Корисни алати за лакши онлајн живот

by | Израда сајта

Као што сте већ могли да видите из претходних чланака, уколико пратите наш блог, вероватно сте приметили да често презентујемо неке корисне алате за вас. Са чланком који управо читате биће слична судбина, представићемо неке интересантне апликације, веб сајтове и сервисе који ће задовољити све ваше потребе без обзира да ли сте веб програмер, дизајнер, project менаџер или крајњи корисник. Оно што је добро код свих ресурса који ће бити наведени је да су бесплатни.

Са њима можете помоћи својим запосленима да буду продуктивни, пронађете свој изгубљени лаптоп, заштитите своју сигурност, пречистите мејлове који вам не требају и још пуно тога. С обзиром да се већина једног радног дана окреће око интернета онда проналазак било чега што би време учинило лакшим и продуктивнијим је вредан помена. Неке алате већ вероватно знате, а неке можда и не. Надамо се да ћете пронаћи оне који ће вама учинити живот лакшим.

World Broadband Ratings

Овај сајт је базиран на Google мапама који прати сајтове и алате на које су Google мапе утицале. И ако није директно повезан са Google-ом овде можете пронаћи већину података.

IconFinder

Ако неко свакодневно лови иконице по интернету онда су то дизајнери и девелопери. Свако од њих зна колико то може бити компликована потрага, али са IconFinder-ом то може бити знатно олакшано. Ради се о претраживачу иконица са огромним избором који може да задовољи ваше потребе.

Woopra

За све оне којима треба real time статистика о посети сајту, Woopra је одличан алат који ће заменити ваш садашњи сервис који користите у ове сврхе. Можете врло лако проверити шта се дешава у том тренутку на вашем сајту и шта ваши корисници раде.

Monkey On Your Back

Да ли имате проблем да усмерите свој тим или да одржите продуктивност? Онда дозволите мајмунчету да помогне. Са сервисом једноставно названом “Monkey on your back” можете креирати листе са стварима које треба урадити и слати разне таскове коме год желите.

CSS3 Playground

CSS3 Playground је одличан онлајн извор где можете да пробате разне нове трикове у CSS-у и онда да покупите крајњи код за свој производ.

Readability

С обзиром на време које проводимо онлине Readability је прави алат који би могао читљивост да побољша колико год је то могуће. Он једноставно скине сав стил на сајту како би креирао бољу визуелну презентацију садржаја.

SunlitGreen Photo Manager

Сада можете да организујете, претражите, означите и групишете своје фотографије брзином куцања. Овај алат је кључан за све особе које имају доста слика које треба организовати и одржавати.

Trendsmap.com

Trendsmap је алат који вам омогућава да пратите трендинг теме у целом свету у реалном времену. Можете их пратити по имену, области или земљи.

Domain Name Speed Benchmark

Као што кажу на овом сајту, не можете оптимизовати свој DNS док га не процените. Domain Name Speed Benchmark утврђује тачне перформансе локалног и remote DNS nameserver-а.

Mozilla Firefox, Portable Edition

Већина нас у онлајн заједници волимо Firefox јер је одличан прегледач, али се проблем јавља када морате да радите у неком другом систему који није ваш. Међутим са овим Portable Edition-ом можете са собом понети све своје bookmark-e, шифре и додатке.

Snipplr

Snipplr је одличан сајт за девелопере. Овде могу смештати своје делове кода, али и претражити делове кода онлајн.

Convert PDF to Word

Једна од ствари које клијенти могу да захтевају од вас јесте да пошаљете нешто у Word формату. Са овим сајтом можете лако претворити свој PDF у Word документ.

HootSuite Social Media Dashboard

HootSuite може да сакупи све друштвене мреже које користите на једно место како би могли лакше да пратите све новости у једном dashboard-у.

10 minute mail

Мејл сервис који ће вам помоћи да добијете само потребне мејлове тако што на десет минута покупи ID-еве e-мејлова. Можете увек продужити ово време, ако је потребно.

UNDELET 360

Да претпоставимо да сте били у журби и при томе трајно обрисали фајл који нисте требали. Са овим алатом можете повратити случајно обрисане фајлове из свог рачунара, дигиталне камере или USB drive-а.

SnoopFree Software

Ако не желите да будете плен шпијунског софтвера који можда одаје све ваше поверљиве податке онда би требало да размислите о инсталирању SnoopFree софтвера у свој систем.

The Email Game

Inbox вам постаје преплављен? Потребна вам је помоћ да бисте се мотивисали да пречистите нагомилане мејлове? Онда је апликација The Email Game права ствар. Са овом апликацијом е-мејл може бити поново забаван.

SlimTimer

Праћење времена без временске картице, тако SlimTimer описује себе. Свеобухватан алат за дељење расположивог времена је добар опис за овај алат.

Wridea

За све који раде у креативној арени, Wridea је обавезан алат, али може да послужи и било којем онлајн професионалцу. Ово је сервис којим можете да организујете своје идеје уз колекцију brainstorming алата који су вам на располагању.

Adeona

Нико од нас не би могао да замисли опроштај од свог лаптопа. Да ли сте у могућности да у сваком тренутку пратите свој лаптоп, да ли је украден изгубљен и сл.? Ако нисте онда пробајте Adeona-у.

Comodo SecureEmail

Comodo SecureEmail је једноставан начин да пошаљете енкриптован е-мејл тако да нико не буде у могућности да ваш е-мејл пресретне и измени садржај. Овим алатом ваше е-мејл поруке могу бити сигурније за само пар минута.

Whats My IP Adress

Постоји гомила разлога због којих би желели у току сурфовања да променимо ИП адресу, али како да знамо да маскирање ИП адресе заиста ради? Такође постоје тренуци када нам је само потребно да знамо која нам је ИП адреса. Уколико сте у овој групи онда само идите на овај сајт и исписаће вам се ваша ИП адреса.

BugMeNot

Да ли вас нервира што морате да се региструјете на неки сајт само да бисте покупили неку кратку информацију? Увек можете користити share-оване логин податке за различите сајтове које приморавају кориснике да се региструју. Овакав скуп логин података је BugMeNot.

Left Logic

Кодери ће сигурно обожавати Left Logic и неће бити сами у томе. Овај сервис за вас тражи одређене HTML ентитете. Врло је лак за употребу и веома брз.

Todo.ly

Када говоримо о продуктивности онлајн онда је Todo.ly одличан алат који вам може помоћи да направите своју to-do листу.

CushyCMS

Без обзира да ли сте дизајнер или уредник садржаја, CushyCMS вам се може наћи када желите да дефинишете област која се може едитовати и направити адекватне промене а да не морате пре тога постати мајстор програмерских вештина.

Tor

Бесплатан софтвер који вам помаже да задржите приватност онлајн, као и поверљивост и анализу посете кроз уграђене опције. Ако тражите начин да останете анонимни док сурфујете, овај алат вам може помоћи.

Tweepi

Tweepi је користан алат за све оне којима онлајн егзистенција зависи од интеракција на Twitter налогу. Уз бесплатну или плаћену верзију овај сервис може знатно да поправи ваш Twitter положај.

Launchlist Lite

Launchlist Lite је одличан за девелопере и дизајнере који траже виртуални списак ствари за урадити како би се постарали да је сајт спреман за лансирање.

x Paranomia 0.6.7

Када завршите са гледањем свих ових кул сајтова и апликација и не желите да то поделите са колегама или неким другим члановима шеринг система ова Firefox екстензија ће бити од користи. Она ће очистити history, кукије, лозинке и све остале снимљене информације кроз пар кликова.

Извор: noupe.com

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи