Покретање bbPress форума из cPanela преко Softaculousa

by | cPanel за почетнике, Израда сајта

bbpress cpanelbbPress је други по реду форум о којем пишемо у нашој серији текстова на тему скрипти које се брзо и лако могу инсталирати из нашег cPanel-a. О првом форуму можете више прочитати у претходном тексту: Инсталација phpBB форума кроз cPanel.

bbPress је форумски софтвер који је направљен на Вордпресов (енгл. WordPress) начин. Идеја је да bbPress буде софтвер који је брз, лак али и истовремено надоградив до мере да може да задовољи сваки захтев корисника.

Програмери који су направили овај софтвер, током креирања и развоја, имали су следеће на уму:

  • Отворени код, увек и заувек
  • Мање (програмског кода) је више
  • Код је поезија
  • Једноставност је могућност
  • Брзина и сигурност представљају врх корисничког искуства

Комплетан пројекат налази се под GPL лиценцом који се развија од стране многих људи широм света који на принципу волонтеризма доприносе овом софтверу.

Када се каже да је направљен на Вордпрес начин, буквално се тако и мисли па ако инсталирате овај форум можете се у то и уверити, јер изгледа управо као и старије верзије Вордпреса:

bbpress cpanel

Инсталација из Softaculous-a

Инсталација је брза и једноставна и све што вам је потребно јесте да имате свој хостинг, односно cPanel у Адриахосту. Како сви наши cPanel-и долазе са Softaculous апликацијом, тако и bbPress можете инсталирати директно из ове апликације.

Довољно је да се улогујете на cPanel, кликнете на Softaculous и пронађете bbPress.  Потребно је унети свега неколико података и одабрати домен на којем ће форум бити инсталиран (уколико на вашем cPanel-у имате више домена). Убавезно упамтите и прибележите корисничко име и лозинку коју унесете, иначе нећете моћи да приступите одржавању форуму.

Такође, форум можете инсталирати и у посебном фолдеру домена уколико већ на домену имате постојећи сајт (постојећи сајт је baš-ovde.rs, форум можете инсталирати baš-ovde.rs/форум). Управо због тога потребно је да обратите пажњу на директоријум у којем ће Softaculous сместити инсталацију.

Примери из праксе

Примере које можете видети испод говоре о великој разноликости и прилагодљивости овог форумског софтвера:

thebloodsugardiet.com

bbpress cpanel

utehub.com

bbpress cpanel

onemorething.nl

bbpress cpanel

Све што вам је потребно можете да пронађете у Адриахосту

Уколико већ имате хостинг пакет код нас, довољно је да испратите упутства наведена напред. Уколико немате хостинг пакет и желите да покренете свој форум довољно је да одаберете неки од хостинг пакета из наше понуде: Хостинг пакети. Да би форум радио, потребан вам је и домен који можете одабрати овде: Домен за ваш форум.

Уколико се не снађете или једноставно наиђете на проблем, слободно нас контактирајте користећи нашу страницу за контакт.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи