Collabtive – project management softver iz cPanela i Softaculousa

od strane | cPanel za početnike, Izrada sajta

collabtive cpanel project management

Collabtive je cloud project management sistem. Temelji se na lakoći korišćenja i efikasnosti. Zamišljen je kao alternativa alatu kao što je Basecamp. Pisan je u PHP-u i JavaScript-u.

U pitanju je projekat otvoreno koda napravljen od strane profesionalnih programera koji su svoj doprinos dali volontiranjem. Namenjen je srednjim preduzećima i freelancerima.

Odlike kojima može da se pohvali odmah na početku su sledeće:

 • Može se uneti neograničen broj projekata, ciljeva, listi zadataka i zadataka
 • Može se kreirati neograničen broj korisnika sa profilima
 • Može se upravljati dozvolama koje su zasnovane na ulogama
 • Poruke su podržane
 • Upravljanje fajlovima
 • Merenje vremena
 • Sadrži izveštaje o merenju vremena, beleške aktivnosti i poruke, dok se sve zajedno može izvoziti u PDF formatu
 • Postoji opcija za sinhronizaciju kalendara preko iCal eksporta
 • Podržava i obaveštenja preko emaila

Osnovna namena Collabtive alata

Collabtive vam može olakšati komunikaciju sa timom saradnika, kolega, prijatelja ali i bolju komunikaciju sa klijentima. Na lak način možete organizovani korisnike i klijente, postaviti rokove i ciljeve. Obaveštenja i podsetnici se šalju automatski.

collabtive cpanel project management

U zavisnosti od toga kako ste podesili uloge korisnika, određeni zadaci će biti vidljivi označenim saradnicima, pri čemu ti isti zadaci neće smetati drugim korisnicima ovog alata. Ovo je značajno i kada je privatnost poverljivih podataka u pitanju, ali i kada jednostavno želite da razdvojite obaveze i planove i prosledite ih na pravu adresu.

Dostupan je i srpski jezik, pa lako možete organizovani svoj project management plan i raspodelu zadataka na jeziku koji vam je lakši.

Iako je besplatan, ovaj alat dolazi sa velikim brojem opcija za koje ćete sigurno pronaći pravu namenu.

collabtive cpanel

Teme su izmenjive, ali podrazumevani izbor nije baš opširan. Ono što je bitno da su podrazumevane teme jasne i pregledne.

collabtive cpanel

Sve aktivnosti možete pratiti jednostavno, gde možete videti šta se je u određenom trenutku preduzeto i koji korisnik je preduzeo određenu akciju:

collabtive cpanel

Collabtive instalacija iz Adriahost cPanela

Callabtive dolazi uz svaki Adriahost cPanel u sklopu aplikacije Softaculous. Instalacija je jednostavna, pa je dovoljno da potražite Softaculous i otvorite ga. U pretrazi potražite “Collabtive” i kliknite na prvi rezultat:

collabtive cpanel project management

Najveću pažnju treba obratiti pri odabiru ispravnog protokola. Ukoliko ne koristite SSL sertifikat, odaberite http://.

Ukoliko imate više domena na svom cPanelu, obratite pažnju da odaberete pravi domen u polju Choose domain. Imajte u vidu da možete instalirati ovu aplikaciju i u poddomenu (npr: ovde.domen.rs). Pri čemu je potrebno da najpre kreirate poddomen.

Dodatnu pažnju obratite i na polje In Directory. Ako želite da Callabtive instalirate u korenu domena (ovde.rs), potrebno je da ovo polje bude prazno.

collabtive cpanel project management

Sve što preostaje je da unesete Admin username, password i važeću email adresu kako biste mogli da upravljate svojim novim alatom. Zabeležite ove podatke ili ih zapamtite.

collabtive cpanel project management

Šta je potrebno za instalaciju ovog alata?

Dovoljno je da imate hosting paket koji ste zakupili kod nas. Pored toga, potreban vam je i domen na kojem želite da koristite Callabtive alat za organizaciju vašeg poslovanja. Ukoliko nemate ni jedno od ova dva, možete nam javiti kako bismo vas uputili u potrebne korake. Da nas kontaktirate, dovoljno je da odete na našu stranicu za kontakt i pošaljete nam svoju zamisao oko koje treba da vam pomognemo.

Do naše kontakt stranice možete stići i ako kliknete na sledeći link: Kontaktirajte nas i pokrenite svoju project management stranicu.

 

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Povratna veza/Povratni ping

 1. Kako da lako upravljate vašim projektima uz besplatni QdPM Project Management? - […] što je već navedeno, ovaj alat, kao i prethodni o kojem smo pisali – Collabtive – project management softver ,…
 2. Како да лако управљате вашим пројектима уз бесплатни QdPM Project Management? - […] овај алат, као и претходни о којем смо писали – Collabtive – проџект менаџмент софтвер , можете пронаћи у сваком…

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu