Пет начина да зарадите користећи Вордпрес

by | Интернет зарада

зарада-уз-wп-5-нацина

Захваљујући практичности Вордпреса непрекидно се увећава број људи који га користи. Његова популарност и функционалност одговара онима који би желели да зараде новац користећи погодности које им он нуди. Ево и пет испробаних начина које људи широм света користе да би остварили приход посредством Вордпреса.

Развој и продаја додатака за Вордпрес

Ако користите Вордпрес ( у даљем тексту WP, енгл. WordPress), сигурно сте упознати са чињеницом да се додацима могу олакшати многе радње. Имплементирање кода, уређивање коментара, текстова, слика, материјала… обавља се у свега пар кликова заслугом додатака. Већина додатака је бесплатна, док се неки плаћају. Постоје додаци који имају бесплатну верзију са ограниченим могућностима, али и плаћену верзију која кориснику пружа веће могућности. Довољно је да познајете кодирање и проблеме са којима се корисници WP-а најчешће срећу. Направите додатак који ће решити муке корисника и ви сте већ у игри у којој можете да зарадите.

Додататке можете продати путем Code Canyon маркета. То можете урадити и са свог блога или сајта који сте направили само за ту сврху. Такође можете зарадити тако што ћете правити додатке по наруџбини. Такве понуде можете наћи на сервисима као што су: Freelancer, Elance, ODesk. Добри примери на основу којих можете закључити шта овај посао обухвата су: WebDev Stuios, Plugin Developer, wpmudev.

плугин-девелопер-зарада-на-интернету

Развој WP тема

Да ли сте по занимању веб дизајнер или програмер? Да? Одлично! Ви можете зарадити правећи теме за Вордпрес. Не морате бити чак ни врхунски дизајнер да бисте направили добру тему ако креирате по потреби потенцијалних купаца. Битно је да на крају радног дана знате коме сте наменили тему коју правите, јер просто можете остати без оних који ће је купити. Постоје већ многе компаније које се баве овим послом. Добри примери су Brain Clark и Chris Pearson основали су StudioPress и Thesis који зарађују и по милион долара годишње ангажујући свега неколико дизајнера који раде за њих. Добри примери су Authentic Themes и Elegant Themes који праве високо квалитетне теме који продају по приступачним ценама. Ако немате пуно искуства у прављењу тема, најбоље је да за почетак почнете са радом у тиму људи који то већ ради. Битно је да овај период не доживите као потешкоћу или застој у свом напретку.

Теме можете продавати на местима као што су: Themeforest, Creative Market, Mojo Themes или на свом сајту. Наравно, увек можете и правити теме по наруџбини за појединачне клијенте.

цреативе-маркет

Консалтинг или понуда саветодавних услуга

Један од најлакших начина зараде је нуђење WP саветодавних услуга. Веома лак посао ако сте увежбани у WP-у. На једноставан начин можете почетницима, али и напредним корисницима понудити савете и знања везана за креирање страница и текстова, учити их помоћу припрељених туторијала и савета који ће им помоћи.

Овакав вид може представљати одличну основу зараде на интернету. Лако се можете рекламирати ако своје услуге бесплатно понудите популарним блогерима у блогерској заједници. Замолите их да вас подрже уколико су задовољни обављеним послом и да поделе преглед ваших услуга на свом сајту. Такав корак би вас промовисао као сарадника врхунских блогера и био би доказ вашег квалитета. Сервиси и стручњаци који се баве оваквим услугама су: WebSavvy маркетинг, Jonathan Wold, Oomph и многи други.

wордпресс-консалтинг

Услуге постављања блога (setup service)

Ако немате пуно искуства са кодирањем или било којим моделима зараде наведених изнад, а ипак сте добри у инсталирању и постављању Вордпреса, инсталацији тема и додатака, ажурирању, ово може бити ваша шанса. Понудите људима своје знање и омогућите им тако да имају више времена за креирање текстова, прича или песама на свом сајту. У том случају, ви ћете обављати технички део посла.

Лако се можете рекламирати ако направите свој сајт са насловом типа “сервис за одржавање блогова” и поставите све услуге које спадају у ваш “занат”. Немојте овај вид зараде сматрати занемарљивим. Постији много блогера који не желе да размишљају о стварима као што су ажурирања тема и додатака, подешавање WP-а. Такви људи се концентришу само на своје блоговање. Наравно, немојте очекивати превелику надокнаду, али ако узмете неколико веб сајтова, то може бити лепа цифра за додатни приход. Цене за овакву услугу у иностранству варирају па код Blogs by Hearther можете пронаћи постављање блога за 75$, али већ код TailoredWP може пронаћи основна инсталација WP-а за 49$, док је напредна инсталација 299$.

Услуга писања текстова

Ако имате дара за писање, организујте своју понуду и крените у претрагу за послом. Чак и ако до сада нисте имали искуства са писањем, проба вас неће коштати. Отворите неки од бесплатних сервиса за блоговање или просто узмите оловку и папир. Истражите како то други раде, пробајте да и ви пишете тако, испробајте и неколико других углова гледања на исту тему и напишите текст за сваки. Посао можете пронаћи на сервисима као шту су ProBlogger Job Board, ODesk итд. Погледајте и на својим омиљеним сајтовима са вама интересантим темама да ли имају потражњу тексова које би плаћали. Потрудите се да пишете о ономе у чему сте најбољи и о области коју познајете, а резултати неће изостати временом.

одеск

Закључак

Ако и даље сматрате да се не бисте уклопили ни у један од ових метода зараде, размислите о томе да покренете сопствени блог. Тема и могућности је много. Можете писати о било чему. Можете рекламирати своје способности, знања и могућности. Можете стварати занимљиве садржаје и на тај начин привлачити људе да виде, кликну, купе из огласа од ког ви имате проценат. Шта год да одаберете мораћете да учите, прилагођавате се, упознајете људе и ширите своју мрежу. Најпре поставите један циљ, а онда почните да га остварујете. Биће довољно – за почетак.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи