Промена пермисија над фолдерима и фајловима преко FTP-а

by | cPanel за почетнике

Постоје три мода за манипулацију фајловима и фолдерима који могу да буду укључени или искључени (on или off): read, write и execute. Сваки мод може да се подеси тако да одређене пермисије буду дате власнику фајла (owner), члановима власникове групе (members of the owner’s group) или свим корисницима (all users).

Како се врши промена пермисија?

За ово ће вам бити потребан неки од програма за приступ преко FTP-а (FTP клијент). Препоручујемо вам да користите TotalCommander, али и било који други програм исте намене ће бити довољан. Пошто инсталирате FTP клијент, направите конекцију и конектујте се на FTP сервер. Код свих АдриаХост пакета можете искористити исти username и password као за приступ cPanel-у.

Пошто сте се конектовали, лоцирајте фајл или фолдер над којим желите да промените пермисије. Селектујте фајл и кликните на Files – Change Attributes.тоталцмд1

У новом прозору ће се појавити поље под називом Permissions. Промените вредност у овом пољу у одговарајући број, а у зависности од тога шта желите да промените. На пример, извршићемо промену вредности у 755.
тоталцмд2

Такође можете променити све пермисије над фајловима и подфолдерима. Код неких од FTP клијената имате могућност да се промене које извршите над неким фолдером примене и на све фајлове и подфолдере унутар тог фолдера. Нпр. ако користите SmartFTP,  штиклирајте опцију Apply changes to this folder, subfolders and files.

Пустите да се процес заврши. Процес промене пермисија може да потраје и неколико минута уколико пермисије мењате над већем бројем фајлова и фолдера.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи