Из гараже у озбиљан бизнис

by | Интернет зарада

фрее_тхе_аппсАко сте слушали интервјуе неких од ваших омиљених музичара, а да то није члан Гранд параде, сигурно сте чули причу о томе како су почели са својим пријатељима да свирају у гаражи док нису снимили први албум, постали популарни и након тога продали неколико милиона копија својих албума.

Оваква прича је веома честа у музичком бизнису, неки је измишљају да би се уклопили са другима, а већина заиста тако почиње. Али следећа прича није везана за музички бизнис већ за развој iPhone апликација. Quoc Bui и Michael Moon су два пријатеља из средње школе, обојица имају по 26 година и одржавају у животу бизнис под називом Free the apps вредан 800.000$ на годишњем нивоу. Реално звучи немогуће, али ево како су они то извели испричано од стране једног од главних актера ове приче:

“Прошло лето смо седели и разговарали о томе колико велики приход имају девелопери из Индије од развоја апликација за Apple iTunes App Store. Пошто смо сами по себи залуђеници за технологију који воле све што је најновије на том пољу разговарали смо о томе како би било cool да сами развијемо једну апликацију за AppStore. Помисао да развијемо апликацију и понудимо је целом свету је била довољна да нас натера да одмах кренемо са тим. Да ли ћемо зарадити неку кинту од тога није била примарна ствар, а прављење озбиљног бизниса није било ни поменуто. Били смо поприлично загрејани за целу причу, али нисмо имали никакво искуство са програмирањем апликација за iPhone. Уместо да потрошимо месеце учећи објектни C како би сами развили апликацију урадили смо нешто што би сваки ефикасни предузетник урадио, ангажовали смо некога да уради то уместо нас! Идеја да outsource-ујемо бизнис је нештонајпаметније што смо урадили.

Уз помоћ Elance портала смо успели да претражимо све outsourcing опције и да нађемо тим који је најбоља опција за наше пројекте. Постоји на хиљаде веома талентованих професионалаца широм света који желе да раде са нама по цени која је много мања од онога што би платитли да смо сами кренули са тим пројектима, а уз то да њихов таленат усмеримо ка креирању квалитетних апликација за наше кориснике. Не само што смо ангажовали експерте преко Elance-а да развију апликације већ смо outsoure-овали све аспекте нашег бизниса. Ангажовали смо их да ураде сајт и SEO. Наша електронска књига ”How to Make iPhone Apps With No Programming Experience” има дизајн корица, форматирање и лекторисање урађено од стране професионалаца који су такође са Elance-а. У овом тренутку имамо девелопере из Кине, Русије, Индије и Америке и сви они раде на нашем новом пројекту. Elance и провајдери слични њему су нам ово омогућили.

Запошљавањем људи на овај начин успели смо да постигнемо 18 милиона преузимања кроз 20 наших апликација на iTunes App Store-у у мање од годину и по дана, били смо у New York Times-у и значајно смањили број сати потребних за рад у току недеље. Да смо се определили да урадимо све то сами, успели бисмо да развијемо 3 до 5 апликација уз потрошених небројено сати учења, тестирања и debugging-a. Outsourcing дефинитвно је била лакша опција за оно што смо хтели да урадимо и да постигнемо. Напустио сам свој регуларни посао у марту 2009-те и ниједном нисам пожелео да се вратим. Уз помоћ Outsourcing-а више нисам ограничен тиме што могу да урадим сопственим рукама, већ само креативним идејама које могу да смислим. “

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи