Završetak preregistracije postojećih .YU u .RS domene

od strane | Obaveštenje

S obzirom da je registracija novih nacionalnih .RS domena počela 10. marta 2008. godine, a za proces preregistracije postojećih .YU domena u odgovarajuće .RS domene je bio predviđen rok od 6 meseci, preostalo je manje od mesec dana do kraja procesa preregistracije.Postojeći vlasnici .yu domena imaju pravo da do 10. 09. 2008. izvrše registraciju istoimenih .RS domena uz prednost jer su ovi domeni za njih bili rezervisani. Ovo pravo za vlasnike postojećih domena ističe 10. septembra 2008. u 12.00 časova, a počevši od 15. septembra 2008. godine svi .RS domeni će biti pušteni u slobodan promet.

Iskoristite mogućnost koju kao vlasnik imate do 10. septembra 2008. godine – preregistrujte vaš .YU domen (co.yu, org.yu, edu.yu) u novi .RS domen i zaštitite vaše poslovanje. Uslove za registraciju .RS domena pogledajte na www.adriahost.rs

Produženje registracije .YU domena1287341772domen-rs

Produžetak registracije postojećih .YU domena vršiće se od 3. septembra 2008. do 2. marta 2009. godine. Po isteku ovog roka .YU domeni koji nisu produženi se gase i prestaju da funkcionišu (budu dostupni) na Internetu.
Dodatni rok za produženje registracije .YU domena počinje 3. marta 2009, a završava se 30. aprila 2009. godine. Ako se .YU domen produži u dodatnom roku, on ponovo postaje aktivan (dostupan) na Internetu. Preostali .YU domeni koji ni do ovog roka nisu produženi trajno se brišu iz registra 4. maja 2009. godine.

Održavanje .YU registra domena i propagiranje informacija o .YU domenima na Internetu prestaje zaključno sa 30. septembrom 2009. godine, bez obzira na datum kada je izvršeno produženje. Tog dana .yu domeni u potpunosti će prestati da budu dostupni na Internetu.

Na primer, ako vaša firma do 2. marta 2009. ne iskoristi mogućnost da produži registraciju domena mojafirma.co.yu, onda od tog dana Vaš Internet sajt i elektronska pošta više neće funkcionisati. Ako Vaša firma ipak do 30. aprila 2009. odluči da produži registraciju domena mojafirma.co.yu, domen će ponovo biti aktiviran na Internetu, a sajt i e-mail će moći da rade do poslednjeg dana korišćenja .YU domena – 30. septembra 2009. godine. Međutim, ako do 30. aprila 2009. ne produžite registraciju domena mojafirma.co.yu, svi podaci o domenu trajno se brišu 4. maja 2009. godine.
 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Oznake (tagovi): adriahost,domeni

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu