Video uputstva: Domen sa Godaddy-a na Adriahost, WordPress instalacija i prebacivanje na HTTPS

Krenuli smo da objavljujemo nova korisna uputstva za WordPress, hosting, domen i cPanel. Ideja je da svako uputstvo bude u kratkoj formi i da može svako da razume i snađe se čak i ako je početnik na internetu. Evo kojim smo redom krenuli:

Ovde je početak internet poslovanja

Od klijentskog naloga kreće sve, pa ovde možete odmah pogledati kako da se lako snađete i gde se šta nalazi u vašem klijentskom nalogu:

Imate domen kod GoDaddy-a, hosting kod nas

Dosta ljudi prelazi sa Godaddy-a na Adriahost, a kako biste se lako snašli u tome napravili smo video uputstvo gde smo objasnili kako da usmerite domen na naš hosting i kako da kasnije prebacite i domen u našu nadležnost:

Imate hosting, želite da instalirate WordPress na klik

Instalacija WordPressa ne mora da bude teška, jednom kada dobijete pristup hostingu možete to da uradite sami u roku od nekoliko minuta i to bez programerskog znanja, pogledajte ovde kako:

Evo i kako da prebacite WordPress na HTTPS (SSL)

U ovom video uputstvu pokazali smo dva načina za prebacivanje WordPress sajta na HTTPS. U oba slučaja potrebno je da prvo imate SSL sertifikat, pa bolje pogledajte naše uputstvo da bi vam bilo jasnije o čemu se radi:

Pratite naš Youtube jer snimamo i nova uputstva

Planiramo da pokrijemo sve što je moguće reći jasno u maksimalno 10 minuta, a da pri tome bude i korisno ako tek krećete sa svojim poslom na internetu. Ovde je naš video kanal gde možete videti sva naša video uputstva na srpskom jeziku: Adriahost na Youtube. Pratite nas!

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,

One Response

 1. Milijan Ćelić December 24, 2019 at 11:16 am #

  Poštovani,
  već dvije godine sam za klijenta zakupio hosting na vašim serverima i sve to radi jako dobro i bez ikakavih problema (www.mislidobro.org).

  Sada planiram da zakupim novi nalog i želim da sve svoje ostale stranice migriram na vaš hosting (moje domene i stranice kao i domene i stranice mojih drugih klijenata). Ovo je plan koji nekako stoji po strani već godinu i više dana. Sve to je trenutno hostovano na DreamHost-u. Razlog za promjenu hostinga su užasni problemi sa mail-ovima (problemi sa logovanjem na naloge, problemi sa brzinom i uopšte dostupnošću).

  Razlog za odlaganje je migracija mail naloga, i samih mail-ova na ti nalozima. S obzirom da toga ima jako puno kod dva klijenta mi je komplikovano da u prenosu mail naloga ostanu bez samih mailova na webmail-u. Da li imate neko uputstvo ili preporuku kako da ta migracija ne pojede previše vremena i da uopšte prenesem same mail-ove zajedno sa mail nalozima?

  S poštovanjem,
  Milijan

Submit Comment