Kako da napravite webshop uz pomoć OpenCart-a

U ovom članku ćemo vam pokazati kako da napravite Webshop koristeći OpenCart. OpenCart je besplatna online prodavnica i menadžment sistem za upravljanje internet prodajom na sajtu. Oslanja se na PHP i koristi MySQL bazu podataka. Omogućava da besplatno i brzo pokrenete svoju internet prodavnicu koja ima velike mogućnosti podešavanja, lako se koristi, optimizovana je za pretraživače i vizuelno privlačna za vaše potencijalne klijente.

Kada govorimo o mogućnostima, potrebno je napomenuti sledeće:

  • Otvorenog koda je i sa besplatnom dokumentacijom
  • Možete dodavati neograničen broj proizvoda, kategorija i proizvođača
  • Koristi više valuta
  • Omogućena je višejezičnost
  • 20+ Payment Gateways
  • 8+ načina isporuke
  • Ima mogućnost ocenjivanja proizvoda
  • Poseduje automatsko korigovanje veličine slika
  • Mogu se dodavati vizuelni šabloni

Najbrži način instalacije je iz Softaculousa i cPanela

OpenCart se može instalirati ručnim putem preuzimanjem instalacionog paketa, raspakivanje i povezivanjem sa bazom podataka… ali ukoliko koristite naše usluge hostinga, dovoljno je da se ulogujete na cPanel i potražite Softaculous.

Softaculous je aplikacija koju dobijate uz cPanel našeg hostinga i omogućava vam da brzo i lako, u nekoliko klikova instalirate i pokrenete sajt koji vam je potreban. Više o Softaculousu pisali smo ranije, pa možete pročitati o čemu se tačno radi i kako vam ova aplikacija može biti od koristi: Softaculous.

Kada otvorite Softaculous, potražite OpenCart i kliknite na dugme za instalaciju:

Prednost Softaculous aplikacije je što će celokupan proces biti obavljen automatski, dok će sa vaše strane biti potrebno samo da unesete osnovne informacije.

Možete odabrati najnoviju verziju OpenCart-a. Za internet protokol (http:// ili https://) postavite jedan od ponuđenih. Imajte u vidu da smo svim našim korisnicima omogućili da koriste besplatan SSL sertifikat o čemu smo pisali ovde: Besplatan SSL uz svaki hosting paket.

Ukoliko imate više domena, obratite posebnu pažnju da odaberete pravi u izborniku Choose Domain.

Dodatnu pažnju obratite na polje In Directory, gde ukoliko ostavite podrazumevanu vrednost (ocart2 na slici ispod) vaša internet prodavnica biće instalirana na vaš-sajt.com/ocart2. Ukoliko želite da sajt instalirate u korenu domena (ovde: vaš-sajt.com), ovo polje ostavite praznim.

Sve ostale informacije možete uneti po želji. Bitno je samo da zabeležite ili upamtite username i password za administraciju inače nećete moći da pristupite uređivanju.

Tu su i osnovni podaci vaše firme koje možete odmah uneti:

Nakon instalacije, koja brzo bude završena, dobićete i pristupne linkove za sajt i administrativni deo prodavnice. Pristupni link administrativnom delu kreira se po sledećem modelu:

vaš-sajt.com/admin

Primeri OpenCart prodavnice

British Red Cross (Gift Shop)

 

Arrowfile

 

etsy.com

Šta je potrebno za OpenCart prodavnicu?

Za pokretanje OpenCart prodavnice potrebno vam je malo vremena za podešavanje, dobar hosting i adresa za vaš sajt. Ukoliko već imate hosting kod nas, potrebno je samo da registrujete novi domen (ukoliko nećete koristiti postojeći domen ili poddomen).

U slučaju da nemate hosting, novi hosting za vašu internet prodavnicu možete naručiti ovde: Hosting za internet prodavnicu. Domen za vašu prodavnicu možete naručiti na sledećoj stranici: Vaš novi domen. Za sve ostalo što može da vam zatreba, slobodno nas kontaktirajte.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , , ,

No comments yet.

Submit Comment