PrestaShop – Instalirajte besplatan web-shop uz pomoć Softaculousa

od strane | cPanel za početnike, Izrada sajta

prestashop cpanel

PrestaShop je besplatno e-commerce rešenje za izradu internet prodavnice. PrestaShop trenutno koristi preko 250.000 internet prodavnica u svetu.

Ovaj projekat osnovan je 2007.godine i ima za cilj da obezbedi prvoklasan i u potpunosti besplatan softver za izradu i vođenje internet prodavnice i poslovanja u toj oblasti.

Prestashop zajednica okuplja preko milion programera, agencija i partnera koji doprinose ovoj platformi svakoga dana. Preveden je na preko 65 jezika što dodatno doprinosi upotrebljivosti ovog rešenja.

Lako se instalira uz samo nekoliko klikova iz Adriahost cPanela

Kao i sve druge aplikacije koje smo do sada opisali u našim prethodnim tekstovima, i PrestaShop možete pronaći u vašem cPanelu hostinga koji koristite u Adriahostu.

Kada se nađete u cPanelu, otvorite Softaculous i potražite PrestaShop:

prestashop cpanel

Kliknite na Install Now i ispratite jednostavne korake za podešavanje instalacije.

prestashop cpanel

U toku instalacije samo obratite pažnju na pojedinosti kao što su domen na kojem treba instalirati PrestaShop, kao i na lokaciju gde će biti postavljeni fajlovi instalacije.

Nakon što popunite detalje, username i password i pokrenete instalaciju, vrlo brzo dobićete pristupne linkove odakle možete nastaviti sa uređivanjem vaše internet prodavnice:

prestashop cpanel

 

Jednostavan za korišćenjeprestashop cpanel

Kada je u pitanju izrada sajta i veb-prodavnice svi obično pomisle na mnogo posla, programiranja i utrošenog vremena kako bi sve bilo podešano i kako bi prodaja krenula. Ukoliko ste mala firma ili tek na početku svog biznisa, odgovaraće vam to da vam za PrestaShop internet prodavnicu nije potrebno da poznajete programiranje i da utrošite dane na podešavanje složenih operacija.

Od  samog početka dobijate pregledan interfejs gde možete pronaći sva podešavanja, statistike i alate koji su vam potrebni za vođenje internet prodavnice.

Lako možete pratiti broj poseta, stopu konverzije, profit, broj narudžbina i mnoge korisne detalje koji su vam potrebni za vođenje posla na internetu:

prestashop cpanel

PrestaShop primeri iz prakse

Osnovnom instalacijom dobijate i demo prikaz koji možete isključiti u svakom trenutku. Ovaj detalj nema veliki uticaj na rad vašeg budućeg sajta, ali vam može pomoći kao inspiracija za postavljanje svoje prodavnice:

prestashop cpanel

Primer: BOUTIQUE CENTRE POMPIDOU

prestashop cpanel

Primer: Basics Corner

prestashop cpanel

Šta je potrebno za pokretanje PrestaShop web prodavnice?

Kao i za izradu svakog drugog sajta, potrebno je da imate hosting prostor i domen adresu za vašu prodavnicu. Adriahost vam može pomoći kada je to u pitanju, pa je dovoljno da nas kontaktirate preko naše kontakt forme. Možemo vam pomoći oko neophodnih detalja i instalacije ukoliko se ne snađete odmah u početku.

Ukoliko smatrate da vaše poslovanje zahteva profesionalno plaćeno rešenje i izradu sa posebno prilagođenim dizajnom i načinima plaćanja, pročitajte nešto više o našoj ponudi izrade sajtova i web-shop rešenjima: Izrada web-sajta i online prodavnice.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu