Најбоља PHP решења за онлајн продавнице

by | Израда сајта, Интернет зарада

ПХП решења за онлајн продавницуЈедан од најатрактивнијих начина да уђете у дигитално доба, јесте да покренете сопствени онлајн бизнис, тачније, онлајн продавницу. Онлајн продаја (E-commerce) је у 2015. години достигла је запањујућих 1.672 трилиона долара, а у 2016 се очекује и још већи обим трговања. Ера онлајн трговине је зарила своје канџе дубоко у светско тржиште. Многе компаније и продавнице су сада на интернету. Од физичких до дигиталних производа, сада је све на тржишту и продаје се онлајн.

Оно што је очигледно, како је e-трговина доживела бум на тржишту, порасла је и тражња за софтвером који би онлајн трговину подржао на свим популарнијим платформама. Шта више, трендови у електронској трговини воде ка новом приступу новим купцима који подразумевају нове и креативне начине да се дође до боље продаје. Велики број софтвера за интернет трговину се појавио на тржишту и нуде се нове, креативне методе да се производи продају крајњем купцу.

У овом чланку, обрадићемо 4 најбоља PHP e-commerce решења.

Wооцоммерце

WooCommerce

WooCommerce је Вордпрес додатак који ради сјајан посао јер покрива чак 30% тржишта. Можемо га назвати и “почетним нивоом e-commerce софтверских решења” јер је лак за употребу и свако га брзо може савладати. Такође, даје потпуну контролу над онлајн продавницом, како власницима, тако и развојном тиму који се бави његовом имплементацијом и одржавањем.

За

  • Можете поделити производе у категорије и доделити им продајне цене. WooCommerce продавнице могу да пруже понуду физичких и виртуалних производа.
  • Постоји преко 2000 различитих тема на Вордпрес платформи којима корисници могу да мењају унапред постављене CSS стилове и боје.
  • WooCommerce има велики број алата који помажу контролу детаља, праћење поруџбине и ангажовање купца. Корисници могу видети отворене поруџбине, додати нове информације у вези статуса испоруке, додељивати кодове за попусте итд.

Против

  • WooCommerce није комплетно e-commerce решење. Особе које се баве његовом имплементацијом морају да поставе више екстензија да би комплетирали све функционалности.
  • Није подесан за руковање комплексним и великим e-commerce продавицама.
  • Основни плагин није довољан за комплетно постављену продавницу.

Магенто

Magento

Magento је још једно e-commerce решење које по систему отвореног кода обезбеђује корисницима флексибилни систем и контролу над садржајем, функционалност и визуале за њихове онлајн продавнице. Заузима треће место са 6.71% укупног удела на тржишту. Свакако, можемо рећи да је ово напредно решење за интернет продавницу. Такође, пружа моћне SEO и алате за управљање каталозима.

За

  • Magento може бити употребљен за велике е-продавнице и пројекте са хиљадама производа.
  • Велики број екстензија које дозвољавају корисницима да лако прилагођавају е-продавницу специфичним потребама.
  • Потпуно прилагодљив и дозвољава прављење потпуно уникатних продавница.

Против

  • Уколико нисте програмер, отварање овакве продавнице вас може прилично коштати.
  • Као и код других пројеката отвореног кода, немате техничку подршку осим оне на форуму.
  • Магенто је гломазан и споро се учитава а шаблони могу бити тешки за интеграцију.

ПрестаСхоп

PrestaShop

PrestaShop је е-комерц решење отвореног кода које је писано у PHP програмском језику са подршком за MySQL. Глобално је на 5. месту са 5.29% учешћа на тржишту. Ова платформа даје флексибилност пословању и није потребно специфично знање за отварање онлајн продавнице.

За

  • PrestaShop је лако инсталирати и подесити основне функције. Али ако ваш хостинг провајдер подржава инсталацију једним кликом, све ће бити још лакше, чак и лицима којима је технологија слаба страна.
  • Има релативно интуитиван интерфејс. Све потребне информације су доступне на командној табли.
  • Са више од 5.000 додатака и екстензија, PrestaShop интегрише неке од импресивних функција као што су аутоматизовано праћење е-мејлом, SEO и управљање сајтом.
  • Лако подешавање ваше е-продавнице према вашим потребама.

Против

  • Неки од потпуно функционалних модула нису јефтини. За надоградњу и проширење PrestaShop, модуле, теме екстензије, техничку подршку, биће вам потребна додатна средства.
  • PrestaShop не може да барата великим и сложеним системима продаје.
  • Корисници повремено имају потешкоћа у управљању сајтом, документација за PrestaShop је ограничена и помоћ се може пронаћи само на форумима. Плус, PrestaShop нема уживо chat подршку али нуди могућност плаћене техничке подршке, што изискује додатне трошкове корисника.

опенцарт

OpenCart

OpenCart је последња опција у овом прегледу e-commerce решења. То је једноставан e-commerce алат који управља простим и средње сложеним продавницама. Привукао нам је пажњу јер тренутно покрива 7.11% укупног удела на тржишту алата за електронску трговину.

За

  • OpenCart је лагани алат који је веома лако скинути и инсталирати.
  • Није потребно много техничке поткованости јер је кориснички панел једноставан и интуитиван.
  • Постоји довољно документације на интернету а пружају и бесплатну подршку као и ажурирања софтвера.

Против

  • Не очекујте врхунске перформансе од OpenCart-a, осим ако не инсталирате приде и додатне опционе алате, као на пример SEO.
  • Продавница која је постављена путем OpenCart-a није баш лака за детаљна подешавања и може бити незгодна за неке специфичне бизнисе.
  • За само кеширање, не можете се ослонити на OpenCart па је потребно додатно инсталирати екстензију за оптималне перформансе.

Закључак

Листа изнад је пуна чињеница које су за или против појединих решења и свако од њих одрађује добар посао за различите групе корисника, у зависности од захтева. Све зависи од потреба које требају вама, или желите да их што више прилагодите купцу. Избор такође зависи од ваших захтева, тренутне величине продавнице као и њене будућности и циљева које сте пред њу поставили.

Овај брзи преглед e-commerce решења, требао би да вам помогне у изналажењу најоптималнијег решења за ваш бизнис и доношењу одлуке која најбоље одражава ваше жеље и могућности. Наравно, немојте помишљати на ове алате ако претходно нисте направили најбољи избор у одабиру поузданог хостинг решења.

Зашто морате обратити пажњу на одабир хостинг провајдера и пакет који најбоље задовољава потребу за вашим прохтевима? Зато што је онлајн продавница озбиљан бизнис и не трпи ограничени простор на диску, као ни брзине које би представљале проблем у раду и отерале купца са вашег сајта. Такође, техничка подршка која је увек на располагању да одговори на проблеме у најкраћем могућем року, обавезна је без обзира на које се од горњих софтверских решења определили.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи