15 апликација које покрећу Wootheme

by | Израда сајта

У претходном посту о нашем фамозном искуству са новим Вордпресом и проблемом са темом коју користимо поменуо сам и наше дугогодишње сараднике Woothemes. Можда би било свима вама интересантно да знате које су то апликације које ова фантастична екипа користи за свој корпоративни сајт. Ово су апликације и сервиси на којима њихов комплетни сајт ради (и то врло успешно) из дана у дан, а како они сами кажу не би успели толико да није њих. Преносимо Вам званичну листу састављену од стране Woothemes девелопера.

Website

WordPress (Линк)

wордпресс

Били би лицемери када не бисмо користили WP за свој главни веб сајт зар не? Када смо кренули да развијамо и дизајнирамо WooThemes wеб сајт, прошле године, само смо знали како да користимо Вордпрес, па нисмо разматрали ниједну другу алтернативу. Гледајући уназад на веома успешну годину (и велики пораст), сматрамо да је WooThemes доказ да можете изградити веома ефикасан пословни систем у WP-у. То дефинитвно није само платформа за блоговање…

bbPress (Линк)

ббпресс

Ми користимо bbPress који покреће наш суппорт форум и иако није најбољи или најзрелији форум који се може наћи, врло лепо се имплементира у WP. Такође, заједно са “Support plugin-ом” за bbPress, форум функционише као суппорт тикетинг систем.

aMember (Линк)

амембер

aMember је одговоран за магију која се дешава иза завесе. aMember се такође имплементира у WP + bbPress комбинацију и одговоран је за менаџмент корисника на WooThemе-a. Тако да user dashboard, преузимање тема, affiliate програм и процедуре куповине су контролисане од стране aMember-а. Такође користимо 2Checkout.com као наш payment gateway, који се интегрише у aMember како би омогућили функционалност трансакција.

Feedburner (Линк)

феедбурнер

Све више сматрам да су дани RSS-а одбројани, с обзиром да је много лакше добити информације са Twitter-а (са друге стране, све је то пренатрпаност информацијама)… Ипак ми још увек користимо Feedburner како би пратили колико се корисника пријавило за наш RSS feed и до сада, нисмо наишли на неку алтернативу Feedburner-у. Ако волите да пратите статистику, Feedburner без даље расправе, је сигурно један од елемената вашег сајта.

Pingdom (Линк)

пингдом

Осим ако нисте онлајн 24/7 и рефрешујете WooThemes веб-сајт сваких 30 секунди (како би проверили да ли је пао или не), не постоји много тога што можете да урадите како бисте били сигурни да имате 100% уптиме веб-сајта (што је веома важно за нас, јер ми ипак продајемо нешто). Ми користимо Pingdom који нас обавештава преко SMS-а и е-мејла уколико се нешто чудно дешава на серверу.  SMS функионалност је одлична, јер нам омогућава да пошаљемо брзо e-мејл нашој подршци на серверу; углавном са iPhone-а…

Комуникација и project management

Gmail (Линк)

гмаил

Пошто смо ми углавном виртуелна компанија, наш цео тим треба да има приступ WooThemes e-мејл налозима, како би покрили једни друге, ако рецимо Magnus иде да пеца на Аљаску на 15 дана (нпр. хехе). Пробали смо неколико мејл апликација у прошлости, али смо сазнали да је Gmail најлакши и најефикасније се носи са гомилом мејлова које примимо у току дана.

Basecamp (Линк)

басецамп

Basecamp је полазна тачка на којој градимо своје планове и комуникацију. Иако вероватно не користимо Basecamp онолико колико би требало, све наше важне одлуке, ствари које треба урадити, идеје и подаци су на Basecamp профилу. Лепа ствар код Basecamp-а је чињеница да је увек ту, не смета нам и не присиљава нас да га користимо уместо е-мејла или Skype-а.

Prologue2 (Линк)

п21

Ово је нешто ново са чим експериментишемо у протеклим недељама… P2 користимо као неку врсту интерног Twitter-а, па на тај начин можемо једни друге да обавештавамо о томе шта радимо на много реалнији начин. Пошто не радимо из исте канцеларије цео дан важно нам је да знамо шта се дешава у току тог дана. Дефинитвно још увек настојимо да сазнамо како да извучемо праву вредност из P2, али почетни показатељи обећавају у смислу повећања продуктивности.

Маркетинг

Twitter (Линк)

тwиттер

Пристуство WooThemes-а на Twitter-у смо градили полако и пошто немамо баш јасну стратегију у смислу када и како користимо Twitter ми га највише користимо да објавимо вести из наше компаније, као и додамо интерекацију између себе и оних који су заинтересовани за наш рад и наше производе.

CoTweet (Линк)

цотwеет

Поред Twitter-а, почели смо да користимо и CoTweet како би дозволили целом WooTheme-у да надгледа наш Twitter налог. Почетна мисао је била да је CoTweet секси апликација која ради оно што је обећано веома добро.

Peashootapp

пеасхоот

Peashootapp је такође једна од апликација које од недавно користимо, али заиста уживамо у искуствима која имамо док проналазимо шта све овај сервис може. Тренутно га користимо да пратимо наше Twitter маркетинг кампање (број кликова и retweet-ова). Такође смо додали наш custom домен (woourl.com) као скраћени URL, што нам дозвољава да користимо Peashootapp (уз наш affiliate програм) да прецизније пратимо плаћене рекламе (на другим сајтовима). Иако још увек учимо како да користимо Peashootapp, дефинитвно вреди $25 месечно!

Campaign Monitor (Линк)

цампаигнмонитор

Користимо Campaign Monitor још од дана Premium News Theme-a и ниједном се нисмо покајали. Наши месечни newsletter-и се веома лаку шаљу са Campaign Monitor-ом (у смислу организовања листе и нових newsletter-а), обожавамо анализу после слања сваког newsletter-а. Сем тога, ово је newsletter софтвер за дизајнере, па зашто га не бисмо користили?

Development

Beanstalk (Линк)

беансталк

Ово смо већ раније поменули неколико пута. Коришћење SVN-а је потпуно променило начин како развијамо своје теме. У ствари, променио је толико цео тај процес да не би могли да радимо без њега. Beanstalk је наш репозиторијум где држимо SVN, где су све наше теме смештене. Предности у томе што сте негде хостовани уместо што сами хостујете? Немам појма које су… Никада нисмо размишљали о тој опцији, али када сте хостовани негде чини администраторски део свега много лакшим.

Lighthouse (Линк)

лигхтхоусе

Док користимо bbPress као јавни суппорт форум/тикетинг систем, Lighthouse користимо да испратимо све пријављене грешке и багове, које треба исправити у теми. Уз багове, имамо и одвојену листу потенцијални нових опција које разматрамо да ли ће ући у теме или не. Од када смо почели да користимо Lighthouse, мислим да нам је промакло само пар багова, а такође је убрзао и сам процес исправљања истих. Вероватно би требало ово да интегришемо у наш Basecamp профил једног дана…

Остало

Vimeo (Линк)

вимео

Вероватно ћете питати, зашто не Youtube? Па,ниједан други видео сервис на нету није толико cool и забаван као Vimeo. Тренутно га не користимо тако често, али сви наши промо материјали, туторијали & support видео су смештени на наш Vimeo налог. Схватили смо да је Vimeo прилично брз и ради баш оно што нама треба. У ствари ништа специјално; дозвољава нам да се фокусирамо на садржај и након тога да га на најлакши могући нашин ставимо онлајн.
Ето наше листе… Немојте мислити да смо нешто изоставили, али и ако јесмо, онда је то вероватно зато што нам и није толико битан сервис да споменемо. С тога питајте нас било шта што желите, како/ зашто користимо ове апликације или сервисе које смо навели, такође поделите са нама ствари којеви сматрате корисним за свој бизнис или пројекте.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

0 Comments

Leave a Reply

Категорије

Адриахост разгледница

Ћирилица на интернету

cPanel за почетнике

Хостинг сајта

Интересантно

Интернет зарада

Искуства Адриахост

Израда сајта

Обавештење

Photoshop упутства

SEO и маркетинг сајта

Сервери и VPS

Шкрабалица

SMS маркетинг

Свет домена

Вордпрес за почетнике

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Пратите Адриахост

Најпопуларнији текстови

Придружите се

Наши производи