Spisak coworking prostora u Srbiji

Coworking je moderni stil rada u okruženju gde se mogu naći i nekoliko firmi-pojedinaca koji međusobno dele radni prostor tokom nekog perioda. Ovakav način rada karakterističan je za manje firme, za nezavisne radnike koji rade od kuće i freelancere. Osnovna zamisao jeste da svako može da zakupi svoj deo i ima svaju kancelariju danas ili onoliko koliko mu je to potrebno.

Ovde nije samo reč o zakupu prostora, već dobijate sve što vam može zatrebati i tu spadaju stolovi i stolice, fioke sa ključem, Wi-Fi, štampač, sala za sastanke, biblioteka, besplatna kafa, fotoparati i kamere. Postoji više ovakvih Coworking prostora u Srbiji i mi smo ih popisali ovde.

Smart Office Coworking prostor

Smart Office kancelarije nalaze se u samom centru Beograda u Knez Mihajlovoj ulici broj 33, na drugom spratu. Otvoreni su radnim danom od 9 do 21 i subotom od 9 do 17 časova i pozivaju svakoga da bez ikakvih obaveza svrati i popije kafu pre nego što se odluči da svoj posao neko vreme obavlja odavde. Galeriju sa slikama njihovog prostora pogledajte ovde: Smart Office prostor.

Startit centar 

Startit centar se nalazi u Beogradu u Savskoj 5, u Novom Sadu u Miroslava Antića 2, u Inđiji u Vojvode Stepe 2 i u Zrenjaninu na Trgu Slobode 7. Pored coworking prostora ovde možete pronaći i česta okupljanja i kurseve na temu kreativne i IT industrije. Njihov sajt je ovde: Startit centar.

InCentar u Starom Gradu

InCentar se nalazi u Starom Gradu u Beogradu, u ulici Cara Lazara 5-7. Pored standardnih coworking potrebština, ovde možete iznajmiti i laptop ili knjigovodstvene usluge. Postoji čak i mogućnost „virtuelne kancelarije“ gde možete registrovati svoju firmu ili predstavništvo. Ovde možete videti kako izgledaju ove kancelarije InCentar galerija.

Mokrin House Coworking

Mokrin House se nalazi u Mokrinu kod Kikinde, u ulici Svetog Save 25. Pored svega ostalog, ovde se mogu iznajmiti i sobe za spavanje ukoliko dugo ostanete sa svojim poslom i suviše je kasno za povratak kući. Ukoliko više volite da radite po noći, dobro je znati da je iznajmljivanje dostupno 24 časa na dan. Izvan je gradske gužve i to ovaj prostor čini dodatno prijatnim. Ovde možete videti kako to sve izgleda: Coworking Mokrin House.

Nova Iskra coworking prostor

Nova Iskra nalazi se u Beogradu u ulici Gavrila Principa 43. Radi od 2012. godine i ima da ponudi 350 kvadratnih metara za coworking. Ovde su podeljene i sekcije pa se može birati između Designers lab, Creative hub i Industry huba. Iznajmljivanje se može vršiti na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou. Ovde su na internetu: Nova Iskra.

ICT Hub Playground prostor za coworking

ICT Hub nalazi se takođe u Beogradu u ulici Kralja Milana 10 u prostoru koji se zove Playground. Na raspolaganju je 50 mesta za rad koja se mogu koristiti 24 časa na dan. Prostor za zamišljen sa inovacijom na umu. Njihov sajt je ovde: ITC Hub coworking.

Workspace_One

Work Space One je coworking i kancelarijski prostor koji se nalazi na adresi Milutina Milankovića 11a, na Novom Beogradu. Coworking prostor je potpuno opremljen, sa designated i slobodnim mestima i može da ugosti do 20 ljudi. Kancelarije su moderno dizajnirane, prirodno osvetljene i ima ih ukupno 22, a svaka može da primi između 2 i 10 ljudi. Za više informacija, posetite njihovu veb prezentaciju – Work Space One Coworking.

wordspace slika

Marsh. Open Space

Marsh se nalazi u Cetinjskoj 15 u Beogradu. Na rasplaganju je 150 kvadratnih metara za rad. Ovde se može iznajmiti stolica, sto, „sto za moju ekipu“ ili kancelarija, a na raspolaganju su Coworking, Multimedia, Marsh. Office, Restrooms, Community corner i Lounge sekcije. Imaju i terasu. Možete ih pronaći na sledećoj internet adresi: Marsh. Open Space.

Share Square

Coworking & Anticafe Share Square prostor nalazi se u Beogradu u ulici Koče Popovića 4, odmah pored Jump Inn hotela. U pitanju je prostor od preko 600 metara kvadratnih. Ovde se nalazi i SoundLab akustični prostor za zvučno osetljive projekte, zatim StyleLab sa ogledalima i belim svetlima za snimanje vlogova, kao i CookLab za snimanje video snimaka i fotografija u kuhinjskoj atmosferi. Njihov sajt je ovde: Share Square.

Tilda coworking 

Tilda se nalazi u Nišu u ulici Svetozara Markovića 8. Lepa pogodnost je to što ovde možete koristiti jednu besplatnu nedelju, odnosno, prva nedelja je probna pre nego što se odlučite za iznajmljivanje prostora. Tilda nudi 4 paketa za iznajmljivanje coworking prostora i to na dnevnom, nedeljnom, mesečnom ili kvartalnom nivou. Galeriju sa slikama prostora možete videti ovde: Tilda prostor za coworking.

Poslovni inkubator Novi Sad

Ovaj coworking prostor nalazi se u Novom Sadu u ulici Vojvođanskih brigada 28. Ovde možete pronaći 28 kancelarija na prostoru koji zauzima 800 kvadratnih metara. Poslovni inkubator Novi Sad nudi samo jedan paket za rad i neograničeno konzumiranje toplih napitaka. Ako volite besplatnu kafu ili čaj, ovo je pravi prostor za vas. Na raspolaganju su i konferencijske kao i sale za sastanke i kancelarije. Ovde je sajt Poslovnog inkubatora.

Coffice coworking u Užicu

Coffice se nalazi u Užicu u Strahinjića Bana 17. Iznajmljivanje se može vršiti po satu i dobijate sto, stolicu, besplatan internet i kafu. Dobro opremljen i lepo osvetljen prostor namenjen je svim kreativcima iz sveta IT-a, glume i pismenog stvaralaštva. Potražite ih ovde: Coffice.

Pomak coworking

Pomak se nalazi u Zaječaru u ulici Zorana Radmilovića 5a. Ovde možete pronaći prostor za sve što vam je potrebno da svoju ideju razvijete ili je predstavite drugima. Ovde možete naići na ljudi koji takođe rade na tome da unaprede svoje okruženje i posao na kojem rade. Više o ovom coworking prostoru iz Zaječara možete pronaći ovde: Pomak.

Fabrika u Somboru

Coworking fabrika se nalazi u Somboru na Vencu Radomira Putnika 1. Ovo je sam centar Sombora i ovde postoje tri paketa iznajmljivanja prostora i to DROP IN na dnevnom nivou, COLLAB iznajmljivanje na 40 sati mesečno, RESIDENT korišćenje prostora na mesečnom nivou. Pogledajte ovde za više informacija: Fabrika sajt.

Impact Hub

Nalaze se u Zadružnoj palati, u Makedonskoj 21 u Beogradu. Velika dvorana palate je iskorišćena za coworking aktivnosti dok sav ovaj prostor i ideja imaju veliki uticaj na kompletan utisak. Ovaj prostor lako možete koristiti kao freelancer ili za timski rad, a posebni paketi omogućavaju da se za svaku ideju nađe prava platforma. Njihov sajt je ovde: Impact Hub.

Infostud HUB

Ovaj Infostudov Hub nalazi se u Subotici u ulici Korzo broj 1. Radnim danom se može koristiti coworking prostor u vremenu od 8 do 20 časova, a na raspolaganju su radna mesta za coworking, sale za događaje, sale za sastanke, kuhinja i mesta za odmor. Paketi su napravljeni na dnevnom nivou, dvonedeljnom i mesečnom iznajmljivanju. Više o ovom prostoru i organizaciji možete videti na sajtu Infostud HUB.

Coworking u Srbiji

Ovaj koncept nastao je ranije, ali je prvi prostor otvoren u San Francisku 2005. godine, dok je prvi coworking prostor u Srbiji otvoren 2012. godine u Beogradu. Ovo je odličan koncept koji mnogima omogućava da razvijaju svoje ideje i dele ih sa drugima koristeći iznajmljenu infrastrukturu i opremu. U ovom tekstu smo popisali coworking u Srbiji, ali ukoliko smo izostavili nekog, slobodno nam javite.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Submit Comment