Kako da lako upravljate vašim projektima uz besplatni QdPM Project Management?

od strane | cPanel za početnike, Izrada sajta

qdpm planer project adriahost cpanel

QdPM je project management alat koji možete instalirati i koristiti ga za komunikaciju sa kolegama i klijentima. U pitanju je jednostavna aplikacija gde možete okupiti sve svoje beleške, zadatke i poslovne planove. Postoji mogućnost integracije tiket sistema za vaše klijente.

Ovaj projekat razvijen je pod Open Software 3.0 (OSL-3.0) licencom uz pomoć sledećih tehnologija: Symfony 1.4 Framework, YUI Library, jQuery. Oslanja se na SQL bazu podataka.

Uz pomoć ovih tehnologija možete dodavati i upravljati izveštajima, zadacima, projektima, tiketima i korisnicima. Lako možete dodavati nove korisnike po ulogama i dozvoljenim ograničenjima. Na primer, ukoliko dodajete vaše klijente i dodelite im Client ulogu, oni neće videti komunikaciju između vas i vaših kolega.

qdpm planer project adriahost cpanel

Ideja ovog projekata jeste kreiranje opensource framework-a koji će podržati svaku project management metodologiju bez obzira na svrhu poslovanja i planiranja. Rezultat je evidentan i dobijena je čista i korisna forma koja može unaprediti svaki oblik komunikacije i planiranja.

Kako početi sa korišćenjem qdPM alata?

QdPM aplikaciju možete instalirati iz Adriahost cPanela korišćenjem cPanel aplikacije pod imenom Softaculous. Potrebno je da pristupite Softaculousu, pronađete qdPM skriptu i pokrenete njenu instalaciju klikom na dugme Install Now.

Kao i kod svih drugih instalacija preko Softaculousa, potrebno da je unesete osnovne podatke, odaberete domen i lokaciju gde će aplikacija biti instalirana. Najviše pažnje obratite na to da odaberete pravi domen za instalaciju (ukoliko ih imate više) i na unos u polju In Directory. Ukoliko aplikaciju instalirate u korenu domena, potrebno je da polje In Directory ostavite praznim.

Instalacija kratko traje i vrlo brzo dobićete linkove za pristup u poslednjem koraku instalacije. Username i password koji ste tokom instalacije uneli neophodni su da biste vodili administraciju ove apliakacije, pa ih nemojte izgubiti.

qdpm planer project adriahost cpanel

Administratorski nalog omogućava vam da upravljate svim podešavanjima i kreiranjem novih korisnika. Preporuka je da za druge korisnike dodate privilegijski niže uloge (grupe) naloga. Za upravljanje projektima i zadacima možete određenom korisniku dodeliti ulogu menadžera, dok kao podrazumevane grupe koje možete kreirati imate i dizajnera, programera i klijenta.

qdpm planer project adriahost cpanel

Dodavanje novih projekata je prilično jednostavan i čist posao sa unapred predefinisanim podešavanjima među kojima možete birati tip projekta, status, dodati i URL i različite datume za određene korake. Podržano je i dodavanje priloga i teksta uz pomoć upotrebljivog uređivača.

qdpm planer project adriahost cpanel

Projekat može biti dodeljen i samo određenim članovima tima pri čemu će sva obaveštenja biće prosleđena na pravu adresu ponaosob. Obaveštenja su naročito bitna ukoliko je potrebno blagovremeno obavestiti članove o rokovima i planiranom rasporedu pa obratite posebnu pažnju na datume koje zakazujete.

qdpm planer project adriahost cpanel

Sve dodate projekte lako možete pronaći i pregledati dok se za svaki projekat mogu pisati posebni komentari. Biće vam potrebno izvesno vreme da istražite sve opcije i pronađete namenu koja će odgovarati baš vašem poslovanju i ogranizaciji, ali ključno je to što je pregled jasan i sve opcije koje treba da ima jedan ovakav alat nalaze se na očiglednom mestu.

qdpm planer project adriahost cpanel

Taskove, odnosno, zadatke možete dodavati i birati kojem projektu pripadaju tako da će članovi ciljanog projekta biti uključeni i obavešteni. Sve opcije su već tu pa lako birate prioritet, možete zadati procenu vremena za koje treba da bude završen zadatak, možete odrediti početak i kraj. Korisno je to što već postoje oznake (Label) pa zadatak možete naznačiti kao ideju, bug, plugin, citat, problem i sl.

qdpm planer project adriahost cpanel instalacija

Project management alati dolaze uz Adriahost usluge

Kao što je već navedeno, ovaj alat, kao i prethodni o kojem smo pisali – Collabtive – project management softver , možete pronaći u svakom Adriahost paketu deljenog hostinga uz koji dobijate i cPanel. Uz zakup hostinga i domena dobijate i preko 350 skripti koje možete instalirati besplatno. Među ovim skriptama postoji nekoliko project management alata i planiramo da ih vremenom opišemo sve i približimo ih našim korisnicima.

Ukoliko tek planirate da postanete naš korisnik, imajte u vidu da će vam za korišćenje ovog alata biti potreban hosting koji možete naručiti ovde: Hosting za vaš qdPM. Da bi aplikacija radila potrebno je da imate i validnu adresu (domen) koju možete registrovati ovde: Adresa za vaš qdPM.

Za sva dodatna pitanja i pomoć oko instalacije ovog softvera slobodno nas kontaktirajte na Adriahost kontakt stranici. Biće nam zadovoljstvo da pomognemo.

PRIJAVITE SE ODMAH ZA NAJNOVIJE TEKSTOVE SA NAŠEG BLOGA!

0 коментара

Leave a Reply

Kategorije

Adriahost razglednica

Ćirilica na internetu

cPanel za početnike

Hosting sajta (50)

Interesantno

Internet zarada

Iskustva Adriahost

Izrada sajta

Obaveštenje

Photoshop uputstva

SEO i Marketing sajta

Serveri i VPS

Škrabalica

SMS Marketing

Svet domena

WordPress za početnike

Besplatan email kurs i novosti sa bloga

Prijavite se na našu email listu
Ime i prezime *
Email adresa *
Dobijaćete obaveštenje o novostima na blogu i kurs web poslovanja i marketinga u 9 lekcija.

Pratite Adriahost:

Najpopularniji tekstovi

Pridružite se našem jatu