Виртуелизација за мала предузећа

by | Хостинг сајта

Технологију виртуелизације су у старту користиле само велике компаније. Велика ИТ предузећа су имала ресурсе да инвестирају у харвер, софтвер, консалтинг и обуку неопходну да искористе све могућности виртуелизације. ‘Early адоптери’ су платили цех у смислу великих трошкова софтвера за виртуелизацију и blade-сервера, као и проблема који се јављају када покушавате да примените нову технологију. Са друге стране, ови early адоптери су имали бенефите које је виртуелизација омогућила. Приметили су смањење трошкова хардвера, као и смањење текућих трошкова струје, хлађења и одржавања.

Када су највеће компаније рашчистиле пут виртуелизационим технологијама, велика већина сада може остварити сличне бенефите без потребе да пролази кроз сличне проблеме. Анкета коју је Symantec спровео ове године показује да је само 10% малих предузећа применило виртуелизацију, 17% је у процесу имплементирања, а 19% још увек тестира технологију. Осталима је виртуелизација у фази планирања и разматрања.

Погодности коришћења виртуелизације у малим предузећима

Смањење трошкова хардвера

Мала предузећа обично имају потребну за неколико различитих типова сервера, али ниједан од тих сервера не користи свој максимум. Са виртуелизацијом могу имати више виртуелних сервера са мање физичких сервера.

Смањени текући трошкови

Повећање цене струје данас као и велика искоришћења могу још више загорчати живот малој компанији. Смањење броја физичких сервера смањиће и трошкове струје, хлађења, што представља велики део трошкова одржавања.

Боље бекап и disaster recovery опције

Са виртуелизацијом, много је лакше направити ‘snapshot’ оперативног сервера. Тај snapshot се онда може преузети и скинути са сервера. У случају хаварије, snapshot се веома брзо подигне на нови сервер, нпр у новом датаценту.

Припрема за cloud

Пребацивање података са физичких на виртуелне сервере је први корак ка пословању у cloud-у. У оном тренутку, када ‘сервер’ постане ‘фајл’, много је лакше подићи тај ‘фајл’ до cloud провајдера и преместити све делове свог датацентра у cloud.

Јефтине тест и програмерске платформе

Велике компаније су имале много користи од тест и девелопмент платформи током година, али цене тих платформи су превисоке за мала предузећа. Лакоћа и мала цена постављања виртуелне машине омогућује и малим предузећима да направе девелопмент окружење, што им омогућује да лако мењају и тестирају своје апликације.

Мала предузећа су сада суочена са одлуком да ли да се припоје царству које прихвата виртуелизацију, да ли да сачекају да и остатак пређе на виртуелизацију или да не прелазе уопште. Они који одлуче да одмах имплементирају виртуелизацију у своје пословање, имаће доста користи у односу на оне који то учине касније. Они који буду одуговлачили, могу изгубити доста новца кроз њихове тренутне ‘стандардне’ трошкове.

Треба вам сервер? Погледајте нашу понуду.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи