Представљен iPhone 4

by | Шкрабалица

ипхоне-4-топ
Apple је представио нови iPhone 4 после пар дивљих месеци без преседана  којима је било цурења информација о новом производу. Наравно, изгледа управо као што смо очекивали да ће бити (Stiv га пореди са старим Leica фотоапаратом), уз стакло напред и назад, али унутрашњост је оно што се рачуна.

Хардвер

Оквир који иде око телефона је антенски систем и он је од нерђајућег челика, а такође је и главна структура телефона, мада је прикључен на исту стару GSM / UMTS антену који сви знате и волите – ето разлога зашто га нису назвали iPhone 4G. Ту је, наравно, предња камера коју смо сви чекали, задња камера са LED блицем, као и нови екран високе резолуције који удвостручује број пиксела у сваком смеру (960 x 640)- четири пута више – Apple га назива “Ретина екран”. Оцењен је на 326 ppi, што је како тврди Apple ван граница разликовања детаља у људском оку. Слично као iPad, то је IPS дисплеј, нуди 800:1 контраст. Наравно, то је још увек исти екран величине 3,5 инча. Испод хаубе је А4 процесор који покреће и iPad. Упркос новом мотору (а 25% тање шасије), Apple је успео да направи мало већу батерију, па је нови уређај процењен да може да издржи 7 сати 3G разговора, 6 сати 3G сурфовања, 10 сати WiFi сурфовања, 10 сати гледања видеа и 40 сати слушања музике. А WiFi? Сада је 802.11n. Камера је померена на 5 мегапиксела, са 5X дигиталним зумом, “сензором позадинског  осветљења”, а сада може да снима и HD видео запис на 720p / 30 fps.

Софтвер

Када говоримо о софтверу, апликације ће аутоматски добити текст високе резолуције и дугмиће, као iPhone OS 4. Са “мало рада” програмери могу апликацију да направе да буде компатибилна са новом резолуцијом. Програмери ће такође добити приступ новом жироскопу, дајући им контролу кретања у “шест оса” између жироскопа, акцелерометра и компаса, помоћу новог “core motion” API-ја. Корисници неће бити остављени на хладноћи, напротив: могу се занимати са новим HD видео садржајем, коришћењем потпуно нове iMovie апликације, ако одвоје $ 4.99 за њу. Ако се неко осећа посебно несташно, iOS 4 чак омогућава да пребаците свог провајдера за претрагу на Bing. Последње, али свакако не и најмање важно, је да нова предња камера омогућава видео ћаскање преко нове “Facetime” функције. То је (за сада само преко WiFi) видео позивање кроз функцију која ради из iPhone 4 на iPhone  4 “без подешавања”, а може слику пребацити и на задњу камеру ако вашем саговорнику досади ваше лице.

Кључне опције новог iPhone-а

Facetime

Коначно опција видео позива на iPhone-у. Једним кликом, можете махати својој деци, делити осмех из целог света, или гледати како се ваш најбољи пријатељ ваља од смеха после вашег вица – iPhone 4 на iPhone 4 преко WiFi.

Retina Display

“Мрежњача екран” на iPhone 4 је најоштрији, најживљи, екран телефона највише резолуцие икада, са четири пута већим бројем пиксела него код претходних iPhone модела. У ствари, густина пиксела је тако висока да људско око није у стању да разликује појединачнe пикселе. Што чини текст и слике невероватно оштрим.

Multitasking

iPhone 4 уводи потпуно нови начин мултитаскинга. Сада можете да покренете ваше омиљене third-party апликације – и да се пребацујете са једне на другу – без успоравања перформанси апликације која је у првом плану или беспотребног трошења батерије.

HD видео снимање и editing

Снимите сопствене филмове у HD резолуцији. Снимите импресиван видео чак и у лошим светлосним условима, захваљујући напредном сензору за осветљење и уграђеном LED светлу. Затим едитујте и направите своје мини ремек-дело одмах на iPhone 4 користећи нову iMovie апликацију – са Apple дизајнираним темама, насловим и прелазима. Ова апликација не долази заједно са телефоном већ се мора докупити у App Store-у, а цена је  4.99 долара.

Камера од 5 мегапиксела са ЛЕД блицом

Снимите лепе, детаљне фотографиЈе са новом камера од 5-мегапиксела и уграђеним LED блицем. Напредни задњи сензор бележи велике слике чак и при слабом осветљењу. А нова предња камера олакшава да фотографишете аутопортрете.

За крај представљања овог феноменалног новитета поделили смо са вама неколико званичних фотографија новог iPhone-а. Надамо се да смо вам пружили довољно информација о томе какве то нове технологије нам долазе у сусрет.

Када могу да купим iPhone 4?

Вероватно сте се већ до сада бар једном ово запитали. Телефон ће бити доступан у белој и црној боји, по цени од $199 за 16GB модел и $299 за 32GB у 88 земаља света, али не и у Србији. Смешно, али чак и у Нигерији је могуће купити iPhone. У сваком случају, биће пуштен у  продају 24. Јуна. Цена 3GS модела ће пасти на $99 и 3G ће у потпуности нестати. Пред-поруџбине ће почети у недељу у 5 земаља (САД, Француска, Немачка, Велика Британија, Јапан), а још 18 земаља следи у Јулу. Надамо се да ће и неком од домаћих оператера синути феноменална идеја па да не купујемо више iPhone на црно.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Oznake (tagovi): apple,iphone,Дизајн

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи