Како да уђете у посао са доменима и зарадите додатно

by | Израда сајта, Интернет зарада, Свет домена

Добар домен је као добар број телефона. Што је број телефона лакши за памћење, то је већа могућност да ће га неко упамтити.

Ако имате добар, препознатљив и домен који се лако памти, лакше ћете долазити до посетилаца који су ваши потенцијални клијенти.

Више посетилаца значи више потенцијалних клијената који се на крају конвертују у клијенте и то је основа целе идеје свих фирми и појединаца који желе да развијају и граде свој посао на интернету.

Ако тим фирмама и појединцима помогнете да нађу добар, лак, јединствен и домен који се лако памти, можете и да зарадите од тог посла. Ево неколико идеја и савета:

Како се зарађује од домена?

У питању је обична препродаја. Нађете добар домен који је слободан, затим га региструјете и касније продате некоме коме баш тај домен треба.

Постоји много људи који су у послу са доменима. Они траже слободне, интересантне и употребљиве домене, затим их региструју, па онда и поставе једну просту страницу на том домену која обично каже:

“Овај домен је на продају, пошаљите своју понуду на мејл тај-и-тај или позовите број телефона…”

Можда сте то и видели негде:

зарада од домена

Када неко укуца тај домен јер му је интересантан и планира да га купи, доћи ће до те странице и прича се даље развија у правцу финансијске користи првобитног власника (то можете бити ви) домена.

Често се деси и да нас неко контактира када на WhoIs упиту види да је домен регистрован у Адриахосту. Ми онда тај упит проследимо клијенту чији је домен па се они даље договарају самостално – уколико је домен предмет продаје.

Колико може да се заради од просте продаје домена?

Куповина већ слободног домена није скупа, цене крећу од 5 евра и више, а на вама је по којој цени желите касније да продате тај исти домен.

Када постанете власник домена, можете проценити колико је домен популаран и колико би можда могао да буде популаран и занимљив за потенцијалног купца.

Можете тражити 50, 100, 200 или 1000, 2000… 10.000 евра или више.

Пример је да је домен sex.com продат за 13.000.000 долара први пут, па убрзо поново за 14.000.000 $, а има и скупљих домена:

најскупљи домени продати

Коју цену ћете тражити зависи од вас и ваше процене. Ако домен прети да буде популаран или већ јесте, онда је скупљи. Ако је домен мање популаран, али жели да га купи ултра-гига компанија која се развија напрасно по целом свету, и тада може да буде скупљи па размислите добро о цени.

Домени слободни за регистрацију – пожурите!

Мало смо истраживали и ево какве смо домене пронашли а да могу бити интересантни још увек:

estetska.rs – Домен је још увек слободан, не знамо зашто. Ова адреса се може искористити за израду сајта за клинику естетске хирургије. С обзиром на то да се ту улаже доста новца, ово је прави погодак.

elektricar-br1.rs – Није најбољи избор због цртице у домену, али може бити интересантан за електричаре. Ако решите да правите сајт и тако продате у пакету, имајте у виду да је овде мало већа конкуренција.

investicija.rs – Не знамо зашто је слободан још увек, али се лако памти и може да се примени у више области – где год некоме требају савети за инвестицију.

vodovodzija.rs – Водоинсталатер је у последње време почео да се одазива на водовоџија, али нико није регистровао овај домен, права је прилика за то.

zubarica.rs – Може бити интересантно за докторке стоматологије које имају ординацију и желе да имају сајт.

psihijatar-beograd.rs – Ако ћемо заиста у будућности имати свако свог психијатра, ово може бити паметно улагање. Домен је слободан и још увек јефтин.

golf2.rs – Још увек слободан и одличан за блог о проверено добрим старијим аутомобилима. Можда неко пожели да га купи од вас.

litijum.rs – Ако неко пожели да продаје литијум, требаће му овај домен. Изгледа да још увек никоме то није пало на памет – слободан је још увек.

vanzemaljci.rs – Овај домен се може искористити за било коју сврху, а ако ванземаљци дођу у Србију можете им продати овај домен.

politicari.rs – Ако познајете неке политицаре, можете им продати овај домен за блог где би писали о разним политицким темама.

gospodja.rs  – Домен за бутик, блог, форум, магазин или даму која се препознаје као госпођа.

gospodjica.rs – Слично као и за претходни домен, дефинитивно може бити употребљив ако се лепо представи могућност намене.

cvarci.rs – Немогуће да је овај домен слободан још увек, али ето. Пожурите јер неће бити тако још дуго.

kupus.rs – Слично као и за cvarci.rs. Потражите неког већег произвођача купуса и понудите му домен за озбиљнији новац.

corba.rs  – Одличан и лак домен за ресторан или чак за блог са рецептима. Може се користити за многе намене.

frizider.rs – Може да се искористи за било шта али и за сервисера расхладних уређаја.

majstorklima.rs – Ако нађете мало јачег мајстора, овај домен му може бити интересантан а ви можете зарадити.

Сигурно их има много више па овде можете истражити који су још домени слободни:

Проверите да ли је домен слободан за регистрацију

Уколико се одлучите за регистрацију .RS домена рачунајте на мали поклон од нас и при наручивању унесите промо-код RS26 да бисте добили најнижу цену за регистрацију домена у Србији.

Ево још неких занимљивих домена које сте сигурно пропустили:

poslasticarnica.co – Дефинитивно је ово права адреса за слатку кућу или за све оне који праве колаче и торте. Домен је слободан тренутно.

popravke.co – Одличан домен за мајсторе и занатлије. Може да се користи за било које услуге поправки и лако се памти, што је много битно.

Мали трик ако региструјете домене са енглеским речима

Неки домени, као што је .RS домен, су корисни јер могу да буду уклопљени у сам назив сајта или фирме.

На пример, ако некоме треба домен за сајт који се зове Garage Wars, интересантан је домен garagewa.rs – јер се и наставак .rs уклапа у име сајта (Garage Wars = garagewa.rs).

Овде можете видети 11585 енглеских речи које се завршавају на rs па размислите шта је корисно: Words that end in rs.

зарада од домена

Такође, овде погледајте 2340 енглеских речи које се завршавају на CO (згодно за .co домен): Words that end in co.

Није лоше ни са .net доменом, можете пронаћи 1197 речи које се завршавају са NET: Words that end in net.

Како да још више зарадите од домена?

Ако сте купили интересантан домен и желите да зарадите мало више новца него што бисте добили само за домен, онда вам треба и додатно улагање у израду сајта на том домену и у SEO припрему сајта.

Домен који бисте можда продали за 50-100 евра, можете продати за 1.000-2.000 евра или и више ако домен има сајт који се добро позиционирао на Google.

У овом случају купујете домен, али и хостинг и правите сајт са текстовима који су пригодни управо за тај домен.

Потребно је да умете да радите SEO и да имате среће и пронађете неку област која нема велику конкуренцију.

Не заборавите да ако закупите хостинг на 3 године унапред, плаћате само 2 годите (1 година је бесплатна). Добијате и бесплатан SSL сертификат уз било који пакет за све домене које поставите на наш хостинг, а можемо и бесплатно инсталирати WordPress за вас. Срећно!

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи