Cross fit нова спортска дисциплина

by | Шкрабалица

избацај-300x297Ових дана читам о Cross fit-у, тренутно једном од најпопуларнијих рекреативних активности на свету. Одушевљен сам концептом, поготову што сам у току своје спортске каријере вежбао кондицију управо на овај начин. Ми смо имали другачији термин за овај тип тренинга – “атлетска гимнастика”, али ето сада је то Cross fit.

О чему се ради? То је у принципу кружни тренинг или “тренинг по станицама”, где је при обликовању тренинга дозвољено користити све могуће вежбе: рад са теговима, трчање, аеробне справе (бицикл, суво весло и др), рад на џаку или друга приручна средства. Тренинг се обично састоји од 3 до 20 станица, које се пролазе једном или више пута. Постоји и званичан Cross fit сајт на коме можете пронаћи стотине тренинг рутина. Радите на једном програму пар недеља или месеци и пређете на следећи када желите. Да не гњавим много, видео је бољи од 1000 речи, ево видео клипа који ме је буквално подигао на ноге и одмах сам био решен да кренем са тренингом: The ladies of Crossfit Relentless!

Ево једног кратког програма за Cross fit тренинг, добар пример.

И на крају – шта је Cross fit?

Имајте у виду да свакодневно седење за рачунаром убија лагано. Дакле, ако радите на вебу или седите цело радно време за рачунаром, морате пронаћи начин да потрошите вишак калорија и Cross fit је добро решење.
трцање-300x269

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи