Шта је DDoS напад?

by | Хостинг сајта

Протеклих година DDoS напади су постали све већи, комплекснији али и учесталији. Већина хакера користи овај метод како би затрпали сервер милионима упита на које он не стиже да одговори и тиме изазвали “пад сервера”

Сви већ знамо како то оквирно ради, велики број рачунара шаље захтеве ка серверу или серверима док их не обори. Видео снимци изнад и испод то одлично дочаравају. Направљени су уз помоћ алатке која се зове Logstalgia која илуструје приказ приступања сајту. Са леве стране долећу захтеви – то су појединачни корисници који покушавају да отворе сајт, слику и сл. Са десне стране је линија одбране, тј сервер сајта којем се приступа, линија иде горе-доле како би испунила сваки захтев и послала садржај назад до посетиоца.

Горњи видео приказује како изгледа DDoS напад на сервер VLC медиа плејера, а видео је креирао један од запослених у VLC-у. Упоредите га са доњим видеом, који приказује нормалан рад вебсервера, где се одговара на сваки од упита који стигну и видећете да су у DDoS видеу сви захтеви упућени ка једној страници и сервер само њих обрађује, док се остали захтеви не обрађују.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи