Collabtive – project management softver iz cPanela i Softaculousa

Collabtive je cloud project management sistem. Temelji se na lakoći korišćenja i efikasnosti. Zamišljen je kao alternativa alatu kao što je Basecamp. Pisan je u PHP-u i JavaScript-u.

U pitanju je projekat otvoreno koda napravljen od strane profesionalnih programera koji su svoj doprinos dali volontiranjem. Namenjen je srednjim preduzećima i freelancerima.

Odlike kojima može da se pohvali odmah na početku su sledeće:

 • Može se uneti neograničen broj projekata, ciljeva, listi zadataka i zadataka
 • Može se kreirati neograničen broj korisnika sa profilima
 • Može se upravljati dozvolama koje su zasnovane na ulogama
 • Poruke su podržane
 • Upravljanje fajlovima
 • Merenje vremena
 • Sadrži izveštaje o merenju vremena, beleške aktivnosti i poruke, dok se sve zajedno može izvoziti u PDF formatu
 • Postoji opcija za sinhronizaciju kalendara preko iCal eksporta
 • Podržava i obaveštenja preko emaila

Osnovna namena Collabtive alata

Collabtive vam može olakšati komunikaciju sa timom saradnika, kolega, prijatelja ali i bolju komunikaciju sa klijentima. Na lak način možete organizovani korisnike i klijente, postaviti rokove i ciljeve. Obaveštenja i podsetnici se šalju automatski.

U zavisnosti od toga kako ste podesili uloge korisnika, određeni zadaci će biti vidljivi označenim saradnicima, pri čemu ti isti zadaci neće smetati drugim korisnicima ovog alata. Ovo je značajno i kada je privatnost poverljivih podataka u pitanju, ali i kada jednostavno želite da razdvojite obaveze i planove i prosledite ih na pravu adresu.

Dostupan je i srpski jezik, pa lako možete organizovani svoj project management plan i raspodelu zadataka na jeziku koji vam je lakši.

Iako je besplatan, ovaj alat dolazi sa velikim brojem opcija za koje ćete sigurno pronaći pravu namenu.

Teme su izmenjive, ali podrazumevani izbor nije baš opširan. Ono što je bitno da su podrazumevane teme jasne i pregledne.

Sve aktivnosti možete pratiti jednostavno, gde možete videti šta se je u određenom trenutku preduzeto i koji korisnik je preduzeo određenu akciju:

Collabtive instalacija iz Adriahost cPanela

Callabtive dolazi uz svaki Adriahost cPanel u sklopu aplikacije Softaculous. Instalacija je jednostavna, pa je dovoljno da potražite Softaculous i otvorite ga. U pretrazi potražite “Collabtive” i kliknite na prvi rezultat:

Najveću pažnju treba obratiti pri odabiru ispravnog protokola. Ukoliko ne koristite SSL sertifikat, odaberite http://.

Ukoliko imate više domena na svom cPanelu, obratite pažnju da odaberete pravi domen u polju Choose domain. Imajte u vidu da možete instalirati ovu aplikaciju i u poddomenu (npr: ovde.domen.rs). Pri čemu je potrebno da najpre kreirate poddomen.

Dodatnu pažnju obratite i na polje In Directory. Ako želite da Callabtive instalirate u korenu domena (ovde.rs), potrebno je da ovo polje bude prazno.

Sve što preostaje je da unesete Admin username, password i važeću email adresu kako biste mogli da upravljate svojim novim alatom. Zabeležite ove podatke ili ih zapamtite.

Šta je potrebno za instalaciju ovog alata?

Dovoljno je da imate hosting paket koji ste zakupili kod nas. Pored toga, potreban vam je i domen na kojem želite da koristite Callabtive alat za organizaciju vašeg poslovanja. Ukoliko nemate ni jedno od ova dva, možete nam javiti kako bismo vas uputili u potrebne korake. Da nas kontaktirate, dovoljno je da odete na našu stranicu za kontakt i pošaljete nam svoju zamisao oko koje treba da vam pomognemo.

Do naše kontakt stranice možete stići i ako kliknete na sledeći link: Kontaktirajte nas i pokrenite svoju project management stranicu.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

Tags: , ,

2 Responses

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kako da lako upravljate vašim projektima uz besplatni QdPM Project Management? - May 11, 2017

  […] što je već navedeno, ovaj alat, kao i prethodni o kojem smo pisali – Collabtive – project management softver , možete pronaći u svakom Adriahost paketu deljenog hostinga uz koji dobijate i cPanel. Uz zakup […]

 2. Како да лако управљате вашим пројектима уз бесплатни QdPM Project Management? - October 9, 2017

  […] овај алат, као и претходни о којем смо писали – Collabtive – проџект менаџмент софтвер , можете пронаћи у сваком Адриахост пакету дељеног […]

Submit Comment