WebDan 2014

AdriaHost ekipa je rešila da u ovoj godini poseti što veći broj kako domaćih, tako i inostranih konferencija, gde u nekima od njih učestvujemo kao sponzori, jer želimo da podržimo domaće priče koliko god je u našoj mogućnosti. Iskoristili smo priliku da popričamo sa uvek dragim ljudima, upoznamo nove ljude i napravimo nove, dobre priče.

Ovog vikenda u dvorani Muzičke Škole u Boru, održana je dvodnevna konferencija WebDan, koja je okupila ljude iz IT sveta, sa akcentom na studente i srednjoškolce. Tokom dvodnevnog programa, 14 predavača predstavilo je uspešne web projekte, govorilo o stanju IT-a u Srbiji i poslovnim prilikama u ovoj oblasti.

Predavači

Slušali smo predstavnike Nordeus-a i ThemesKingdom-a i čuli kako u Srbiji pokrenuti IT firmu koja posluje na nivou celog sveta, kao i šta su planovi za budućnost kada je razvoj kompanija u pitanju. Online novinarstvo i medijski portali bili su pokriveni od strane Bojana Đurića iz Mozzartsporta, Marka Mudrinića iz Netokracije i našeg dragog Vite iz Južnih Vesti.

Registar nacionalnih internet domena Srbije (RNIDS) predstavio je Predrag Milićević, rukovodilac sektora za razvoj poslovanja i marketing. Android platformu i programiranje za nju pokrio je Vasilj Milošević, dok nas je Nemanja Stančić upoznao o Windows developmentu. SEO priču držao je Nenad Pantelić, inače vrlo je poznato koliko cenimo njegov rad. Panel o specijalizovanim blogovima vodila je Ivana Bogdanović, a na panelu su učestvovale Dragana Pušica poznatija kao GagaGrne, Marija Zivlak sa blogom o tenisu i freelance pisac Jelena Radovanović.

Prateći dugo rad Blagonić Brothers ekipe, bila nam je velika čast da čujemo Emanuela Blagonića, koji je podelio korisne savete o tome kako biti zadovoljan dizajner.

Nekoliko slika sa predavanja:

Smeštaj

Kako smo ovih dana u firmi svi u treningu i trudimo se da propagiramo zdrav način života (u poslednjih 6 meseci firma je izgubila oko 90 kilograma, a pritom dobila 2 nova čoveka) Hotel Jezero nam je pružio odlične mogućnosti za odmor u prirodi, šetnju i rekreaciju.

jezero1

Konferencija

Ovogodišnji WebDan je posetilo oko 350 ljudi, što je zaista značajna cifra za konferenciju koja se ne održava u Beogradu.

Drugi dan konferencije iskoristili smo da popričamo sa nekoliko kvalitetnih ljudi, napravili smo neke dobre priče o kojima će više reči biti u narednom periodu.

Hvala Milošu, Marku, opet Milošu, Ivani, Damiru i Milanu i vidimo se sledeće godine!

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. WebDan u medijima: Od Netokracije do B92 - WebDan blog - April 23, 2014

    […] Kompanija Adriahost bila je jedan od sponzora, a ljudi iz ove firme oduševili su se WebDan atmosferom, pa su i oni napisali reč-dve o konferenciji. […]

Submit Comment