CMS Made Simple i izrada novog sajta

od strane | cPanel za početnike, Izrada sajta

Izrada sajta

CMS Made Simple je content management system na kojoj lako možete napraviti svoj sajt. Sam način uređivanja i administacije sličan je onom u kontrolnim tablama sa kojima ste se možda već sreli u WordPress, Joomla ili Drupal sistemima. Ovakav sistem omogućava lako kreiranje stranica i dodavanje sadržaja, kao i uređivanje samog izgleda sajta.

Osnovne prednosti kojim se CMS Made Simple ističe su sledeće:

  • Admin panel sa podrškom za više jezika (dostupan je srpski jezik)
  • SEO Friendly URL struktura
  • Integrisani File manager
  • Integrisana pomoć
  • Nadogradiv sistem
  • Puna podrška za teme i šablone
  • Minimalni serverski zahtevi
  • Mali footprint

Brza instalacija iz Adriahost cPanela

Uz Adriahost cPanel dobijate sve mogućnosti da brzo i lako instalirate neku od 350 skripti sajtova i portala. Ovo je omogućeno preko Softaculous aplikacije koju dobijate uz svaki naš hosting paket. Potrebno je da se ulogujete na vaš cPanel i potražite ovu aplikaciju. Otvorite je i pronađite CMS Made Simple, a zatim kliknite na dugme Install Now.

Proces instalacije je brz i jednostavan. Najveću pažnju obratite na prvi deo gde treba odabrati protokol (http ili https, i ne zaboravite da u Adriahostu dobijate SSL sertifikat besplatno), a zatim i domen na kojem će sajt raditi. U ovom delu obratite pažnju i na opciju In Directory jer ukoliko ostavite podrazumevani unos, sajt će biti instaliran u određenom folderu umesto u korenu domena. Ukoliko želite da sajt bude instaliran u folderu domena (sajt.rs/ovde) unesite ime foldera po želji, ali ukoliko želite da sajt bude instaliran u korenu domena, obrišite podrazumevani unos i ovo polje ostavite praznim.

Tokom instalacije ne zaboravite da možete odabrati i srpski jezik pa će vam administracija sajta biti prilično jednostavna.

Podatke o pristupnim linkovima dobijate odmah nakon instalacije. Tada možete iskoristiti username i password koji ste uneli tokom postavljanja instalacije.

Primeri CMS Made Simple sajtova iz prakse

Kako su to na zvaničkom sajtu instaknuto, ova platforma je lako skalabilna pa se podjednako dobro može iskoristiti za male firme ili velike korporacije. Na slikama ispod možete videti nekoliko primera:

kamoflorist.co.nz

kompozit.cc

pe.lt

Da li sajt može da radi na ovaj plaftormi?

Kao što možete videti u navedenim primerima, CMS Made Simple može lako biti organizovan u sajt za vaš hobi ili posao. Potrebno je samo da imate vremena i strpljenja za kreiranje novog sajta. Imajte u vidu da u odnosu na WordPress i ostale poznatije plaftorme, ovaj CMS nije toliko podržan i možda vam bude teže da pronađete uputstvo za svaki detalj koji želite da izmenite i podesite na svoj sajtu, ali uz malo truda i učenja možete napraviti sajt po vašoj želji.

Bilo da se odlučite za ovu ili bilo koju drugu plaftormu, vaš sajt možete lako postaviti koristeći usluge koje pruža Adriahost. Biće vam potreban hosting za vaš sajt koji možete naručiti na našoj stranici hosting ponude. Takođe, da bi vaš sajt mogao da bude pronađen na internetu, potreban vam je i domen, odnosno, adresa za vaš sajt pa je možete registrovati na stranici za registraciju domena.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu