Veverica na izdisaju – cPanel ukida SquirrelMail

od strane | Obaveštenje

SquirrelMail Webmail klijent uskoro prestaje sa radom. cPanel planirano uklanja ovoj email alat u verziji 76, ali će moći da radi na postojećim instalacijama. U verziji 78 biće uklonjen čak i sa tih instalacija, pa ukoliko koristite “vevericu” potrebno je da polako planirate prelazak na neki drugi email klijent.

SquirrelMail odlazi

Zašto SquirrelMail odlazi?

Poslednji update SquirrelMail klijenta desio se 30. maja 2013. godine. PHP verzije jedna za drugom prolaze i dolaze naprednije sa ispravljenim sigurnosnim propustima. SquirrelMail ne može da isprati ovaj tempo, pa je cPanel morao da bira između toga da nastavi da isporučuje ovaj softver sa već poznatim propustima, da reši propuste na ovom opensource projektu ili da ga izbaci iz svog paketa.

cPanel je odabrao najbrže rešenje, a u odbranu toga ide i to što korisnici definitivno očekuju mnogo bolji doživljaj i upravljanje mejlovima od onoga što SquirrelMail nudi.

Zamena za SquirrelMail

Kada ste prvi put došli na svoj Webmail, birali ste između Horde, RoundCubeSquirrelMail Webmail klijenta. To znači da i sada odmah možete odabrati neki drugi. Ukoliko ste na putu da nađete dobru alternativu za SquirrelMail, predlažemo da se polako upoznate sa RoundCube email klijentom. Potrebno je samo da kliknete na ime svog naloga u gornjem desnom uglu i iz padajućeg menija odaberete RoundCube:

RoundCube umesto SquirrelMail

Ukoliko želite da trajno sačuvate RoundCube kao podrazumevani Webmail klijent, potrebno je i da kliknete na zvezdicu sa desne strane naziva ovog klijenta.

Postoje i predlozi da se kao novi Webmail klijent implementira AfterLogic WebMail Lite PHP. Ovaj klijent izgleda odlično, ali predlog nije naišao na veliki odjek. Ovde možete videti kako izgleda: AfterLogic Webmail Lite.

Priču možete pratiti i na cPanelovom zvaničnom blogu: The Death of SquirrelMail

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu