Kako da uđete u posao sa domenima i zaradite dodatno

od strane | Internet zarada, Izrada sajta, Svet domena

Dobar domen je kao dobar broj telefona. Što je broj telefona lakši za pamćenje, to je veća mogućnost da će ga neko upamtiti.

Ako imate dobar, prepoznatljiv i domen koji se lako pamti, lakše ćete dolaziti do posetilaca koji su vaši potencijalni klijenti.

Više posetilaca znači više potencijalnih klijenata koji se na kraju konvertuju u klijente i to je osnova cele ideje svih firmi i pojedinaca koji žele da razvijaju i grade svoj posao na internetu.

Ako tim firmama i pojedincima pomognete da nađu dobar, lak, jedinstven i domen koji se lako pamti, možete i da zaradite od tog posla. Evo nekoliko ideja i saveta:

kako da uđete u posao sa domenima i zaradite

Kako se zarađuje od domena?

U pitanju je obična preprodaja. Nađete dobar domen koji je slobodan, zatim ga registrujete i kasnije prodate nekome kome baš taj domen treba.

Postoji mnogo ljudi koji su u poslu sa domenima. Oni traže slobodne, interesantne i upotrebljive domene, zatim ih registruju, pa onda i postave jednu prostu stranicu na tom domenu koja obično kaže:

“Ovaj domen je na prodaju, pošaljite svoju ponudu na mejl taj-i-taj ili pozovite broj telefona…”

Možda ste to i videli negde:

zarada od domena

Kada neko ukuca taj domen jer mu je interesantan i planira da ga kupi, doći će do te stranice i priča se dalje razvija u pravcu finansijske koristi prvobitnog vlasnika (to možete biti vi) domena.

Često se desi i da nas neko kontaktira kada na WhoIs upitu vidi da je domen registrovan u Adriahostu. Mi onda taj upit prosledimo klijentu čiji je domen pa se oni dalje dogovaraju samostalno – ukoliko je domen predmet prodaje.

Koliko može da se zaradi od proste prodaje domena?

Kupovina već slobodnog domena nije skupa, cene kreću od 5 evra i više, a na vama je po kojoj ceni želite kasnije da prodate taj isti domen.

  • Na ovoj stranici možete videti cene domena i proveriti da li je domen slobodan: Registracija domena.

Kada postanete vlasnik domena, možete proceniti koliko je domen popularan i koliko bi možda mogao da bude popularan i zanimljiv za potencijalnog kupca.

Možete tražiti 50, 100, 200 ili 1000, 2000… 10.000 evra ili više.

Primer je da je domen sex.com prodat za 13.000.000 dolara prvi put, pa ubrzo ponovo za 14.000.000 $, a ima i skupljih domena:

najskuplji domeni prodati

Koju cenu ćete tražiti zavisi od vas i vaše procene. Ako domen preti da bude popularan ili već jeste, onda je skuplji. Ako je domen manje popularan, ali želi da ga kupi ultra-giga kompanija koja se razvija naprasno po celom svetu, i tada može da bude skuplji pa razmislite dobro o ceni.

Domeni slobodni za registraciju – požurite!

Malo smo istraživali i evo kakve smo domene pronašli a da mogu biti interesantni još uvek:

estetska.rs – Domen je još uvek slobodan, ne znamo zašto. Ova adresa se može iskoristiti za izradu sajta za kliniku estetske hirurgije. S obzirom na to da se tu ulaže dosta novca, ovo je pravi pogodak.

elektricar-br1.rs – Nije najbolji izbor zbog crtice u domenu, ali može biti interesantan za električare. Ako rešite da pravite sajt i tako prodate u paketu, imajte u vidu da je ovde malo veća konkurencija.

investicija.rs – Ne znamo zašto je slobodan još uvek, ali se lako pamti i može da se primeni u više oblasti – gde god nekome trebaju saveti za investiciju.

vodovodzija.rs – Vodoinstalater je u poslednje vreme počeo da se odaziva na vodovodžija, ali niko nije registrovao ovaj domen, prava je prilika za to.

zubarica.rs – Može biti interesantno za doktorke stomatologije koje imaju ordinaciju i žele da imaju sajt.

psihijatar-beograd.rs – Ako ćemo zaista u budućnosti imati svako svog psihijatra, ovo može biti pametno ulaganje. Domen je slobodan i još uvek jeftin.

golf2.rs – Još uvek slobodan i odličan za blog o provereno dobrim starijim automobilima. Možda neko poželi da ga kupi od vas.

litijum.rs – Ako neko poželi da prodaje litijum, trebaće mu ovaj domen. Izgleda da još uvek nikome to nije palo na pamet – slobodan je još uvek.

vanzemaljci.rs – Ovaj domen se može iskoristiti za bilo koju svrhu, a ako vanzemaljci dođu u Srbiju možete im prodati ovaj domen.

politicari.rs – Ako poznajete neke politicare, možete im prodati ovaj domen za blog gde bi pisali o raznim politickim temama.

gospodja.rs – Domen za butik, blog, forum, magazin ili damu koja se prepoznaje kao gospođa.

gospodjica.rs – Slično kao i za prethodni domen, definitivno može biti upotrebljiv ako se lepo predstavi mogućnost namene.

cvarci.rs – Nemoguće da je ovaj domen slobodan još uvek, ali eto. Požurite jer neće biti tako još dugo.

kupus.rs – Slično kao i za cvarci.rs. Potražite nekog većeg proizvođača kupusa i ponudite mu domen za ozbiljniji novac.

corba.rs – Odličan i lak domen za restoran ili čak za blog sa receptima. Može se koristiti za mnoge namene.

frizider.rs – Može da se iskoristi za bilo šta ali i za servisera rashladnih uređaja.

majstorklima.rs – Ako nađete malo jačeg majstora, ovaj domen mu može biti interesantan a vi možete zaraditi.

Sigurno ih ima mnogo više pa ovde možete istražiti koji su još domeni slobodni:

Proverite da li je domen slobodan za registraciju

Ukoliko se odlučite za registraciju .RS domena računajte na mali poklon od nas i pri naručivanju unesite promo-kod RS26 da biste dobili najnižu cenu za registraciju domena u Srbiji.

Evo još nekih zanimljivih domena koje ste sigurno propustili:

poslasticarnica.co – Definitivno je ovo prava adresa za slatku kuću ili za sve one koji prave kolače i torte. Domen je slobodan trenutno.

popravke.co – Odličan domen za majstore i zanatlije. Može da se koristi za bilo koje usluge popravki i lako se pamti, što je mnogo bitno.

Mali trik ako registrujete domene sa engleskim rečima

Neki domeni, kao što je .RS domen, su korisni jer mogu da budu uklopljeni u sam naziv sajta ili firme.

Na primer, ako nekome treba domen za sajt koji se zove Garage Wars, interesantan je domen garagewa.rs – jer se i nastavak .rs uklapa u ime sajta (Garage Wars = garagewa.rs).

Ovde možete videti 11585 engleskih reči koje se završavaju na RS pa razmislite šta je korisno: Words that end in rs.

zarada od domena

Takođe, ovde pogledajte 2340 engleskih reči koje se završavaju na CO (zgodno za .co domen): Words that end in co.

Nije loše ni sa .net domenom, možete pronaći 1197 reči koje se završavaju sa NET: Words that end in net.

Kako da još više zaradite od domena?

Ako ste kupili interesantan domen i želite da zaradite malo više novca nego što biste dobili samo za domen, onda vam treba i dodatno ulaganje u izradu sajta na tom domenu i u SEO pripremu sajta.

Domen koji biste možda prodali za 50-100 evra, možete prodati za 1.000-2.000 evra ili i više ako domen ima sajt koji se dobro pozicionirao na Google.

U ovom slučaju kupujete domen, ali i hosting i pravite sajt sa tekstovima koji su prigodni upravo za taj domen.

Potrebno je da umete da radite SEO i da imate sreće i pronađete neku oblast koja nema veliku konkurenciju.

Ne zaboravite da ako zakupite hosting na 3 godine unapred, plaćate samo 2 godite (1 godina je besplatna). Dobijate i besplatan SSL sertifikat uz bilo koji paket za sve domene koje postavite na naš hosting, a možemo i besplatno instalirati WordPress za vas. Srećno!

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

1 Komentar

  1. Lea

    Fantasticna ideja, spram toga da ne postoji posao danas koji ne zahteva postojanje sajta – ukoliko ste vec resili da ozbiljno radite.

    Odgovori

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu