Serendipity blog i instalacija iz cPanela

od strane | cPanel za početnike, Izrada sajta

serendipity cpanel

Serendipity je php blog koji vam omogućava da brzo i lako pokrenete i vodite svoj blog na internetu. Podrazumevano je prilično jednostavan i lak, ali poseduje opcije nadogradnje za dodatne mogućnosti i funkcije.

Autori ovog projekta vođeni su idejom da Serendipity bude pogodan za upotrebu, pouzdan, nadogradiv i siguran. Poseduje sledeće mogućnosti koje vredi istaći:

  • Upotrebljivi uređivač sadržaja
  • AntiSPAM zaštita
  • Dinamičko keširanje sadražaja
  • Trackback i Pingback opcije
  • Dodaci
  • Teme
  • Koristi online repozitorijum za teme i dodatke
  • XML-RPC uređivanje
  • Poseduje opcije Shared instalacije

Instalacija iz Adriahost cPanela i Softaculousa

Ukoliko ste već na našem hostingu, Serendipity možete instalirati jednostavno i brzo iz cPanela. Dovoljno je da se ulogujete u cPanel i potražite Softaculous. U Softaculous možete pronaći veliki broj aplikacija koje možete instalirati, ali u ovom slučaju pronađite Serendipity i označite za instalaciju.

Uz pomoć Softaculousa, instalacija je laka i nije potrebno da sami preuzimate fajlove sa drugih sajtova već se sve odvija automatski. Potrebno je samo da unesete lokaciju na kojoj želite da vaš novi sajt bude instaliran. Dodatno, potrebno je da upišete email adresu, username i password koji ćete koristiti za administraciju sajta.

Uređivanje sajta i dodatne mogućnosti

Odmah po završetku instalacije u Softaculousu dobićete pristupni link za login na administaciju sajta odakle možete započeti uređivanje i dodavanje novih sadržaja.

serendipity cpanel

Kompletan raspored administacije je prilično jednostavan ukoliko bismo ga uporedili sa kontrolnim tablama koje imaju WordPress, Drupal ili Joomla. Ovo nije nedostatak, već može biti i prednost ukoliko želite samo da pišete i stvarate bez velike potrebe za podešavanjem i detaljima.

serendipity cpanel

Teme između kojih možete birati nalaze se na sledećem linku: Serendipity teme. Izbor nije mali, ali može vam smetati što nije zastupljen moderan dizajn. Evo nekoliko tema koje bi vam se mogle dopasti:

Bex01

serendipity cpanel

Blogger-Tabacco v0.1

serendipity cpanel

CoSTa’s Nature Theme v0.6

serendipity cpanel

Izrada sajta na Serendipity plaftormi

Serendipity je odličan izbor ukoliko želite da najveću pažnju posvetite pisanju i stvaranju. Ne očekujte snažne vizuelne senzacije i efekte koje biste imali na WordPress i drugim platformama. Ukoliko želite jednostavan, brz i nezahtevan alat, Serendipity je pravi izbor za vas.

Sve što vam je za Serendipity potrebno jeste hosting i domen (adresa) za vaš sajt. U oba slučaja vam možemo pomoći pa je dovoljno da posetite našu stranicu za naručivanje usluga i odaberete pravi paket za vas. Dovoljno je da kliknete na sledeći link: Hosting i adresa za sajt.

Ukoliko se ne snađete pri pokretanju vašeg prvog sajta, slobodno nas kontaktirajte putem naše kontakt forme.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu