cPanel – Паркирање домена

Да бисте паркирали домен уз већ постојећи хостинг и омогућили приступ вашем сајту и преко другог домена, довољно је да имате приступ cPanel-у и да уз неколико кликова мишем извршите потребна подешавања. На пример, ако имате хостинг уз домен mojdomen.com и на њему постављен сајт, а желите да се сајт види и преко другог домена који сте регистровали (нпр. mojdrugidomen.com), други домен ћете паркирати на главни домен.
домаин_паркинг_385x261
На овај начин можете свом хостингу тј. главном домену додати још 3, 5 или неограничен број паркираних домена, у зависности од хостинг пакета за који сте се одлучили.

Како додати паркирани домен?

Домен мора бити регистрован и усмерен ка серверу на ком се налази ваш хостинг налог. Да бисте паркирали домен, улогујте се на cPanel вашег хостинга и кликните на “Parked Domains” или “Aliases” на новим верзијама cPanel-а. Упишите назив домена без www (нпр. mojdomen.com) и кликните на ‘Add Domain’ дугме.

Како уклонити паркирани домен?

Да бисте уклонили паркирани домен, улогујте се на cPanel вашег хостинга и кликните на “Parked Domains”. Кликните на “Remove” поред имена домена који желите да уклоните. Паркирани домен можете и преусмерити на други домен или URL употребом ‘Manage Redirection’ линка.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

Tags: , , ,

No comments yet.

Submit Comment