis kartice? A možda i da se oglasite u novinama? Šta god da uradite od pomenutog, bilo bi u vašem interesu da obezbedite kontakt broj na koji će korisnici moći da se prijave da bi dobijali obaveštenja. Nešto kao ’Saznajte za naše akcije i popuste, samo preko SMS’
  • Oglasna tabla: Ukoliko imate malo prostora u prostorijama vaše firme, okačite oglasnu tablu sa informacijom o SMS bulk servisu pomoću kog svi mogu da dobiju informacije o akcijama i popustima.

Započnite pomoću SMS bulka

Jedno od najčešćih pogrešnih mišljenja što se tiče SMS bulka jeste da je to komunikacijsko rešenje namenjeno isključivo korporacijama i velikim igračima. Istina je međutim, malo drugačija: to je rešenje dostupno svakom kome je potreban efektan način da komunicira i privuče pažnju ciljnoj grupi. Ukoliko se pronalazite u navedenom pogledajte koliko je jednostavno krenuti sa marketingom.

Da li ste znali da AdriaHost pruža usluge SMS marketinga? Pogledajte odmah!

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,

No comments yet.

Submit Comment