Како променити PHP верзију из cPanela на Адриахост серверима

Адриахост је недавно увео могућност сваком кориснику да креира жељено PHP окружење. Захваљујући овоме, сваки корисник, независно од других корисника дељеног хостинга може да за свој налог одабере PHP верзију по избору или по захтеву апликације коју користи.

PHP верзија за највећи број корисника не представља значајну ставку све док сајт или одређена апликација не престане са радом због захтева за новијом (или одређеном старијом) верзијом PHP-а. Овакав сценарио може се десити приликом ажурирања CMS-a и његових додатака, или чак миграцијом на сервере који користе PHP верзију која није компатибилна са скриптама сајта.

У оваквом случају, након миграције сајта довољно је одабрати верзију PHP-а која је коришћена на ранијем серверу хостинг провајдера. На Адриахост серверима, у склопу cPanel-a ову промену можете извршити на следећи начин:

Корак 1

Улогујте се на ваш cPanel. Уколико то до сада нисте радили можете погледати наше видео упутство на српском језику: Како да се улогујем на cPanel.

Корак 2

Потражите апликацију у cPanel-у која се зове Select PHP Version и кликните на њу:

пхп 1Корак 3

Из падајућег меније одаберите верзију PHP-а која вам одговара. Након одабира верзије, можете је применити кликом на дугме Set as current.

У табели која се налази испод овог подешавања можете активирати или деактивирати и одговарајуће PHP екстензије. Ову промену можете сачувати кликом на дугме Save, док враћање на подразумеване вредности можете урадити кликом на дугме Use Default.

пхп 2

Све PHP опције можете додатно уређивати једним кликом након што кликнете на Switch to PHP Options.

пхп 3

За додатно постављање одређених опција довољно је да кликнете да постојећи унос и одаберете нови. Нове поставке можете сачувати кликом на дугме Save.

пхп 4

Основна промена PHP верзије не захтева додатно предзнање. Довољно је знати верзију коју желите да поставите и испратити горе наведене кораке. Међутим, уколико је потребно да активирате или деактивирате одређене PHP екстензије или поставите неопходне опције, потребно је познавати план и ефекат који желите да постигнете.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА НАЈНОВИЈЕ ТЕКСТОВЕ СА НАШЕГ БЛОГА!

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. 15 корисних wp-config трикова које треба знати - October 26, 2017

    […] Напомена: Ова опција је превазиђена на Адриахост серверима па све лимите меморије можете подешавати у вашем cPanel-у користећи следеће упутство: Како променити PHP верзију из cPanela на Адриахост серверим… […]

Submit Comment