Blogopen – наш првенац

125x125_БО1Са доста закашњења пишемо овај пост јер смо били јако заузети последњих недеља развијањем нових сервиса и услуга. Баш је то разлог нашег кратког задржавања на овогодишњем Blogopen-у, могли смо да приуштимо себи само један дан дружења са свим људима за које смо знали и чули да су супер, али никако нисмо стигли да се упознамо са њима. Испоставило се да су много бољи од ‘супер’. Имали смо доста времена да саберемо утиске са највећег окупљања блогера, твитераша и интернетлија уопште, и утисак је једногласан у целој фирми ‘Феноменално’.

Имали смо доста планова за Blogopen, када је пословна сарадња у питању, да не дужимо, поента је да смо закаснили, Blogopen је већ добио хостинг спонзора али обећавамо: Бићемо бржи следеће године.

Наоружали смо се геџетима, Twitter на шофершајбну и кренули пут Новог Сада.

Лако налазимо паркинг, а по уласку у Спенс видимо да је организација одлична. Чули смо неке приче да ће да буду неке кецеље али мислили смо ‘Нема шансе, нису ваљда толико луди’ . Луди су, скроз, и блесави. Опремили су нас варјачама и кецељама чим смо стигли, са осмесима на лицима смо наставили даље. гаги-и-вељаМорамо да похвалимо веома брз и ефикасан начин резервације, плаћања, доставе и верификације овогодишњих пријава за Blogopen, захваљујући беспрекорном раду система Kotizacije.net.

Били смо одушевљени бројем људи који су дошли на Blogopen, јер смо након checkin-а затекли пуну салу за презентације. блогопен-сала

Са друге стране, имали смо малих проблема са налажењем места са којих би лепо испратили цело догађање, али је сналажљивост АдриаХост-а дошла до изражаја.

Почиње прво предавање – ДедаБор. Одлично предавање, пуно духа и шале са конкретним примерима из свакодневног блоговања.

Пијемо кафу, апсолутно одушевљени Дединим предавањем и успут упознајемо доста људи са којима смо сарађивали, упознали смо људе који су касније постали наши клијенти а упознали смо и колеге.

Почиње друго предавање – Иван Брезак Бркан, један од најутицајнијих интернетлија у Хрватској.

Да сисадмини никад не спавају, и да не смеју да оду ни на Blogopen и да се опусте, доказује следеће:

мунин

Након тога следи пауза и феноменални кулен, сазнали смо да са једним од кључних људи сарађујемо већ доста дуго, али никад се нисмо упознали са човеком.

куленТоком паузе уследио је класичан mingle, током кога смо упознали Милоша Петровића, Prokka-у, Плагосуса, Варагића, Дебељуцу, Eniax-a, Ратка, Валекса, Славка Илића, Бранка и Бојана Пајића, Веру Млађан, Лимундовце… Ако смо неког заборавили, допишите се у коментарима.

Нисмо заборавили ни шанкера:

торбица

Испратили смо предавање Ђорђа Кривокапића о правима блогера, чули неколико врло занимљивих чињеница и мишљења и запутили смо се пут Gastro Planet-а, да није било навигације и ту бисмо закаснили 🙂 гастро

Прилично опуштена атмосфера, амбијент је био супер, пријатни људи и сама суштина Blogopen-а: радно-пријатељски сусрет. О клопи бисмо могли говорити данима, овде ћемо само поменути Краљицу над краљицама:

краљицаСлободан нас је упутио у његов пројекат у зачећу. Препричали смо све – од Chuck Norris-а до врхова близу Румуније 🙂 Да, Краљица је већ урадила своје.

вецераНакон одличне вечере, мало сликања и упознавања још неколико занимљивих људи са још занимљивијим пројектима, били смо одушевљени али и прилично уморни, јер је ово свакако био један одличан и врло квалитетан дан. Током повратка у колима смо причали ко су најлепше блогерке, ко има најзанимљивије твитове и како једва чекамо следећи Blogopen.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , ,

No comments yet.

Submit Comment