Video uputstva: Domen sa Godaddy-a na Adriahost, WordPress instalacija i prebacivanje na HTTPS

Krenuli smo da objavljujemo nova korisna uputstva za WordPress, hosting, domen i cPanel. Ideja je da svako uputstvo bude u kratkoj formi i da može svako da razume i snađe se čak i ako je početnik na internetu. Evo kojim smo redom krenuli:

Ovde je početak internet poslovanja

Od klijentskog naloga kreće sve, pa ovde možete odmah pogledati kako da se lako snađete i gde se šta nalazi u vašem klijentskom nalogu:

Imate domen kod GoDaddy-a, hosting kod nas

Dosta ljudi prelazi sa Godaddy-a na Adriahost, a kako biste se lako snašli u tome napravili smo video uputstvo gde smo objasnili kako da usmerite domen na naš hosting i kako da kasnije prebacite i domen u našu nadležnost:

Imate hosting, želite da instalirate WordPress na klik

Instalacija WordPressa ne mora da bude teška, jednom kada dobijete pristup hostingu možete to da uradite sami u roku od nekoliko minuta i to bez programerskog znanja, pogledajte ovde kako:

Evo i kako da prebacite WordPress na HTTPS (SSL)

U ovom video uputstvu pokazali smo dva načina za prebacivanje WordPress sajta na HTTPS. U oba slučaja potrebno je da prvo imate SSL sertifikat, pa bolje pogledajte naše uputstvo da bi vam bilo jasnije o čemu se radi:

Pratite naš Youtube jer snimamo i nova uputstva

Planiramo da pokrijemo sve što je moguće reći jasno u maksimalno 10 minuta, a da pri tome bude i korisno ako tek krećete sa svojim poslom na internetu. Ovde je naš video kanal gde možete videti sva naša video uputstva na srpskom jeziku: Adriahost na Youtube. Pratite nas!

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,

Nema komentara.

Pošalji komentar