HTMLy platforma za izradu novog sajta ili bloga

HTMLy je blogerska platforma pisana sa ciljem da na prvo mesto postavi jednostavnost i brzinu sajta. U pitanju je softver pisan u PHP-u i ne zahteva bazu podataka da bi radio. Na prvi pogled, neodoljivo podseća na WordPress, ali kada se zagleda malo bolje, može se videti da je u pitanju samo vizuelni doživljaj jer brzina kojom ovaj sajt radi pravi veliku razliku između ove dve plaftorme.

U opisu ove platforme možete pročitati da je napravljena na radi sa minimalnim serverskih zahtevima. Sa 512 MB ili čak manje RAM-a, ova plaftorma treba da radi bez problema čak i ako sadrži više od 10.000 postova.

Treba istaći da je ovo ipak CMS (Content Management System) platforma jer omogućava neometano održavanje i objavljivanje novih sadržaja kroz administratorsku kontrolnu tablu.

HTMLy možete instalirati iz cPanela

Ukoliko ste korisnik Adriahost hostinga, HTMLy možete instalirati direktno iz cPanela. Potrebno je samo da se ulogujete na cPanel i potražite aplikaciju Softaculous. U ovoj aplikaciji potražite HTMLy kucajući naziv u polje za pretragu.

Instalacija je laka i dovoljno je da kliknete na dugme Install da biste je pokrenuli. Potrebno je da odaberete domen na kojem će biti instaliran novi sajt (ukoliko u cPanelu imate više domena). Ukoliko želite da novi sajt instalirate u korenu domena, ne zaboravite da obrišete podrazumevani unos iz polja In Directory.

Ne zaboravite da podatke za administraciju (username i password) upišete negde sa strane jer će vam biti potrebni za vođenje sajta.

Administracijski panel nije na zavidnom nivou, ali brzina jeste

Kontrolni panel generalno ne spada među tehnički najspremnije i one na koje ste navikli kod WordPress, Joomla ili Drupal CMS platformama. Međutim, sva udobnost panela pomenutih plaftomi zamenjena je brzinom i jednostavnošću, pa je svaka neudobnost prihvatljivija.

Upravo zbog toga, imajte na umu da ako želite da dobijete na brzini, biće potrebno da se naviknete na uređenje koje ima HTMLy platforma i umanjenu udobnost kontrolnog panela.

Demo verziju Htmly sajta možete isprobati ovde: Htmly demo sajt.

Sve što vam treba za novi sajt možete pronaći u Adriahostu

HTMLy sajt možete lako instalirati na svakom našem paketu deljenog hostinga, jer uz svaki paket uz cPanel dobijate i Softaculous instaler za jednostavnu instalaciju preko 350 skripti sajtova i portala. Ukoliko se ne snađete pri instalaciji, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo instalirati novi sajt za vas. Ukoliko vam ova platforma ne bude odgovarala, javite nam i postavićemo novi WordPress sajt za vas besplatno (WordPress je bolje podržan i lako možete pronaći veliki broj uputstava za održavanje).

Inače, za svaki novi sajt, potrebno je da imate hosting paket gde će fajlovi sajta biti smešteni, kao i adresu vašeg sajta (domen) kako bi ljudi mogli da vas pronađu na internetu. Hosting možete naručiti na našoj stranici hosting paketa, dok su domeni na stranici za naručivanje domena. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja lako nam možete pisati koristeći našu kontakt formu.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , , ,

No comments yet.

Submit Comment