15 aplikacija koje pokreću Wootheme

od strane | Izrada sajta

U prethodnom postu o našem famoznom iskustvu sa novim WordPress-om i problemom sa temom koju koristimo pomenuo sam i naše dugogodišnje saradnike Woothemes. Možda bi bilo svima vama interesantno da znate koje su to aplikacije koje ova fantastična ekipa koristi za svoj korporativni sajt. Ovo su aplikacije i servisi na kojima njihov kompletni sajt radi (i to vrlo uspešno) iz dana u dan, a kako oni sami kažu ne bi uspeli toliko da nije njih. Prenosimo Vam zvaničnu listu sastavljenu od strane Woothemes developera.

Website

WordPress (Link)

wordpress

Bili bi licemeri kada ne bi koristili WP za svoj glavni web sajt zar ne? Kada smo krenuli da razvijamo i dizajniramo WooThemes web sajt, prošle godine, samo smo znali kako da koristimo WordPress, pa nismo razmatrali nijednu drugu alternativu. Gledajući unazad na veoma uspešnu godinu (i veliki porast), smatramo da je WooThemes dokaz da možete izgraditi veoma efikasan poslovni sistem u WP-u. To definitvno nije samo platforma za blogovanje…

bbPress (Link)

bbpress

Mi koristimo bbPress koji pokreće naš support forum i iako nije najbolji ili najzreliji forum koji se može naći, vrlo lepo se implementira u WP. Takođe, zajedno sa “Support plugin-om” za bbPress, forum funkcioniše kao support ticketing sistem.

aMember (Link)

amember

aMember je odgovoran za magiju koja se dešava iza zavese. aMember se takođe implementira u WP + bbPress kombinaciju i odgovoran je za management korisnika na WooThemama. Tako da user dashboard, download tema, affiliate program i procedure kupovine su kontrolisane od strane aMember-a. Takođe koristimo 2Checkout.com kao naš payment gateway, koji se integriše u aMember kako bi omogućili funkcionalnost transakcija.

Feedburner (Link)

feedburner

Sve više smatram da su dani RSS-a odbrojani, s obzirom da je mnogo lakše dobiti informacije sa Twitter-a (sa druge strane, sve je to prenatrpanost informacijama)… Ipak mi još uvek koristimo Feedburner kako bi pratili koliko se korisnika prijavilo za naš RSS feed i do sada, nismo naišli na neku alternativu Feedburner-u. Ako volite da pratite statistiku, Feedburner bez dalje rasprave, je sigurno jedan od elemenata vašeg sajta.

Pingdom (Link)

pingdom

Osim ako niste online 24/7 i refreshujete WooThemes web sajt svakih 30 sekundi (kako bi proverili da li je pao ili ne), ne postoji mnogo toga što možete da uradite kako biste bili sigurni da imate 100% uptime web sajta (što je veoma važno za nas, jer mi ipak prodajemo nešto). Mi koristimo Pingdom koji nas obaveštava preko SMS-a i e-mail-a ukoliko se nešto čudno dešava na serveru.  SMS funkionalnost je odlična, jer nam omogućava da pošaljemo brzo email našoj podršci na serveru; uglavnom sa iPhone-a…

Komunikacija i project management

Gmail (Link)

gmail

Pošto smo mi uglavnom virtuelna kompanija, naš ceo tim treba da ima pristup WooThemes email nalozima, kako bi pokrili jedni druge, ako recimo Magnus ide da peca na Aljasku na 15 dana (npr. hehe). Probali smo nekoliko mail aplikacija u prošlosti, ali smo saznali da je Gmail najlakši i najefikasnije se nosi sa gomilom mailova koje primimo u toku dana.

Basecamp (Link)

basecamp

Basecamp je polazna tačka na kojoj gradimo svoje planove i komunikaciju. Iako verovatno ne koristimo Basecamp onoliko koliko bi trebalo, sve naše važne odluke, stvari koje treba uraditi, ideje i podaci su na Basecamp profilu. Lepa stvar kod Basecamp-a je činjenica da je uvek tu, ne smeta nam i ne prisiljava nas da ga koristimo umesto email-a ili Skype-a.

Prologue2 (Link)

p21

Ovo je nešto novo sa čim eksperimentišemo u proteklim nedeljama… P2 koristimo kao neku vrstu internog Twitter-a, pa na taj način možemo jedni druge da obaveštavamo o tome šta radimo na mnogo realniji način. Pošto ne radimo iz iste kancelarije ceo dan važno nam je da znamo šta se dešava u toku tog dana. Definitvno još uvek nastojimo da saznamo kako da izvučemo pravu vrednost iz P2, ali početni pokazatelji obećavaju u smislu povećanja produktivnosti.

Marketing

Twitter (Link)

twitter

Pristustvo WooThema na Twitteru smo gradili polako i pošto nemamo baš jasnu strategiju u smislu kada i kako koristimo Twitter mi ga najviše koristimo da objavimo vesti iz naše kompanije, kao i dodamo interekaciju između sebe i onih koji su zainteresovani za naš rad i naše proizvode.

CoTweet (Link)

cotweet

Pored Twittera, počeli smo da koristimo i CoTweet kako bi dozvolili celom WooTeam-u da nadgleda našTwitter account. Početna misao je bila da jeCoTweetveoma sexy aplikacija koja radi ono što je obećano veoma dobro.

Peashootapp

peashoot

Peashoot je takođe jedna od aplikacija koje od nedavno koristimo, ali zaista uživamo u iskustvima koja imamo dok pronalazimo šta sve ovaj servis može. Trenutno ga koristimo da pratimo naše Twitter marketing kampanje (broj klikova i retweet-ova). Takođe smo dodali naš custom domen (woourl.com) kao skraćeni URL, što nam dozvoljava da koristimo Peashoot (uz naš affiliate program) da preciznije pratimo plaćene reklame (na drugim sajtovima). Iako još uvek učimo kako da koristimo Peashoot, definitvno vredi $25 mesečno!

Campaign Monitor (Link)

campaignmonitor

Koristimo Campaign Monitor još od dana Premium News Thema i nijednom se nismo pokajali. Naši mesečni newsletteri se veoma laku šalju sa Campaign Monitor-om (u smislu organizovanja liste i novih newsletter), obožavamo analizu posle slanja svakog newslettera. Sem toga, ovo je newsletter software za dizajnere, pa zašto ga ne bi koristili?

Development

Beanstalk (Link)

beanstalk

Ovo smo već ranije pomenuli nekoliko puta. Korišćenje SVN-a je potpuno promenilo način kako razvijamo svoje teme. U stvari, promenio je toliko ceo taj proces da ne bi mogli da radimo bez njega. Beanstalk je naš repozitorijum gde držimo SVN, gde su sve naše teme smeštene. Prednosti u tome što ste negde hostovani umesto što sami hostujete? Nemam pojma koje su… Nikada nismo razmišljali o toj opciji, ali kada ste hostovani negde čini administratorski deo svega mnogo lakšim.

Lighthouse (Link)

lighthouse

Dok koristimo bbPress kao javni support forum/ ticketing sistem, Lighthouse koristimo da ispratimo sve prijavljene greške i bagove, koje treba ispraviti u temi. Uz bagove, imamo i odvojenu listu potencijalni novih opcija koje razmetramo da li će ući u teme ili ne. Od kada smo počeli da koristimo Lighthouse, mislim da nam je promaklo samo par bagova, a takođe je ubrzao i sam proces ispravljanja istih. Verovatno bi trebalo ovo da integrišemo u naš Basecamp profil jednog dana…

Ostalo

Vimeo (Link)

vimeo

Verovatno ćete pitati, zašto ne YouTube? Pa,nijedan drugi video servis na netu nije toliko cool i zabavan kao Vimeo. Trenutno ga ne koristimo tako često, ali svi naši promo materijali, tutorijali & support video su smešteni na naš Vimeo nalog. Shvatili smo da je Vimeo prilično brz i radi baš ono što nama treba. U stvari ništa specijalno; dozvoljava nam da se fokusiramo na sadržaj i nakon toga da ga na najlakši mogući našin stavimo online.
Eto naše liste… Nemojte misliti da smo nešto izostavili, ali i ako jesmo, onda je to verovatno zato što nam i nije toliko bitan servis da spomenemo. S toga pitajte nas bilo šta što želite, kako/ zašto koristimo ove aplikacije ili servise koje smo naveli, takođe podelite sa nama stvari kojevi smatrate korisnim za svoj biznis ili projekte.
 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu