Бесплатни шаблони за CV, портфолио или пропратно писмо

by | Photoshop упутства

адриахост

Постоји много исписаних редова на интернету који говоре о томе како треба да изгледа CV(лат.Curriculum vitae). Да ли да буде минималистичког дизајна црних слова на белом папиру или да одише визуелним богатством и експлозијом боја и графичких елемената. Какав CV користити?

Постоје два сценарија. Када је у питању минималистички CV, такав се шаље онда када сам изглед није толико битан или када се то посебно нагласи у конкурсу за посао. Такав CV треба да садржи ваше најбоље квалификације, знања и резиме вашег искуства у формату црно на бело. Међутим, ако сте веб или графички дизајнер или сте у струци од које се очекује да своје знање искаже чак и кроз форму биографије онда се можете ослонити на шансу да своје знање презентујете чак и пре званичног интервјуа. Такав корак може вам гарантовати неку врсту предности у односу на конкуренцију. Тада на сцену ступа визуелно обогаћени CV.

У данашњем тексту бавићемо се материјалом који се тиче овог другог сценарија који може помоћи дизајнерима и дигиталним уметницима, било да трагају за фул-тајм (енгл. full-time) послом или су у фриленс водама. У редовима испод можете пронаћи двадесет бесплатних шаблона за биографију, портфолио или пропратно писмо.

1. Alamin Mir-ов шаблон за CV

Бесплатни саблони за ЦВ слика 1

Alamin Mir направио је шаблон за CV који одише професионализмом. Овај шаблон јасно приказује све битне информације о носиоцу, о едукацији и искуству. На оригиналан начин приказује податке о познавању језика, док су нивои вештине прикази у виду прогрес барова. У пакету долази са три одвојена шаблона – CV, портфолио и пропратно писмо.

2. Createer Team шаблон за CV

Бесплатни саблони за ЦВ слика 2

Createer Team направио је препознатљив пакет шаблона у којима оригинално можете представити своју биографију. У питању су пет различито дизајнираних шаблона за биографије од једне странице. Разлике између ових модела шаблона су велике па се лако може десити да међу њима пронађете баш ону која ће се вама допасти. Да све буде још боље, све шаблоне можете уређивати директно на страници пројекта и одатле их сачувати на рачунару или проследити даље.

3. Минт дизајн за биографију

Бесплатни саблони за ЦВ слика 3

Ira Vosorowa је направила интересантне шаблоне који лако привлаче пажњу. Елегантни су, ни мало визуелно једноставни. Имају мало хладнију и освежавајућу нијансу па треба бити пажљив када је адресирање оваквих CV-а у питању.

4. Dark Theme шаблон за биографију

Бесплатни саблони за ЦВ слика 4

Од исте ауторке долази нам шаблон који не одише елеганцијом, али ако конкуришете у некој гејмерској, супер фреквентној ИТ фирми, овакав шаблон ће вам добро доћи. Овај шаблон је такође доступан и у две варијанте – неон пинк и пејл (енгл. pale) минт.

5. Nawas Sharif шаблон

Бесплатни саблони за ЦВ слика 5

Шаблон за CV од овог аутора доступан је у три боје: плави, жути и зелени. Nawas Sharif је урадио одличан посао направивши и шаблон за пропратно писмо које ће сигурно привући пажњу људи који га буду читали. Допадљив фонт на тамнијој подлози може да буде један од бољих начина када треба истакнути оно што је записано на папиру. Обратите пажњу ако будете морали да користите наша слова јер ћете можда морати да промените врсту фонта да би свако слово било исправно приказано.

6. Al Rayhan шаблон за CV

Бесплатни саблони за ЦВ слика 6

За овај шаблон се може рећи да припада минималистичкој групи када је визуелни доживљај у питању. Долази као шаблон од три странице са карактеристичним распоредом девет различитих секција са жутом бојом која обогаћује сам изглед и скреће пажњу на битне детаље.

7. Jahangir Alam Jisan шаблон

Бесплатни саблони за ЦВ слика 7

Шаблон скреће пажњу уз помоћ црвене и плаве боје. Одише професионализмом и јасноћом. Заглавље и подножје је испланирано тако да мало више истиче детаље који ту треба да се нађу. У заглављу доминира слика, док у подножју доминирају крупне иконице којима су представљени хобији и интересовања. Долази са три различита шаблона у којима можете сместити портфолио, CV и пропратно писмо.

8. Zippy Pixels шаблон за истакнуту биографију

Бесплатни саблони за ЦВ слика 8

Ово је одличан начин уколико желите да свој CV представите уз фотографију која заузима скоро целу страницу. Zippy Pixels иначе прави одличне премијум шаблоне за биографију, али овај шаблон долази у бесплатној PSD верзији. То што је бесплатан не значи да је мање квалитетан па добијате премијум квалитет у три различите боје и шаблон за пропратно писмо.

9. Graphics Fuel биографије за графичаре

Бесплатни саблони за ЦВ слика 9

Ако се бавите графичким дизајном или било чиме што се укршта са овом облашћу обавезно проверите шта можете да искористите из овог шаблона. Можете искористити оно што пронађете у овом пакету онако како јесте или направити измене и добити уникатну биографију. У питању је јасан и живописан дизајн који је доступан у две боје.

10. Creative Professional шаблон резимеа

Бесплатни саблони за ЦВ слика 10

Комбинација црвене и сиве боје изгледа савршено. Професионализам је оно прво што упада у очи приликом прегледања оваквог CV-а. У питању је PSD радни формат датотеке па ће вам требати Photoshop да бисте уредили овај документ.

11. Swiss Style шаблон CV-а

Бесплатни саблони за ЦВ слика 11

Овај шаблон направио је Mike Bradshaw и користи минималистички приступ. Комбинује наранџасту и белу боју која у оваквој комбинацији изгледа допадљиво и истиче управо оне детаље који треба да буду истакнути. За ставке које не морају да буду истакнуте на први преглед, користи сиву боју и у комплету све изгледа професионално и употребљиво.

12. Fay Zodiac шаблон за строге графичаре

Бесплатни саблони за ЦВ слика 12

Уколико сте строг и непопустљив графичар који од црно беле комбинације, оловком и папиром може да направи прави мали пројекат, ово је шаблон за вас. Уз материјал који ће учинити вашу биографију импресивном добијате и шаблон за креирање визит карте. При слању оваквог визуелно осмишљеног CV-а треба бити опрезан и добро проценити ко би могао да га чита јер на први поглед делује пренатрпано и искаче из линија.

13. Den Serduke бизнис шаблон

Бесплатни саблони за ЦВ слика 13

Прост и елегантан шаблон за биографију направио је Den Serduke. Има мало више белог простора али је јасно организован и носи извесну дозу стила када је равнотежа боја у питању. Овај пакет са собом носи и шаблон за визит карту.

14. Ahmed Seneina шаблон за CV

Бесплатни саблони за ЦВ слика 14

Још један од минималистичких подлога за биографију. У питању је једноставан дизајн и на првој страници не може да стане пуно тога због саме организације па обратите пажњу на тај детаљ ако не желите да богату биографију раширите на неколико страница. Статистике показују да неки послодавни једноставно никада не читају другу страну.

15. Minimalistic

Бесплатни саблони за ЦВ слика 15

Као што сам назив каже у питању је минимални шаблон у две колоне садржаја. Јасно истиче наслове поља, док је сам текст у сивој боји. То може да буде добро и корисно али опет зависи од тога колико ће се то читаоцу допасти. Дизајн је генерално одличан и може се истакнути у гомили.

16. Ashigul Islam Swiss шаблон

Бесплатни саблони за ЦВ слика 16

Подразумевано долази у плаво-белој комбинацији и са опцијом додатног подешавања и промене боје. У питању је лепо спаковани шаблон где на једној страници може стати много тога захваљујући ситнијим фонтовима и добро испланираним положајем секција.

17. Emiliance Ismail-ов дизајн за биографију

Бесплатни саблони за ЦВ слика 17

У питању је лепо запаковани и чист дизајн. Комбинација боја подразумевано уклапа сиву и зелену у пријатним нијансама тако да текст долази до изражаја. Лако може заинтересовати људе да погледају баш ваш резиме. Овај професионални шаблон недавно је ажуриран и за 2016. годину.

18. Ola Hamdy шаблон за резиме

Бесплатни саблони за ЦВ слика 18

Ola Hamdy направила две верзије шаблона за резиме и то у ружичастој и сивој боји. Да бисте уређивали ове документе биће вам потребан Adobe InDesign.

19. Minimalistic Resume/CV

Бесплатни саблони за ЦВ слика 19

Добро скројен и одмерен шаблон за CV уколико желите да поред своје слике имате и позадинску слику која ће додатно истакнути ваше склоности ка лепом дизајну. Јасно истакнути наслови, квалитетан фонт у описима, прогрес барови који изражавају ваше нивое заједно са интересовањима које можете исказати сличицама, чине да и ова биографија буде допаљива и лако запажена.

20. Minimalistic Resume/CV за графичке дизајнере

Бесплатни саблони за ЦВ слика 20

Од истог аутора долази и доста опуштенији тамни шаблон у који сва ваша искуства и достигнућа могу бити представљена на један потпуно оригиналан начин. То укључује несвакидашњи троугао-дизајн који доминира у сликама и графикон ваше историје напредовања у каријери. За уређивање овог шаблон биће вам потребан Adobe InDesign.

Слике говоре више од речи

Овај текст ће прочитати велики број људи па је и велика вероватноћа да ће многи искористити ове исте шаблоне да представе своју биографију и радно искуство. Можете их и ви користити или урадити нешто још и боље и од овог материјала скројити подлогу баш по вашој мери. Већина шаблона које можете пронаћи на линковима изнад налази се у PSD радном формату за Adobe Photoshop па неће бити тешко да се од елемената из више шаблона склопи један јединствени. Можете урадити чак и више и направити своју уникатну верзију која нема никакве везе са овима које смо поставили у овом тексту. Јавите нам ако то урадите и поделите своју верзију резимеа са другима.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи