YU domen aktivan još 6 meseci

od strane | Hosting sajta, Obaveštenje

O gašenju .yu domena i prelasku na .rs smo već pisali u više navrata, a kraj života nekadašnjeg nacionalnog domena naše zemlje planiran je u ponoć 30.  septembra 2009. u skladu sa odlukom ICANN-a. Tačka na YU, kako je RNIDS nazvao kampanju prelaska sa .yu na .rs domene, ipak neće biti stavljena još 6 meseci.

RNIDS je od ICANN-a zatražio produženje života yu registra zbog specifičnih problema koje ove izmene nose. Pored prestanka rada starih mail naloga gašenjem yu domena domaći web će pretrpeti udarac i u formi gašenja brojnih neažurnih backlinkova, mail adresa u mail listama, kao i pada google page ranka .yu stranica.преузимање

Iz RNIDS najavljuju da .yu neće gasiti ni nakon isteka ovog perioda dok od Internacionalnog registra ne dobiju zvaničan zahtev.

Po zvaničnim podacima RNIDS tranzicija na .rs završena je u maju 2009, a na staroj .yu adresi ostalo je još oko 4000 domena (broj registrovanih .rs domena trenutno iznosi oko 50.000).

Produženje .yu domena webmasterima daje dodatno vreme  da prelazak na novi domen izvedu što bezbolnije prateći sledeći postupak:

– provera internih i izlaznih linkova u okviru samog sajta
– provera spoljnih linkova sa kojih saobraćaj dolazi na sajt, ukoliko je sajt i dalje linkovan na .yu domenu trebalo bi zamoliti druge webmastere da
 usmerenje sadržaja sa starog na novi domen 301 redirekcijom, o čemu smo već pisali na blogu.

Čak i ukoliko nemate .yu domen potrebno je proveriti mailove registrovanih korisnika i obavestiti ih o prelasku na .rs domen i mail adrese korisnika koji imaju .yu mailove promeniti na .rs mailove (u slučaju većih provajdera). Ovo je naročito bitno ako korisnici za logovanje na sajtu koriste e-mail adresu jer je uvek moguće da će samoinicijativno pokušaju da sajtu pristupe koristeći novi .rs mail.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Oznake (tagovi): adriahost,domeni,hosting

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu